voláno z ....

Ernst
22. srp 2015 16:33 #123132
Dá se nějak zjistit z jakého menu byl modul volán, či z kterého modulu byl modul volán?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
22. srp 2015 23:01 #123134
Ahoj, jde o to, co přesně znamená "by modul volán". Většinou jsou moduly nezavislé na stránce (existuje sice vztah modul - menu odkaz, ale ten je o tom, jestli se modul na stránce menu odkazu zobrazí nebo ne.

Menu odkaz má Itemid - to znamená, že v modulu se dá zjistit, který menu je zrovna aktivní, ale kdo koho volal - no možná bude potřeba, aby jsi přesně vysvětlil, co tím máš na mysli?

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
23. srp 2015 08:36 #123136
ano stačí mi vědět, které menu je zrovna aktivní

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
23. srp 2015 10:32 - 23. srp 2015 10:33 #123139
Menu nebo položku v menu?

Položku v menu tímto kódem:
$Itemid = JSite::getMenu()->getActive()->id ;
Poděkovali: Ernst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
23. srp 2015 10:59 #123142
děkuji, vidím, že vrací ID aktivní položky menu.
Já modul mám přiřazen dvěma položkám nemu a u každé se někde musí chovat jiinak.

Existuje někde přehled těchto globálních proměnných (polí)?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
24. srp 2015 11:19 #123160
Ale v kódu
$Itemid = JSite::getMenu()->getActive()->id ;
není jediná globální proměná a dokonce ani žádné pole.
JSite je název třídy
:: znamená statické volání metody getMenu
-> volání metody getActive
-> přečtení proměnné id

Pro získání základní orientace v Joomle je poměrně šikovný tutorial na vytvoření jednoduché MVC komponenty , Měl by jste si ale zřejmě také projít nějaký základní tutorial o objektovém programování v PHP.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
24. srp 2015 19:23 - 24. srp 2015 19:29 #123172
děkuji, pomalu se v tom orientuji, ale musím si to osahat sám.
Ale znáte mně, já to dám

Zatím jsem v PHP dělal jen drobné úpravy, tady musím dost výrazně změnit zakoupený modul, tak je to fuška.
Ale kdo se nic nenaučí, nic neví

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.