Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Přehledná práce se snippety ve článcích Joomla 3

16. srp 2015 18:50 #123053
Čau Joomlisté,

přemýšlím, jak co nejpřehledněji pracovat se snippety vkládanými do článků v Joomla 3.

Pro upřesnění: snippet = kousek kódu, který může být například vložený do článku, anebo také v modulu. Takových snippetů mám třeba pár desítek, podle různých potřeb je vkládám do různých článků. Abych ale nemusel vždy vkládat do každého článku celý kód, vložím tam jen zástupný parametr, např. {název snippetu}.

V případě potřeby změny kódu pak jen změním v editoru snippetů a dosáhnu hromadné změny všude tam, kde mám takový snippet ve článcích vložený.

Vložený kód může fungovat třeba jako přihlašovací formulář na webinář, na akci, anebo jím může být banner, audio, promo video, cokoliv.

Aby to fungovalo, musí funkčnost zástupného parametru snippetu ošéfovat nějaký plugin. A k tomu se hodí i komponenta, v níž si jednotlivé snippety tvořím.

Hledal jsem nějaké intuitivní řešení, zatím testuju komponentu + plugin Snippets. V placené verzi má i button pro rychlé vygenerování parametru a vložení snippetu do článku: extensions.joomla.org/extensions/extensi...integration/snippets

Nyní vymýšlím, jak mít ve snippetech přehled. Nejlepší by bylo, kdyby komponenta přímo ukázala, v jakých článcích či modulech jsou jednotlivé snippety vložené. To ale bohužel neumí. Takže mi zatím nezbývá nic jiného, než si vést doplňkovou tabulku.

Používáte snippety? Máte na to nějaké rozšíření? Jak si o nich vedete evidenci? Nemá nějakou fičurku na snippety ve vývoji Phoca - H13?

Za tipy předem díky.

MaK.

--- -- -

17. srp 2015 12:19 #123057
Odpověď od Cony
Moderátor
např. n3t Template , jednoduchá správa, umožňuje i automatické vkládání ke všem článkům v nějaké kategorii apod.
Statistiky použití neobsahuje, ale to bych odhadoval že žádná podobná komponenta. "Snippety" se vkládají přímo do textu článků, zjištění počtu použití by tedy bylo databázově relativně náročné...
Poděkovali: MaK.

17. srp 2015 13:00 #123061
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky za tip, Cony. 3 dotazy, než nainstaluju:

ad automatické vkládání ke všem článkům v nějaké kategorii - umí také vložit jen k některým vybraným článkům, anebo funguje klasicky jen výběr kategorie na základě označení celé položky nabídky v menu?

Pokud umí přiřazovat snippety jednotlivým článkům, kam se pak kód do článku vloží - dá se to nějak nastavit, anebo je nutné vždy článek manuálně otevřít a vložit parametr přímo do něj?

Má plugin tlačítko v editoru na rychlý výběr a vložení do článku?

Možná to víš a komponentu použiváš, tak se nejprve ptám.

MaK.

--- -- -

17. srp 2015 13:27 #123064
Odpověď od Cony
Moderátor
ad automat/ možnost je vlo6it určitý HTML kód na začátek nebo konec článku ve vybrané (vybraných) kategoriích,

ad vkládání/ do článků se vkládá snippet ve tvaru {n3ttemplate 1}, přímo v editoru

ad plugin/ ano plugin pro tlačítko pod editorem má

17. srp 2015 13:53 #123065
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Děkuju, Cony,

ad HTML kód na začátek nebo konec článku ve vybrané (vybraných) kategoriích - takže pouze pro celou kategorii, ano? Buď celou kategorii, anebo žádnou. Jednotlivé články, chápu-li to dobře, selektovat nejde. Anebo jde?

MaK.

--- -- -

17. srp 2015 14:37 #123066
Odpověď od Cony
Moderátor
Ne, jen ručním zadáním kódu do článku.

Powered by Fórum