Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Joomla eshop

13. srp 2015 13:58 #123026
Joomla eshop od tonboss
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

potřebuji zvolit správnou variantu pro tvorbu eshopu a zajímaly by mě vaše názory..
Jelikož v Joomle již nějakou dobu dělám, systém se mi líbí a rád bych bych u Joomly zůstal, v první řadě tedy otázka zní, zdali je lepší pro eshop zvolit Hikashop nebo Virtuemart. Chápu, že oba dva systémy mají své výhody a nevýhody a každému sedí něco jiného. Zajímaly by mě tedy například názory a poznatky zkušenějších uživatelů, podle kterých bych se mohl lépe rozhodnout. Bohužel projet docela hoří (chápu, že spěchat není vhodné, ale nemám na výběr) a nemám čas systémy prozkoušet a až pak se rozhodnout. Prosil bych tedy vaše doporučení, možná, že doporučíte i jiné rozšíření, které se vám zdá ještě lepší. Budu rád:)

A otázka druhá zní, zdali se vůbec dají na těchto systémech (za předpokladu stejné náročnosti) vybudovat opravdu kvalitní eshopy. Díval jsem se například na PrestaShop šablony od themeforest, které se mi opravdu líbí. Je tedy možné vybudovat takovéto eshopy na pomocí Joomly? Nebo je lepší zabojovat a učit se s novým systémem (PrestaShop, Magneto....) a dělat eshop pomocí těchto RS.

Jedná se poměrně o důležitý projekt a nerad bych se spálil na začátku výběrem špatného systému. Do webu se časem určitě plánují investice. Ale zatím to není možné. Takže prosím nepsat, ať se na to vykašlu a nechám si raději shop postavit firmou :))) . Dá se řici, že hledám co nejkvalitnější základy, které budou stálé.

Ještě upřesním, že programovat a upravovat php a scipty bych chtěl co nejméně. Programátor rozhodně nejsem.

Díky moc za názory

13. srp 2015 14:24 #123027
Odpověď od mio001
Pokročilý uživatel
Ahoj,

treba si stanovit poziadavky na eshop a pozriet sa na oba systemy ci ich ponukaju.

Osobne s VM robim od verzie 1 a z desiatok projektov sa mi jeden krat stalo, ze VM nestacil pre jednu poziadavku.

Mne osobne VM vyhuvuje a je priestor pre velke mnozstvo rozsireni.

Mnoho uspechov.
Poděkovali: tonboss

13. srp 2015 14:25 #123028
Odpověď od Cony
Moderátor

tonboss napsal: Ještě upřesním, že programovat a upravovat php a scipty bych chtěl co nejméně. Programátor rozhodně nejsem.

Hikashop neznám, ale pokud chcete kvalitní řešení a nechcete nic moc upravovat tak osobně bych VM nedoporučil. Nebo snad jedině ve spojení s nějakou opravdu propracovanou šablonou. Díval jste se např. ještě na Phocacart nebo j2Store?
Poděkovali: tonboss

13. srp 2015 14:43 - 13. srp 2015 14:54 #123029
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, asi tě moc nepotěším, ale co se týče e-shopu, upravovat php asi bude potřeba a je jedno jaké vybereš řešení, pokud znáš Joomlu!, spíš bych vybral něco pro Joomly!

Design je pro e-shop důležitej, ale při výběru e-shopovýho řešení je potřeba dívat spíše na funkčnost e-shopu. Protože design se dá měnit kdykoliv, horší to je se základníma funkcema. Příkladem může být VirtueMart - ten v základu vypadá tragicky, ale jsou šablony, které z VM udělají nádhernej eshop.

Pokud nainstaluješ škaredej VM a funkčně bude vyhovovat, pak je celkem jednoduchý udělat redesign, pokud ale nainstaluješ něco hezkýho a pak to hezký nebude funkčně vyhovovat, překopávat to bude problém.

U e-shopů se stává to, že někdy základní funkce nestačí, a je potřeba něco dodělávat podle potřeb zákazníkům, proto si myslím, že nějakým úpravám (např. i php úpravám) se bohužel nevyhneš.

Já bych vyzkoušel opravdu něco, co je s Joomlou svázaný. Když by jsi vybral samostatné e-shopové řešení, určitě ti bude chybět CMS - prostě vše kolem e-shopu - rozšíření - moduly, pluginy, různý možnosti CMS (články, kontakt, mapy, fotogalerie, forum, faq, atd.). Kromě e-shopovýho rozšíření postavíš vše kolem - to u "jen e-shopovýho řešení" nemusí být jednoduchý a kolikrát to ani nejde.

Doporučit e-shop přímo pro Joomlu! bude asi těžký. Já osobně jsem nenašel nic pro moje potřeby, tak jsem si napsal Phoca Cart (ale ten ti nedoporučím, protože ještě není ve stable verzi a protože bych pak něchtěl poslouchat, že např. ta a ta funkce chybí a pod. :-) :-) - nebýt autor toho rozšíření, tak bych ti ho samozřejmě doporučil :-) ). Vím že Linelabox se zabývá nejnovějším VM a dělá pro něj celkem slušný šablony.

Prostě je potřeba to vybraný e-shopový řešení pořádně např. na localhostu vyzkoušet. :idea:

Vyzkoušet všechny funkce, které budeš potřebovat (případně zákazník bude potřebovat) a podle toho vybírat.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: tonboss

13. srp 2015 15:05 - 13. srp 2015 15:08 #123030
Odpověď od tonboss
Pokročilý uživatel
Moc děkuji za názory.
Je tedy jasný, že použiji jako základ Joomlu. a nejspíše ten VM. Vize je taková, že koupím co nejvhodnější VM šablonu, kterou si upravíme dle potřeb sami + v nutnosti zaplacením programátora na složitější věci. Důležité ale je, aby šablona byla co nejpřívětivější a náklady a čas na programování byly co nejmenší.. Můžete mi například poslat nějaké eshopy, založený na tomto systému, které vám přijdou zajímavé a pěkně zpracované? Jen abych měl představu a inspiraci.. Například mio001, jak si psal, že v tom pracuješ již dlouho, budu rád, když mi nějakou tvoji práci ukážeš.

Jaké stránky na VM šablony znáte, že jsou dobré? Na klasický web používám například themeforest - Ten mám nejraději. Ale na VM jsem tam nic nenašel. (Oprava - koukám, že i na themeforestu jsou VM šablony)

Powered by Fórum