Centrování menu

Šmidmayer
02. čec 2015 20:24 #122459
Dobrý den.
Prosím o radu. Potřeboval bych vycentrovat horizontální menu (pokouším se upravovat šablonu protostar). Našel jsem sice nějaké obecné návody, bohužel nedaří se.
Předem děkuji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
02. čec 2015 22:28 #122461
Pokud chcete poradit dejte odkaz na stránky. ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Šmidmayer
03. čec 2015 06:35 #122463
Předělávám web z J2.5 na J3.4 a tak novou verzi mám jen na PC.
Jedná se tedy o šablonu protostar ze základní instalace Joomly.
Díky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
03. čec 2015 12:00 #122469
Prvně, pokud předěláváte šablonu Protostar, máte jí odkopírovanou? Pokud děláte změny přímo do ní, riskujete jejich ztrátu s aktualizací Joomly.

Jinak pokud jsem to pocholpil, tak budete potřebovat nějaké takovéto CSS
.navigation .nav-pills {
  text-align: center;
}
.navigation .nav-pills li {
  float: none;
  display: inline-block;
}
Poděkovali: Šmidmayer

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Šmidmayer
04. čec 2015 06:06 #122504
děkuji Cony, funguje.
Těch změn (na samozřejmě zkopírované šabloně jsem udělal nespočet, tady jsem se ale nějak zasekl.
Při této příležitosti jsem si vzpomněl, že nedávno někdo se dotazoval na jednoduchou šablonu bez množství, jak psal, nepotřebného balastu. Netuším, jak to dopadlo, nicméně i mně by výsledek zajímal.
Šablonu protostar upravuji průběžně dle požadavků (dělán to pro firmu syna) protože se mi zprvu jevil tento postup nejrychlejším. Teď dospívám k názoru, že by bylo nejlepší udělat šablonu zcela novou, proto i ta vzpomínka na dřívější dotaz zde na fóru.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
04. čec 2015 14:01 #122506
Jednoduchou základní šablonu bez zbytečného balastu uděláte strašně rychle. Stačí v podstatě jen vytvořit soubor index.php, k němu nějaké css a xml manifest a máte hotovo :) Pro jednoduché stránky se pak často vejdete s velikostí CSS do několika kB.

Pokud jste si už prošel úpravami Protostar, a máte základní ponětí o tom co je k čemu, můžete zkusit třeba začít promazávat věci které nepotřebujete...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Šmidmayer
04. čec 2015 18:40 #122510
ano, já vím.
nicméně dost věcí stále poznávám a o mnohém zatím určitě ani nevím. A vše už mi jde trochu pomaleji. A tak jsem zkusil, zdali někdo neměl podobnou potřebu a není již dále.
ale nevadí, pustím se do šablony od začátku.
Děkuji za názory a pomoc.
Zdraví dědek z Hluboké.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.