Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Vloženie modulu do komponentu šablóny

30. kvě 2015 17:16 #121971
Vloženie modulu do komponentu šablóny od Miroslav Sopko
Uživatel
Dobrý deň, veľmi pekne by som chcel poprosiť o pomoc pre tento problém. Chceme použiť šablónu Purity III, rozloženie Magazine, ktorého hlavný obsah (mainbody) je v nastavení šabloný zadefinovaný ako Auto component. Len by bolo potrebné do neho vložiť ešte jeden potrebný modul. Skúšal som a dokážem pridať pozíciu pred neho i za neho, vyskúšal som už rôzne návody a veľmi by sme potrebovali priamo v súbore /templates/purity_iii/html/com_content/category/magazine.php vykonať potrebnú zmenu medzi
Code:
<?php $this->items = $featured_items; echo $this->loadTemplate('featured'); ?> (tu je potrebné vykonať zmenu) <?php $this->list = $list_items; $this->categories = $categories; echo $this->loadTemplate('list'); ?>

Prípadne ak by sa to nedalo, aký php zápisom napr. vypísať obsah modulu, prípadne mám ho pridaný aj v článku, tak cez neho - skrátka aby sa obsah toho modulu zobrazoval medzi featured a list.

Veľmi pekne ďakujem za Vašu pomoc.

31. kvě 2015 15:11 #121981
Odpověď od Miroslav Sopko
Uživatel
Ešte doplním, že vlastne za rozloženie Magazine skladá z dvoch častí tak ako ste aj videli v samotnom zápise súboru magazine.php - z templates/purity_iii/html/com_content/category/magazine_featured.php a templates/purity_iii/html/com_content/category/magazine_list.php. Čiže potrebná zmena by mohla byť vykonaná aj v magazine-featured.php, ale zatiaľ som na rôznych zahraničných fórach neobjavil to čo hľadám. Miesto toho môžem tu dať návod ako prepojiť náhľad obrázkov na linky v tejto šablóne. Čiže v templates/purity_iii/html/com_content/category/magazine_featured.php treba vymeniť 77 a 177 riadok, kde to vyzerá takto:
Code:
<?php echo JLayoutHelper::render('joomla.content.intro_image', $item); ?>
presne za tento zápis:
Code:
<?php $link = JRoute::_(ContentHelperRoute::getArticleRoute($item->slug, $item->catid)); ?> <a href="<?php echo $link; ?>"> <?php echo JLayoutHelper::render('joomla.content.intro_image', $item); ?> </a>
Naozaj sa nenájde niekto, kto by mi s tým pomohol? Ešte názornejšie - potrebujeme na testjoomla.vinne.sk/ to, čo je pod názvom Úradná tabuľa presunúť pred to, čo sa nazýva Aktuality. Ďakujem za pomoc.

31. kvě 2015 16:08 - 31. kvě 2015 16:09 #121982
Odpověď od Cony
Moderátor
Máte-li aktivní plugin pro nahrávání modulů tak
Code:
echo JHtml::_('content.prepare','{loadposition mojepozice}');
A modul si zveřejněte na pozici mojepozice.
Poděkovali: Miroslav Sopko

31. kvě 2015 17:29 #121983
Odpověď od Miroslav Sopko
Uživatel
Veľmi, naozaj veľmi pekne ďakujem, ani netušíte ako ste nielen mne pomohli. Ste úžasný človek a toto je perfektné fórum. Držím Vám v živote a vo Vašich projektoch palce a nech sa Vám stále darí!

Powered by Fórum