Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Automatické spuštění Akeeba scriptů na WEDOSu CRON

26. dub 2015 19:14 #121633
Zdravím,

řeším problém s tím že bych rád na wedosu, kde hostuji s Joomlou 3.3.6 a Akeeba Admin Tool 3.5.1 chtěl automaticky 2x do týdne spouštět pomocí Cronu FileScan.

Nadefinováno to mám tak, že spouštím script www.mujweb.cz/cli/cli/admintools-filescanner.php , test při zadávání do Cronu hlásí, že to je možné spustit. Ke spuštění i dochází, ale nevidím nikde v záznamech FileScan, že test proběhnul a nedorazí ani notifikační mail (ten mi příjde při ručním spuštění).

Podobný problém mám i s Akeeba Backup, kde si chci častěji, než nabízí wedos zálohovat svou databázi. Zkusil jsem tam vnutit script pro zálohování z frontendu, ale toto selhalo.

Jak to tedy můžu na wedosu nastavit? Zkoušel jsem i jejich technickou podporu, ale ti to prověřili jen z pohledu hostingu a tam to je OK - ze strany Joomly mi neporadili. Máte s tím někdo zkušenost? Co dělám blbě?

Díky z radu.

26. dub 2015 21:51 #121637
Odpověď od Cony
Moderátor
Skripty v adresáři cli nejsou určeny pro spouštění z webu. Nemůžete je tedy spouštět z webové adresy www.mujweb.cz/cli/admintools-filescanner.php (dvakrát cli tam navíc být nemá).

Tyto skripty je nutné spouštět v CLI módu, tzn. z příkazové řádky. Nevím zda to Wedos podporuje, pokud ano bude na výběr v zadávání úlohy pro CRON volba typu úlohy, měl by jste mít nastaveno něco jako PHP nebo PHP CLI, případně pouštět přímo interpret phhp s parametrem který skript má běžet.

Cestu na skript pak nebudete uvádět webově (tzn. žádné www.mujweb.cz ) ale souborově, (tzn. něco jako /var/www/mujweb.cz/cli/...).

Powered by Fórum