Zarovnání v tabulkách

Wolfíí
08. dub 2015 17:52 - 08. dub 2015 17:57 #121266
Dobrý den,
prosím o radu s nastavením zarovnání textu v tabulkách. Nikdy jsem s tím neměla problém, ale nyní u šablon, které jsou tvořené v Artisteeru 4, ať jsou použité na Joomlu 3.x nebo 2.x, tak je tam nejspíš někde (asi v šabloně?) výchozí nastavení, aby se text vždy zobrazoval zarovnaný nahoře vlevo. V editoru mohu nastavit horizontální i vertikální zarovnání, ale i když je nastavené např. na middle right, tak se stejně pořád zobrazuje jako top left (v html i v editoru je to co chci, ale na webu se zobrazuje prostě pořád po svém). Prohledávala jsem nastavení šablony v Artisteeru i jsem se zkoušela podívat na css šablony, ale nikde jsem neobjevila nic, čím bych mohla výchozí nastavení upravit. Dříve u kombinace Joomly a Artisteeru 3 jsem se zarovnáním problém neměla, výchozí nastavení bylo doleva na střed a dalo se vždy v administraci snadno upravit, ale Artisteer 3 na Joomlu 3 použít nemohu.
Můžete mi prosím poradit, kde a jak mohu problém vyřešit? Děkuji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
08. dub 2015 18:24 #121268
Dejte odkaz na stránku s chybou, jinak to bude spíše otázka na fórum Artisteeru.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Wolfíí
08. dub 2015 20:05 #121269
Např. zde: magandas.com/index.php/jack - je to zatím rozpracovaná stránka, dole na tomto odkazu je tabulka s rodokmenem psa, nastavila jsem jí teď border 1, aby bylo dobře vidět zarovnání v buňkách.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
09. dub 2015 08:15 #121273
Máte dvě možnosti:
1. každé buňce v tabulce nastavit css vlastnost vertical-align: middle
2. v souboru templates/magandas/css/template.css vymazat na řádku 1874 css vlastnost vertical-align: top; a nebo ji změnit na vertical-align: middle;
Poděkovali: Wolfíí

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Wolfíí
09. dub 2015 19:32 #121289
Jééé, super! :woohoo: Smazala jsem zmiňovaný řádek v souboru template.css a funguje to! Moc děkuji!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.