Přihlásit se

VirtueMart produkty

27. bře 2015 16:54 #121164
VirtueMart produkty od Monika
Uživatel
Dobrý den,
z ničeho nic mi ve VirtueMartu přestalo fungovat tlačítko uložení u produktů. Nelze vytvořit nový produkt ani uložit změny u stávajícího vytvořeného produktu. Vše ostatní funguje.

Někdo ochotný mi poradit? :)

28. bře 2015 20:29 #121172
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Každý stav má svou příčinu neumím si představit stav vzniklý z ničeho nic.
Nepíšete co jste dělal před tím, jakou máte verzi atd.
Zkontrolujte jestli máte k podobné operaci vůbec oprávnění. Může se stát, že např. manager nemůže zakládat a konfigurovat kategorie....

01. dub 2015 13:43 #121203
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Tak to samé je i u mě. Nainstaloval jsem upgrade z verze 3.0.2 na 3.0.6.2 . . . projevuje se to jen při úpravě produktů a nejde ani uložit, ani stornovat, ani obnovit stránku.

firebug hlásí: Uncaught Error: Syntax error, unrecognized expression: #mprices[product_price_publish_up][]-lbl
na řádku pro menuvm.js?vmver=8771:31
kde je toto: console.log(jQuery.cookie('vmmenu'));

a potom druhý řádek: jquery.min.js:2
zde je na tom řádku:
tady je ten řádek spojený, takže tma může být cokoli.

01. dub 2015 23:45 #121207
Odpověď od raki
Uživatel
Ahoj lidi, nainstaloval jsem si nejnovější stble verzi joomla 3 a virtuemart vše OK, ale jen u produktu nejde přidat novy respektive dám nový objevý se formulár zadám všechny údaje a stisknu tlačítko uložit případně uložit a zavřít a ani jedno vůbec nereaguje. Když kliknu napřiklad na storno ihned prohlížeč začne reagovat...

Nevím co s tím zkusil jsem i jiný prohlížeč a nepomohlo...

02. dub 2015 16:01 #121209
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Evidentně nějaká chyba (bug) v JS.
Pokud si aktualizujete na nejnovější verzi 3.0.6.4 , tak tam je chyba opravena a vše funguje.

P.S. Nespěchejte s aktualizacemi hned jak vyjdou, vyhnete se potížím.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

12. dub 2015 00:00 #121312
Odpověď od Lukáš Jadlovský
Začátečník
Měl jsem stejný problém, jen jsem neaktualizoval, ale instaloval nový web s novou instalací VM. Doteď je na webu ke stažení 3062 a jen díky Vašemu odkazu jsem to uchodil. Díky :)

12. dub 2015 14:36 #121313
Odpověď od Cony
Moderátor

prontik napsal: Nespěchejte s aktualizacemi hned jak vyjdou, vyhnete se potížím.

:( bohužel, u VM toto platí čtyřnásobně. V podstatě VM je jediné rozšíření u kterého se vyloženě bojím aktualizovat...

15. dub 2015 22:06 - 15. dub 2015 22:07 #121384
Odpověď od Luke
Uživatel
Ahoj, rád bych se zeptal, snažím se pracovat na školním projektu, který bych rád následně nasadil jako oficiální eshop, ale postihl mě problém, kterej nemůžu vyřešit a to je, že se mi vypisované zboží zobrazuje úplně rozházeně (mimo tabulky).

Rád bych se zeptal, kde by mohla mít chyba, protože jsem zkoušel už spoustu věcí, ale ve zdrojáku se úplně nevyznám, i když jazyk umím.

shop je na eshop.stormess.cz

Moc děkuju za každou radu...

P.S.: Joomla i VM jsou v posledních verzích...

15. dub 2015 22:19 - 15. dub 2015 22:22 #121385
Odpověď od Luke
Uživatel
Vyřešeno pro úvodní stránku... V šablonách jsem v Sublayout pro produkty v kategorii dal bez nahrazení místo products_horizon, které tam bylo.

Ovšem v dalších kategoriích se to i nadále ukazuje špatně...:(

15. dub 2015 22:41 #121387
Odpověď od Cony
Moderátor
Liší se Vám to tím, že na úvodní stránce máte vnitřek boxu ještě obalen v
Code:
<div class="spacer">
který způsobí správné zarovnání.

15. dub 2015 22:52 #121389
Odpověď od Luke
Uživatel
Tak se mi zdá, že to nezabralo...

16. dub 2015 13:28 #121392
Odpověď od Luke
Uživatel
Nemáte prosím někdo ještě nějaký tip?

16. dub 2015 16:43 #121396
Odpověď od Cony
Moderátor
Nezabralo to proto, protože jste divem spacer obalil jen část obsahu buňky. musí obalovat celý obsah buňky, tedy včetně divu vm-product-details-container.

16. dub 2015 17:14 - 16. dub 2015 17:14 #121398
Odpověď od Luke
Uživatel
Vyzkouším to... díky

16. dub 2015 17:35 - 16. dub 2015 17:37 #121399
Odpověď od Luke
Uživatel
Omlouvám se, ale zkusil jsem to od toho spaceru "očistit" a trochu zpřehlednit kód a chtěl bych se tedy zeptat: Kam s ním? :D
Code:
// Show Products ?> <div class="product vm-product-horizon vm-col<?php echo ' vm-col-' . $products_per_row . $show_vertical_separator ?>"> <div class="vm-product-media-rating">
Zde jsem vkládal původní div spacer
Code:
<div class="vm-product-media-container"> <a title="<?php echo $product->product_name ?>" href="<?php echo $product->link.$ItemidStr; ?>"> <?php echo $product->images[0]->displayMediaThumb('class="browseProductImage"', false); ?> </a> </div> <div class="clear"></div> <div class="vm-rating-show-stars"> <?php echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('rating',array('showRating'=>$showRating, 'product'=>$product)); if ( VmConfig::get ('display_stock', 1)) { ?> </div> <div class="clear"></div> <div class="vmicon vm2-<?php echo $product->stock->stock_level ?>" title="<?php echo $product->stock->stock_tip ?>"></div> <?php } ?> <?php //echo shopFunctionsF::renderVmField('stockhandle',array('product'=>$product)); ?> <div class="clear"></div> <h2><?php echo JHtml::link ($product->link.$ItemidStr, $product->product_name); ?></h2> </div> <?php // konec vm-product-media-rating ?> <?php vmdebug('my number of rows for the prices rows heights',$rowsHeight[$row]); ?> </div> <?php // konec vm-product-horizon vm-col... ?> <div class="vm-product-details-container"> <?php // Product Short Description if (!empty($product->product_s_desc)) { ?> <p class="product_s_desc"> <?php echo shopFunctionsF::limitStringByWord ($product->product_s_desc, 40, '...') ?> </p> <?php } ?> <div class="vm3pr-<?php echo $rowsHeight[$row]['price'] ?>"> <?php echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('prices',array('product'=>$product,'currency'=>$currency)); ?> </div> <?php // konec vm3pr... ?> <?php echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('addtocart',array('product'=>$product,'row'=>0)); ?> <div class="vm-details-button"> <?php // Product Details Button echo JHtml::link ( JRoute::_ ( 'index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=' . $product->virtuemart_product_id . '&virtuemart_category_id=' . $product->virtuemart_category_id , FALSE), vmText::_ ( 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_DETAILS' ), array ('title' => $product->product_name, 'class' => 'product-details' ) ); ?> </div> <?php // konec vm-details-button... ?> </div> <?php // konec vm-product-details-container ?>
zde jsem končil původní spacer