VirtueMart produkty

Monika
27. bře 2015 16:54 #121164
Dobrý den,
z ničeho nic mi ve VirtueMartu přestalo fungovat tlačítko uložení u produktů. Nelze vytvořit nový produkt ani uložit změny u stávajícího vytvořeného produktu. Vše ostatní funguje.

Někdo ochotný mi poradit? :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od zpetr
28. bře 2015 20:29 #121172
Každý stav má svou příčinu neumím si představit stav vzniklý z ničeho nic.
Nepíšete co jste dělal před tím, jakou máte verzi atd.
Zkontrolujte jestli máte k podobné operaci vůbec oprávnění. Může se stát, že např. manager nemůže zakládat a konfigurovat kategorie....

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od marvays
01. dub 2015 13:43 #121203
Tak to samé je i u mě. Nainstaloval jsem upgrade z verze 3.0.2 na 3.0.6.2 . . . projevuje se to jen při úpravě produktů a nejde ani uložit, ani stornovat, ani obnovit stránku.

firebug hlásí: Uncaught Error: Syntax error, unrecognized expression: #mprices[product_price_publish_up][]-lbl
na řádku pro menuvm.js?vmver=8771:31
kde je toto: console.log(jQuery.cookie('vmmenu'));

a potom druhý řádek: jquery.min.js:2
zde je na tom řádku:
tady je ten řádek spojený, takže tma může být cokoli.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Radek
01. dub 2015 23:45 #121207
Ahoj lidi, nainstaloval jsem si nejnovější stble verzi joomla 3 a virtuemart vše OK, ale jen u produktu nejde přidat novy respektive dám nový objevý se formulár zadám všechny údaje a stisknu tlačítko uložit případně uložit a zavřít a ani jedno vůbec nereaguje. Když kliknu napřiklad na storno ihned prohlížeč začne reagovat...

Nevím co s tím zkusil jsem i jiný prohlížeč a nepomohlo...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od prontik
02. dub 2015 16:01 #121209
Evidentně nějaká chyba (bug) v JS.
Pokud si aktualizujete na nejnovější verzi 3.0.6.4 , tak tam je chyba opravena a vše funguje.

P.S. Nespěchejte s aktualizacemi hned jak vyjdou, vyhnete se potížím.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Lukáš Jadlovský
12. dub 2015 00:00 #121312
Měl jsem stejný problém, jen jsem neaktualizoval, ale instaloval nový web s novou instalací VM. Doteď je na webu ke stažení 3062 a jen díky Vašemu odkazu jsem to uchodil. Díky :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
12. dub 2015 14:36 #121313

prontik napsal: Nespěchejte s aktualizacemi hned jak vyjdou, vyhnete se potížím.

:( bohužel, u VM toto platí čtyřnásobně. V podstatě VM je jediné rozšíření u kterého se vyloženě bojím aktualizovat...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Luke
15. dub 2015 22:06 - 15. dub 2015 22:07 #121384
Ahoj, rád bych se zeptal, snažím se pracovat na školním projektu, který bych rád následně nasadil jako oficiální eshop, ale postihl mě problém, kterej nemůžu vyřešit a to je, že se mi vypisované zboží zobrazuje úplně rozházeně (mimo tabulky).

Rád bych se zeptal, kde by mohla mít chyba, protože jsem zkoušel už spoustu věcí, ale ve zdrojáku se úplně nevyznám, i když jazyk umím.

shop je na eshop.stormess.cz

Moc děkuju za každou radu...

P.S.: Joomla i VM jsou v posledních verzích...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Luke
15. dub 2015 22:19 - 15. dub 2015 22:22 #121385
Vyřešeno pro úvodní stránku... V šablonách jsem v Sublayout pro produkty v kategorii dal bez nahrazení místo products_horizon, které tam bylo.

Ovšem v dalších kategoriích se to i nadále ukazuje špatně...:(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
15. dub 2015 22:41 #121387
Liší se Vám to tím, že na úvodní stránce máte vnitřek boxu ještě obalen v
<div class="spacer">
který způsobí správné zarovnání.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Luke
15. dub 2015 22:52 #121389
Tak se mi zdá, že to nezabralo...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Luke
16. dub 2015 13:28 #121392
Nemáte prosím někdo ještě nějaký tip?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
16. dub 2015 16:43 #121396
Nezabralo to proto, protože jste divem spacer obalil jen část obsahu buňky. musí obalovat celý obsah buňky, tedy včetně divu vm-product-details-container.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Luke
16. dub 2015 17:14 - 16. dub 2015 17:14 #121398
Vyzkouším to... díky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Luke
16. dub 2015 17:35 - 16. dub 2015 17:37 #121399
Omlouvám se, ale zkusil jsem to od toho spaceru "očistit" a trochu zpřehlednit kód a chtěl bych se tedy zeptat: Kam s ním? :D
// Show Products ?>
        
	<div class="product vm-product-horizon vm-col<?php echo ' vm-col-' . $products_per_row . $show_vertical_separator ?>">
     
      <div class="vm-product-media-rating">
Zde jsem vkládal původní div spacer
        <div class="vm-product-media-container">
        
					<a title="<?php echo $product->product_name ?>" href="<?php echo $product->link.$ItemidStr; ?>">
					<?php
						echo $product->images[0]->displayMediaThumb('class="browseProductImage"', false);
					?>
					</a>
				</div>
        
        <div class="clear"></div>
        
        <div class="vm-rating-show-stars">
          <?php
            echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('rating',array('showRating'=>$showRating, 'product'=>$product));
            if ( VmConfig::get ('display_stock', 1)) { ?>
        </div>
        
        <div class="clear"></div>
        
        <div class="vmicon vm2-<?php echo $product->stock->stock_level ?>" title="<?php echo $product->stock->stock_tip ?>"></div>
          <?php } ?>
          <?php //echo shopFunctionsF::renderVmField('stockhandle',array('product'=>$product));
          ?>
          
        <div class="clear"></div>
        
        <h2><?php echo JHtml::link ($product->link.$ItemidStr, $product->product_name); ?></h2>
      </div>  <?php // konec vm-product-media-rating ?>
	
  	<?php vmdebug('my number of rows for the prices rows heights',$rowsHeight[$row]); ?>
   
    </div>  <?php // konec vm-product-horizon vm-col... ?>

      <div class="vm-product-details-container">
        <?php // Product Short Description
          if (!empty($product->product_s_desc)) {
            ?>
            <p class="product_s_desc">
              <?php echo shopFunctionsF::limitStringByWord ($product->product_s_desc, 40, '...') ?>
            </p>
        <?php } ?>
        
        <div class="vm3pr-<?php echo $rowsHeight[$row]['price'] ?>">
          <?php echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('prices',array('product'=>$product,'currency'=>$currency)); ?>
        </div>  <?php // konec vm3pr... ?>
        
        <?php echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('addtocart',array('product'=>$product,'row'=>0)); ?>

        <div class="vm-details-button">
          <?php // Product Details Button
          echo JHtml::link ( JRoute::_ ( 'index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=' . $product->virtuemart_product_id . '&virtuemart_category_id=' . $product->virtuemart_category_id , FALSE), vmText::_ ( 'COM_VIRTUEMART_PRODUCT_DETAILS' ), array ('title' => $product->product_name, 'class' => 'product-details' ) );
          ?>
        </div> <?php // konec vm-details-button... ?>
      </div> <?php // konec vm-product-details-container ?>
zde jsem končil původní spacer

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.