Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Nováček chce poradit

15. bře 2015 10:36 #120914
Nováček chce poradit od BrokenJirka
Návštěvník
Ahoj, v tvorbe webu jsem zelenáč!!! Den a půl zkouším vícejazyčné stránky v Joomle, rozšířil jsem o Phocagallery a nějaké free templejty. A trápí mě hned několik věcí.

1) Nezobrazuje se mi česká vlaječka u přepínače jazyků
2) Jak vyřešit zobrazení českého popisku kategorie obrázků v anglické verzi? Napadá mě vytvořit anglické kategorie, zduplikovat obrázky( :O blbost) a zařadit je do eng kategorií, nebo kategorie pojmenovat česko-anglicky (blbost)
3) Fotky se mi nezobrazují celé
4) Nevím jak zapnout slideshow ve phocagalery
5) Nevím jak ze stránek odstranit strašáky typu: tlačitka tisk, email, rss, writed by, ordering...
6) A nejvíc mě trápí free templejty, v modulmanageru se mi nezobrazí žádné moduly, v teplate manageru po kliknuti na sablonu nejde porádne nic nastavit a v media manageru nevidím obrázky příslušící templejtu. Takže když chci zmenit logo tak musím nahrát přes FTP image s názvem logo a přepsat původní, bleeee

Pomohl by někdo aspoň s nějakým problémem. Můj pokus je zde broken-arrow.eu/ (nelekněte se !!!) a mím cílem je mít např. takovouhle pěknou galerii fotek (výrobků) pro vlastni prezentaci. jednoduché a hezké: fotosarka.cz/galerie/
možná ještě s jednou vnořenou kategoríí pro jednotlivé výrobky.

15. bře 2015 11:33 - 15. bře 2015 11:34 #120915
Odpověď od Bong
Moderátor

... 1) Nezobrazuje se mi česká vlaječka u přepínače jazyků...

Nejste první nováček v Joomle, ani na tomto fóru, ani se stejnými problémy. Na tomto fóru existuje vyhledávání, použijte jej: www.joomlaportal.cz/forum/search?query=v...0jazyk&childforums=1

...
2) Jak vyřešit zobrazení českého popisku kategorie obrázků v anglické verzi? Napadá mě vytvořit anglické kategorie, zduplikovat obrázky( :O blbost) a zařadit je do eng kategorií, nebo kategorie pojmenovat česko-anglicky (blbost)
3) Fotky se mi nezobrazují celé
4) Nevím jak zapnout slideshow ve phocagalery
... a mím cílem je mít např. takovouhle pěknou galerii fotek (výrobků) pro vlastni prezentaci. jednoduché a hezké: ... možná ještě s jednou vnořenou kategoríí pro jednotlivé výrobky.

Každá komponenta se nějak ovládá a nastavuje. Jak, no to buď znáte, tušíte, nebo použijete manuál (dokumentaci). www.phoca.cz/documentation/category/2-phoca-gallery-component Jestliže vybraná komponenta nesplňuje funkčností vaše požadavky, použijte jinou. Také je vhodné nainstalovat si češtinu, orientace v komponentě pak pro vás bude jednodušší.
Jestli chystáte katalog vašich výrobků je vhodnější použít pro tyto účely nějakou komponentu pro shop (v režimu katalogu).

...5) Nevím jak ze stránek odstranit strašáky typu: tlačitka tisk, email, rss, writed by, ordering...

Proč odstranit? Stačí vypnout v příslušné části administrace. V tomto případě třeba v položce menu, Možnostech správce článků,...

...6) A nejvíc mě trápí free templejty, v modulmanageru se mi nezobrazí žádné moduly, v teplate manageru po kliknuti na sablonu nejde porádne nic nastavit a v media manageru nevidím obrázky příslušící templejtu. Takže když chci zmenit logo tak musím nahrát přes FTP image s názvem logo a přepsat původní, bleeee

Nevím co je špatného na nahrávání obrázku přes FTP, ale jestli chcete mít všechno "pod čumákem" budete muset sáhnout do kasičky a pořídit si šablonu placenou...

Pozn.: to, že nevidíte nové moduly po nainstalování šablony je v pořádku. Šablona není modul a ani žádné neobsahuje. Naučte se rozlišovat co je komponenta, modul, plugin, šablona,... k čemu slouží a jak se s nimi pracuje.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. bře 2015 16:04 #120917
Odpověď od BrokenJirka
Návštěvník
1) Vyřešeno
2) Měla by to být jednoduchá galerie jako na stránkách kterou jsem dával jako vzor(slečna má krásné fotky koní fotosarka.cz/galerie/ ).
S rozdílem že bych chtěl fotky třídit ještě o jednu uroveň níž ( fotky jednoho koně z alba Koně nemá už ve specialnim albu, ale máje dokupy s ostatními koňmi)
V menu my měla být položka galerie. Na ní kliknu a zobrazí se my rozvětvení na košťata, kýble, bačkory. Kliknu na bačkory a zobrazí se mi ikona pro jednotlivá alba k bačkorám, např. červené bačkory, zelené bačkory. Kliknu na červené bačkory a zobrazí se mi např 10 fotek červených bačkor nafocených z různých úhlů.
jakým typem komponenty či jakým způsobem tohoto nejlépe dosáhnout ?
5) vyřešeno, netušil jsem že to budu muset dělat pro každý artikl zvlášť. Hledal jsem nějaký globálnější vypínač.
6) tady jsem asi trochu zmaten z různých youtube tutoriálů. Otázku položím jinak. Jak přidám logo(obrázek) na pozici tomu určenou. Pozici pro logo jsem našel jako možnost pro rozmístění modulů! Jen nevim jak tam ten obrázek dostat.

nějaké pokusy s galerí jsou vidět v české a jiné v eng verzi. broken-arrow.eu/

15. bře 2015 16:30 #120918
Odpověď od BrokenJirka
Návštěvník
6) taky vyřešeno, přidal jsem modul custom Html

15. bře 2015 19:36 - 15. bře 2015 19:47 #120923
Odpověď od Bong
Moderátor

2) Měla by to být jednoduchá galerie...

Najděte si vhodnou: extensions.joomla.org/category/photos-a-images

...S rozdílem že bych chtěl fotky třídit ještě o jednu uroveň níž...

Od toho jsou kategorie. Můžete mít třeba 100 úrovní.

...V menu my měla být položka galerie. Na ní kliknu a zobrazí se my rozvětvení na košťata, kýble, bačkory...

Položek menu si můžete udělat kolik chcete. Nebo použijte modul seznamu kategorií pokud jej vybrané galerie má.

...5) vyřešeno, netušil jsem že to budu muset dělat pro každý artikl zvlášť. Hledal jsem nějaký globálnější vypínač.

V článku to jde také, ale tuto možnost jsem schválně vynechal. Příště zkuste přečíst co vám radím.

Nainstalujte si češtinu pro Joomla a nastavte si ji pro administraci, totéž se týká rozšíření. Při dotazu pak používejte české názvosloví. Odpověď bude také taková a vy ji pochopíte.
V dotazech se ptejte na konkrétní záležitosti, kterých chcete dosáhnout. Na "košťata, kýble, bačkory" nepotřebujete galerii, ale shop.
Vypněte si na stránkách SEF URL, nebo tu budete za čas psát dotazy typu: Proč mi tohle nefunguje...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. bře 2015 20:30 #120924
Odpověď od BrokenJirka
Návštěvník
dekuji

2)Uz jsem to na to prisel, v tom phoca gellery se to dela popmoci rodicovských kategorii.
5) Globalni nastaveni jsem uz takz nasel

Cestinu nainstalovanou mam, v admin casti pouzivam anglictinu, pac tutorialy jsou anglicke, a jsem uz na ni proste zvyklý. sem se budu snazit psát cesky. SEF url jsem vypnul.

Ted se zkusím vyresit ty popisky obrázků ve vícejazyčném webu

Powered by Fórum