Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

iframe e-shop v rámci joomla 3

15. úno 2015 18:27 #120203
iframe e-shop v rámci joomla 3 od Tomáš
Uživatel
Zdravím,

chci Vás moc poprosit o radu, je nějaká možnost a tedy jaké by bylo optimální řešení, že bych vytvořil v rámci určitého modulu v joomle 3 e-shop (prosím o doporučení jaký modul by byl ideální pro takový e-shop), kdy v rámi jedné domény bych si takto vytvořil e-shop a poté bych mohl vygenerovat iframe kód, který bych mohl vložit do více různých stránek (v rámci různých domén) - kdy by vizuálně vypadalo, díky iframe, že e-shop je součástí i těchto stránek a šlo by přímo provádět i objednávky na těchto stránkách ale všechny objednávky by se soustředili v jedné administraci.

Je uvedené možné a jak na to? Jaký modul zvolit pro e-shop a jak generovat iframe kód, nebo uměl by to ten modul automaticky generovat iframe kód.

Děkuji za odpověď

15. úno 2015 20:21 #120204
Odpověď od Karri
Návštěvník
Tento e-shop vložíte, kam jen bude libo...

www.ecwid.com/

15. úno 2015 20:24 #120205
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Omlouvám se, ale celkem mi to připadá jako blbost.
Podle předpokládané velikosti shopu najděte vhodnou komponentu. Ale prodávejte na jedné stránce.
Nakupovat přes iframe .... vy by jste takovému shopu věřil? Co když má klient zapnuté blokování iframe? nenakoupí?
Pro shop by se asi měly používat spíše Affiliační odkazy případně rozšíření.

16. úno 2015 17:02 #120214
Odpověď od Tomáš
Uživatel
Nemyslím si, že je to blbost - záleží na produktu ..... a když budete chtít ten produkt posílit, respektive jeho reklamu třeba tak, že se vytvoří informační bloky o daném produktu, tak by zde bylo velmi vhodné na stránky vložit i frame e-shop, aby se pak objednávky soustředili na jedno místo. Naopak si myslím, že když by vyběhla jiná stránka jiného e-shopu, tak to spíše může působit divně ..... pořád budu moc rád za jakoukoliv radu viz iframe a e-shop - děkuji

16. úno 2015 23:44 #120222
Odpověď od Cony
Moderátor
S Iframe budete mít jeden zásadní problém - vyhledávače jej neuvidí. Můžete mít tedy třeba 10 stránek s produkty, ale vyhledávače o nich nebudou vědět. Myslím že navrhovaný způsob (např. odkaz kupte u nás na eshopu) je vhodnější i z hlediska posílení stránek eshopu u vyhledávačů.

17. úno 2015 17:06 #120251
Odpověď od Tomáš
Uživatel
Ok, díky za že je vyhledávače neuvidí .... tak jedna věc je mít jednu stránku na kterou bude běžet e-shop a ten bude i optimalizovaný, na druhou stranu, když budu mít vedle toho ještě jiný web, tak zde by bylo hodnější jen vložit e-shop iframe kodem, aby si daná osoba mohla rovnou udělat objednávku a mě se to evidovalo do jednoho e-shopu a nebudu muset řešit, sekundární napojení na účetní software apod. Navíc z hlediska vyhledávačů není vhodné mít víse různých stránek se stejným textem, tedy popisem produktu. Pokud máte nějakou radu, jak vložit e-shop do stránky iframem, tak budu moc rád za radu. Děkuji moc

Powered by Fórum