Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Přesměrování stránek z alias domeny

05. úno 2015 08:52 #120020
Dobrý den,
jsem v Joomla začátečník a tak prosím Vás, více zdatnější, o radu.

Mám webové stránky běžící na example.com. Kvůli změnám webhostingu a celého vzhledu stránek jsem nejdříve zaregistroval doménu example.eu, na ní vytvořil nové webové stránky a následně z example.com vytvořil alias pro example.eu.

Nyní, když zadám do adresního řádku example.com, automaticky mě to přesměruje na example.eu. Toto je bohužel kvůli SEO nepřípustné. Pomocník z Wedosu mi poradil, že přesměrování je funkce Joomly, kterou já ale nejsem schopen několik dní odstranit, proto se obracím na Vás.

Otázka: Lze, aby stránky "na oko" běžely na example.com? Jak toho docílit?

htacces ze složky www
Code:
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?example.com$ RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/domains/example.eu/ RewriteRule (.*) /domains/example.eu/$1 [L] # cele domeny (aliasy) RewriteCond %{REQUEST_URI} !^domains/ RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/domains/ RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)$ RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/domains/%2 -d RewriteRule (.*) domains/%2/$1 [DPI] # subdomeny (s nebo bez www na zacatku) RewriteCond %{REQUEST_URI} !^subdom/ RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subdom/ RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)\.([^\.]*)\.([^\.]*)$ RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/subdom/%2 -d RewriteRule (.*) subdom/%2/$1 [DPI] # aliasy - spravne presmerovani pri chybejicim / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^domains/[^/]+/(.+[^/])$ /$1/ [R] # subdomeny - spravne presmerovani pri chybejicim / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^subdom/[^/]+/(.+[^/])$ /$1/ [R]


Pokud je něco zásadního, co jsem opomenul a mohlo by to vést k vyřešení mé situace, rád na vše odpovím.

Děkuji mnohokrát za případné odpovědi,
Martin

05. úno 2015 10:23 #120022
Odpověď od Cony
Moderátor

lovetc5000 napsal: Nyní, když zadám do adresního řádku example.com, automaticky mě to přesměruje na example.eu. Toto je bohužel kvůli SEO nepřípustné.

To nechápu, proč je to nepřípustné? Mne to přijde naopak žádoucí. Nebo to chcete mít duplicitní obsah na dvou doménách?

lovetc5000 napsal: Pomocník z Wedosu mi poradil, že přesměrování je funkce Joomly

Pokud nemáte doinstalovaný nějaký plugin, tak to není pravda. Joomla v základu běží na doméně kterou zadaáte do adresního řádku, a je jí jedno jestli to je s www, bez www, alias nebo třeba IP adresa. Pouze pokud by jste měl v configuration.php zadanou hodnotu $live_site směřovalo by se to vše na jednu doménu zde vyplněnou.

lovetc5000 napsal: htacces ze složky www

Tento htaccess se Vám stará o nasměrování do správného adresáře pro doménu. V adresáři domény, tedy /domains/example.eu/, budete mít (možná) ještě další htaccess - v něm by mohlo být ono přesměrování z jedné domény na druhou.

05. úno 2015 10:29 #120023
Odpověď od Martin
Uživatel
Díky moc za Vaše rady a poznatky. Problém byl v configuration.php kde v $live_site bylo example.eu. Po změně na example.com vše funguje tak, jak jsem si představoval.

Ještě jednou díky, Cony. :-)

Powered by Fórum