Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Hover v css pro joomla

25. led 2015 20:39 #119797
Hover v css pro joomla od sUNSHINE02
Uživatel
Dobrý večer všem,

na stránkách jsem narazil na velice pěkné hovery v css.
tympanus.net/codrops/2011/11/02/original...ent-page-1/#comments

Podařilo se mi je zapsat do template joomla a fungují, ale protože se v psaní kódu nevyznám, potřeboval bych poradit jaký způsobem se pozicují vytvořené obrázky s hoverem v šabloně. Momentálně se mi zobrazují u každé stránky, která je vytvořena v menu, kdežto já bych potřeboval, aby se mi zobrazili pouze na domovské úvodní straně a v konkrétní pozici... Prosím o nějakou radu. Díky.
Poděkovali: Matej Balla

26. led 2015 13:04 #119804
Odpověď od Bong
Moderátor
pokud chcete poradit se šablonou nebo vzhledem, je třeba dát odkaz na stránky, které hodláte upravovat a na konkrétním příkladě co nejpřesněji říci co a jak chcete.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: sUNSHINE02

26. led 2015 13:53 #119805
Odpověď od sUNSHINE02
Uživatel
Díky za rychlou odpověď. Rád bych přeposlal, ale stránky teprve zkouším na localhostu. Možná bych našel jednodušší řešení, ale rád bych přišel na systém jak to vlastně funguje. Prakticky jde o to, že přes tutoriál v odkazu výše jsem upravil template.css,dále index.php a hover s obrázkem se mi krásně ukazuje na stránkách hned pod menu. Problém je, že se mi ukazuje na každé stránce webu a to já nechci. Rád si k tomu něco nastuduju a snažím se na to příjít , ale v podstatě mi není jasné, kde se vlastně vytvořené obsahy (např. tento můj hover) zapisjí, tak abych si je mohl vložit do konrétního místa jako v joomle do konkrétní pozice (zda je to v index.php, nebo existuje nějaké vyvolání přímo z joomly, třeba v html modulu?

26. led 2015 17:12 #119809
Odpověď od Cony
Moderátor
Žádné "vyvolání" neexistuje. Musíte si ujasnit co vlastně chcete. Pro ten Hover efekt potřebujete dvě věci, tj. CSS kód a HTML prvky. CSS kód si můžete dát třeba do CSS souboru šablony, jak jste udělal, a HTML si pak na stránkách umístíte kam chcete.

Pokud jej píšete přímo do index.php šablony, tak, pokud si to nějak v šabloně neošetříte, bude samozřejmě všude. Pokud ten obrázek chcete zobrazovat na pozici modulu, a ten si zapínat dle libovůle, nejjednodušší budete mít modul typu vlastní HTML - do něj přidáte to HTML. Pokud chcete ten obrázek v článku, napište ten kód přímo do článku, pokud jej chcete např. jako náhled produktu Virtuemart, budete si muset upravit v šabloně výstup komponenty Virtuemart, atd...
Poděkovali: sUNSHINE02, Matej Balla

27. led 2015 18:05 #119833
Odpověď od sUNSHINE02
Uživatel
To je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Neměl jsem zdání, že lze vkládat html přímo v modulu, i když se tak jmenuje :) Měl jsem představu, že se přepisuje přímo v souboru ve složce joomly. Je to supr, že jde takto přímo a jednoduše vkládat různé obsahy. Jsem moc rád za uvedení do obrazu. Mockrát díky!!!

Powered by Fórum