Pozadí stránky

Ernst
29. lis 2014 11:57 - 29. lis 2014 11:58 #119115
dal jsem si na pozadí stránky obrázek
background-image: url('../images/pozadi.jpg');
background-position: top center;
background-attachment: fixed;
min-width: 900px;

pozadí je statické, ale když roluji, nasune se mi přes obrázek pozadí zespodu pruh, který jej postupně překrývá

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
29. lis 2014 12:26 #119117
Dejte odkaz na stránky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
29. lis 2014 12:53 #119119
To jsem chtěl, ale protože jsem to dělal na lokále, tak mi chvíli trvalo vytvořit free webhosting a nahrát to tam - gogo.4fan.cz/index.php/cs/

Díky předem

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
29. lis 2014 13:21 #119122
Ahoj, zkus použít CSS3:
html { 
  background: url(../images/pozadi.jpg) no-repeat center center fixed; 
  -webkit-background-size: cover;
  -moz-background-size: cover;
  -o-background-size: cover;
  background-size: cover;
}

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
29. lis 2014 13:28 #119123
Díky, ale blbej dotaz. Kam to mám dát?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
29. lis 2014 13:52 #119124
Tak jsem si to donašel.
to HTML v position.css ř 99 byl právě ten modul, co mi lezl nahoru do obrázku.
To co jsi mi poradil, způsobilo jen, že mi obrázek lezl do obrázku.
tak jsem do toho html doplnil jen background: transparent;

Obrázek jsem nechal zadaný v general.css ř. 444, kde jsem do body#shadow doplnil
background-image: url('../images/pozadi.jpg');
background-position: top center;
background-attachment: fixed;
min-width: 900px;

Výsledek je vidět na gogo.4fan.cz/index.php/cs/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
30. lis 2014 01:31 #119127
A nestacilo by si vytvořit custom.CSS a do body napsat ten kód co napsal H13. Pak se nemusíte mít obavy, ze se vám to změní při nějaké aktualizaci.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
30. lis 2014 02:19 #119128
Vždyť jsem psal, že to nepomohlo a napsal jsem i jak jsem to udělal.
Zásahy byly jen v css šablony, takže o aktualizace strach nemám

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
30. lis 2014 22:22 #119148

ernst napsal: Zásahy byly jen v css šablony, takže o aktualizace strach nemám

No ale měl by jste mít. Zásah jste dělal přímo v šabloně Beez3, která je součástí instalace Joomly. V aktualizaci by nějaká změna klidně být mohla. Měl by jste si udělat kopii šablony (lze to provést přímo v administraci) a zásahy dělat až v kopii.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. pro 2014 20:04 #119175
ale to jsem také samozřejmě udělal, zastávám heslo zálohovat, zálohovat, zálohovat .................

a původní šablonu jsem si uložil jako beez3-moje, dal ji jako výchozí a tu upravuji.

Pokud se nezhroutí hostinbg a další dvě PC, kde mám zálohy, tak jsem v klidu. I když vše je možné, dám si to ještě na cloud :woohoo:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
01. pro 2014 20:39 #119177
Myslím že ne, na stránkách máte aktivní beez3, ne beez3-moje (všechny css, skripty, obrázky apod. jdou z adresáře beez3).

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. pro 2014 23:50 - 01. pro 2014 23:51 #119179
Omlouvám se, měl jsem to udělaný na lokále, ne na webu, opravil jsem.

Ale pokud máte chvíli, všechny barva a moduly jsem si přizpůsobil, ale nemohu najít, kde změnit barvu toho horního horizontálního menu menu

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
02. pro 2014 00:44 #119180
Barvu horního menu změníte v souboru /templates/beez3-upravena/css/personal.css řádek č.50 kde to začíná #header ul.menu B)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
02. pro 2014 13:20 #119184
Tak to právě bohužel ne
dal jsem tam background-color: red; aby tzměna byla vidět, ale nic se nezměnilo

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
02. pro 2014 14:24 #119185
Upravil jste špatný řádek, změnu musíte provést až na dalšm řádku : background-image: linear-gradient(#eeeeee, #dddddd);
Poděkovali: Ernst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.