Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Zobrazení modulu pouze na úvodní stránce

26. lis 2014 13:36 #119063
Zdravím,
mám problém se zobrazení modulu pouze na první stránce - modul se mi zobrazuje i na některých ostatních stránkách, i když mám na záložce "Přiřazení nabídky" zaškrtlou pouze jednu nabídku a ta je výchozí/úvodní stránkou webu.

U článků, na které odkazuji přímo z menu/nabídky, se modul nezobrazuje, ale u článků, na které okazuji z jiného článku, se modul zobrazuje - a to je špatně, nevím proč se tak děje?

Viz web www.balicistroje.cz , jedná se o animaci/modul pod horním menu.
Díky

26. lis 2014 13:47 #119064
Odpověď od Cony
Moderátor
Protože u článků odkazovaných z jiného článku nemáte uvedenou položku menu (Itemid), použije se jako položka menu výchozí stránka, pro kterou máte modul nastaven. Doplňte si v odkazech Itemid, nebo používejte tlačítko pod Editorem (Článek), to doplní Itemid samo (pokud tedy lze identifikovat - musí být vytvořená nějaká položka nabídky, pod kterou článek spadá).

27. lis 2014 11:59 #119074
Odpověď od Mawerick
Návštěvník
Předem děkuji za odpověď.
Existuje nějaké elegantnější řešení, než u každého odkazu měnit Itemid?
Nebo jiný způsob jak zobrazit daný modul pouze na první stránce?
Ještě jeden dotaz jen pro informaci, proč v tom odkazu musí být to Itemid nabídky, když to odkazuji z článku?

27. lis 2014 12:16 #119076
Odpověď od Cony
Moderátor
To kde se na stránkách nacházíte určuje aktivní položka menu, tedy Itemid. Podle aktivní položky menu se pak aktivují různé moduly apod. Pokud máte odkazy ručně dopisované do textů, bez určení Itemid, použije se vždy právě aktivní Itemid (nebo výchozí Itemid pro daný jazyk, teď si nejsem jistý), každopádně něco, co by jste nečekal.
Čistší řešení by tedy bylo opravit texty článků.

Pro pokročilou správu modulů můžete použít také nějaké rozšíření , nebo se zobrazování určité pozice jen na úvodní stránce dá pořešit v šabloně.
Poděkovali: Mawerick

27. lis 2014 14:29 #119079
Odpověď od Mawerick
Návštěvník
To rozšíření je super, díky tomu jsem to rychle vyřešil. Díky.

Powered by Fórum