změna pozadí v yootheme nano3

Odpověď od Ernst
07. říj 2014 20:55 - 07. říj 2014 20:59 #118365
to řešení co jsem psal udělá pozadí pod celým článkem i s jeho příslušenstvím (hlavička, ikony, patička atd.)

Jak by jste to chtěl dostat do článku?

a navíc doporučuji:

nainstalovat třeba extensions.joomla.org/extensions/access-...o2OiJha2VlYmEiO30%3D
a každou chvíli si práci zazálohovat.
nainstalovat virtuální server, třeba vertrigo.sourceforge.net/?lang=cz a tam si tu zálohu udělanou akeeba backupem obnovit a testovat tam.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
07. říj 2014 20:55 #118366
Odkud jste ji stahl jako free?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Tomas
07. říj 2014 21:04 #118367
Yootheme.com
Šablona Master theme 2

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Tomas
07. říj 2014 21:09 #118368

ernst napsal: to řešení co jsem psal udělá pozadí pod celým článkem i s jeho příslušenstvím (hlavička, ikony, patička atd.)

Jak by jste to chtěl dostat do článku?

a navíc doporučuji:

nainstalovat třeba extensions.joomla.org/extensions/access-...o2OiJha2VlYmEiO30%3D
a každou chvíli si práci zazálohovat.
nainstalovat virtuální server, třeba vertrigo.sourceforge.net/?lang=cz a tam si tu zálohu udělanou akeeba backupem obnovit a testovat tam.


Děkuji, vyzkouším. Stránky jsou jen testovací, takže záloh netřeba, ale v ostré verzi se podle Vaší rady zařídím. Ještě jednou děkuji

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
07. říj 2014 21:21 #118369
Já se teď opravdu jen letmo koukl na tu šABLONU.

Zkuste před řádek 1224 napsat.
.uk.article {background-color:white;}

je to soubor theme.css v šabloně

ale nevím, zda jsem se trefil, budete si to muset vyladit a odzkoušet

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
07. říj 2014 21:40 #118370
Az přijdu domu tak vám to řeknu jak to udělat, příze, ale napište správný název šablony, protože nano 3 je za 49 euro a ne zdarma. ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Tomas
07. říj 2014 21:57 #118372

Kopecek napsal: Az přijdu domu tak vám to řeknu jak to udělat, příze, ale napište správný název šablony, protože nano 3 je za 49 euro a ne zdarma. ;)


ano, omlouvám se za nedorozumění, nano3 bych chtěl, ale nekoupím si ji dokud si nebudu jistý, že mi splní to co si představuji. Master2 je v podstatě stejná, jen neumožňuje pokročilejší nastavení. Nechci se pouštět do diskuzí ohledně legálnosti šablon, jen mám ten názor, že bych si chtěl šablonu nejprve vyzkoušet a pokud mi bude vyhovovat, tak si ji rád zakoupím. Poplatky za šablony nejsou nijak vysoké, takže je jistě v pořádku, že autor dostane za svoji práci zaplaceno, jen se nemohu ztotožnit se s tím, že bych měl postupovat způsobem zakoupit šablonu, shledat ji nevyhovující, koupit další, shledat ji nevyhovující a tak stále dokola.

Vaší pomoci si samozřejmě vážím a budu rád, pokud mi poradíte.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
07. říj 2014 22:01 - 07. říj 2014 22:02 #118373
Tak jsem si to vyzkoušel, funguje to jak jsem psal. Jen jsem se překlepl.
Má tam být
.uk-article {background-color:red;}

místo red si dejte Vaši požadovanou barvu, asi white a jestli to chcete částečně průhledný tak třeba

.uk-article {background-color:red;opacity:0.8;}

zkuste to a dejte vědět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Tomas
07. říj 2014 22:02 #118374

ernst napsal: Já se teď opravdu jen letmo koukl na tu šABLONU.

Zkuste před řádek 1224 napsat.
.uk.article {background-color:white;}

je to soubor theme.css v šabloně

ale nevím, zda jsem se trefil, budete si to muset vyladit a odzkoušet


umístil jsem kód na příslušný řádek, ale bez účinku. Zkusím nad tím ještě pošpekulovat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
07. říj 2014 22:09 #118375
Psal jsem ještě jednou, správně je .uk-article {background-color:white;}

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Tomas
07. říj 2014 22:11 #118376

ernst napsal: Tak jsem si to vyzkoušel, funguje to jak jsem psal. Jen jsem se překlepl.
Má tam být
.uk-article {background-color:red;}

místo red si dejte Vaši požadovanou barvu, asi white a jestli to chcete částečně průhledný tak třeba

.uk-article {background-color:red;opacity:0.8;}

zkuste to a dejte vědět


Mnohokráte děkuji, už funguje, jen do pozadí není zahrnutá kategorie. Graficky to není tak nějak ono, ještě by se musely nějak nastavit okraje článku (aby nebyl text až do kraje) a nejlépe i orámovat - ale to už bych chtěl asi moc....

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
07. říj 2014 22:19 - 07. říj 2014 22:20 #118377
To už si v tom theme.css musíte doladit sám,
Dát tam margin. padding atd. Vše o externím stylopisu najdete zde www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html .
zazálohujte si ten soubor theme.css a zkoušejte si v něm dle libosti
Zkuste si změnit velikost a barvu písma atd.

Když budete mít nějaký dotaz, klidně napište

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
07. říj 2014 22:27 #118378
Například taM NAPIŠTE:
.uk-article {
background-color:white;
padding:20px 20px 20px 20px;
}
a butete mít okraje

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
07. říj 2014 22:31 - 07. říj 2014 22:32 #118379
Ještě bych tam doplnil do css v souboru themes.css řádek 1225
.uk-article {
    background-color: white;
    padding: 15px; /* způsobí odsazení od okraje a text nebudete mít nalepený ke krajům */
}
Poděkovali: Tomas

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Tomas
07. říj 2014 22:32 #118380

ernst napsal: Například taM NAPIŠTE:
.uk-article {
background-color:white;
padding:20px 20px 20px 20px;
}
a butete mít okraje


Skvělé, děkuji.Mohu ještě poprosit o tip na rámeček?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.