login do administrace

Karel Ochman
03. říj 2014 08:49 #118253
Ahoj,
na úvod bych řekl, že jsem úplný začátečník v Joomle, proto vás žádám o schovívavost když se vám bude zdát, že se ptám jako pako.

Můj problém je ten, že večer jsem normálně pracoval na stránkách a ráno jsem se už nemohl znovu zalogovat do administrace. Už. jméno a heslo jsem zadal určitě správně. Jsem přesvědčen, že jsem nejspíš omylem máznul nebo vypnul nějaký modul, který mě nechce pustit dál do administrace. Proto jsem se chtěl zeptat jestli musím joomlo znovu nainstalovat nebo se to dá nějak opravit.

Na stránkách jsem dělal už 3 dny, proto by mě dost mrzelo, kdybych to musel vše dělat znovu.
Předem děkuji za každou pomoc.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cufe
03. říj 2014 15:26 #118276
URL adresa webu? případně napiš do PM a pomůžu ti.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 16:14 - 03. říj 2014 16:17 #118281
A co to dělá po přihlášení?
Dostanete se do SQL?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Karel Ochman
03. říj 2014 19:06 #118286
přihlásit se vůbec nedá. Provede se refresh přihlašovací stránky do administrace ale jinak nic

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 19:19 - 03. říj 2014 19:20 #118287
a do SQL se dostanete?
např. phpmyadmin?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Karel Ochman
03. říj 2014 20:09 #118288
do phpmyadmin se nedostanu ale k administraci databáze se přes administraci služeb

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 20:26 - 03. říj 2014 20:29 #118289
Pokud dobře rozumím, že se do databáze dostanete, tak si ji prvně zazálohujte a podívejte se do omg_ modules (místo omg mohou být libovolná tři písmenka) podívejte, jakou máte ve sloupci acces hodnotu u položek admin menu, admin submenu, toolbar a quick ikon.
Pak se ještě podívejte, co máte v:
omg_users
omg_user_usergroup_map
omg_usergroups

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 21:35 #118292
Pokud to nejste opravdu schopen, napište mi do zprávy přístup do SQL

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 22:21 #118295
Vy jste tam měl oprávnění jen "registrovaný", dal jsem Vám superusers. Zkuste se přihlásit jako "Ochman"

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 22:41 #118296
pokud by to ještě nešlo, napište mi z conifiguration.php:
public $dbtype =
public $host =
public $user =
public $password =
public $db =
public $dbprefix =

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. říj 2014 23:27 #118297
tedy z configuration.php

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Karel Ochman
04. říj 2014 16:14 #118307
public $dbtype = 'mysqli';
public $host = 'localhost';
public $user = '9560_1111_';
public $password = 'Renata17';
public $db = 'lederzentrum_cz_new';
public $dbprefix = 'dmhw4_';

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
04. říj 2014 16:30 #118309
To jste mi poslal z lokální instalace, potřebuji to ze serverové.
A heslo sem nepište, to si hned změňte a pošlete mi ho ve zprávě

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
04. říj 2014 16:58 #118310
pokud máte na ftp (na webu) v configuration.php uvedeno: public $host = 'localhost';
Tak je to úplně špatně, protože to odkazuje na lokální instalaci na vašem PC.
Vzhledem k tomu, že web alespoň z části funguje, tak se mi to zdá nepravděpodobné, ale možné to možná je.

Podívejte se pomocí total commanderu nebo flashFXP na ftp na vašem webu a tam si prohlédněte configuration.php.
pokud je tam opravdu uvedeno public $host = 'localhost, tak je vše špatně, ale spravit se to dá.

Vy máte lokální instalaci webu na které testujete?
když to upravíte na lokále, pak to kopírujete na web pomocí FTP? Pokud ano, tak je to taky špatně (s několika vyjímkami)
Na lokální instalaci se do administrace dostanete?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
04. říj 2014 17:06 #118311
A máte i lokální instalaci?
dělal jste něco s tím configuration.php?

Přistupoval jste na web i pomocí FTP?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.