Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Důležité hesla pro jednotlivé stránky

25. zář 2014 07:51 #118098
hesla pro jednotlivé stránky od ma®vays
Návštěvník
Ahoj. Nedávno jsem řešil požadavek, kterým byla možnost zaheslovat jednotlivé stránky joomla. Představa byla taková, že pro zobrazení určitých stránek webu budu muset zadat heslo. podmínkou ale bylo, aby mohla mít různá podstaránka různá hesla a nijak se to nevázalo na účty v joomle.

Našel jsem jedinou vlaštovku od Core Design, který tak umí zaheslovat pouze klasické články v joomle a navíc jen ve verzi 1.5 . . . jestli se nepletu. Protože jsem chtěl tuto funkci využít pro Yootheme ZOO, doufal jsem, že už někdo něco vyrobil. Opět nějaký pokus zde , ale je to dost odlišné :(

Po pár chatech s kolegy mi bylo zděleno, že to je skoro nereálné. Nicméně, dnes mě napadlo,jeslti by nešlo "okopírovat" způsob, jaký přesně tohle řeší RS Firewall při zaheslování administratorské stránky. Přesně toto by mi stačilo. V nějakém grafickém rozhraní bych si jen jednoduše nastavil přesnou url podstránky a k tomu zadal heslo. Jasně, graficky by to mohlo vypadat líp, ale to je až druhořadé.

Řešili jste někdo něco podobného? Našel by se dobrák, který by mi to pomohl udělat? Případně vytvořil na zakázku? Děkuji

25. zář 2014 11:34 #118119
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejčistší řešení by bylo napsat plugin, který by do editace článku vložil pole pro heslo a při zobrazování toho článku by to heslo vyžadoval. Jednou jsem toto řešil, a protože jsem byl líný psát plugin, použil jsem koomponentu Fieldsattach pro tu část s polem v administraci a kotnrolu na zadání hesla jsem si pořešil přímo v šabloně pro zobrazování článku (v šabloně v souboru html/com_content/article/default.php).

25. zář 2014 12:16 #118128
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
díky. moje představa je stejná. jen s tím rozdílem, že nejsem líný, ale neumím to. kolik by stálo to vytvořit? buď plugin přímo do ZOO, nebo na jakoukoli stránku (ne jen klasický joomla článek?)

25. zář 2014 12:25 #118129
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
napr. JLex Block nespĺňa to čo požadujete?

Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
Poděkovali: ma®vays

25. zář 2014 14:54 #118134
Odpověď od ma®vays
Návštěvník

fire150 napsal: napr. JLex Block nespĺňa to čo požadujete?

děkuji za tip. asi jsem se špatně díval, předtím jsme to nějak přešel bez povšimnutí. Ze strany uživatele to vypadá skvěle. Problém je, že se neumím dostat do nějakého dema administrace, abych si to vyzkoušel. nechci to hned kupovat :) musím si to pořádně projít . . . děkuji

25. zář 2014 17:46 #118137
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
Na stránke dema nie je prístup do administrácie. Majú tam len " User guide " kde je na videu ukážka s administrácie

Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje

Powered by Fórum