nemožnost přihlášení
12. zář 2014 18:43 - 12. zář 2014 18:47 #117796
zdravím, včera se mi automaticky aktualizovali windows 7 a po restartu se nemohu přihlásit do joomly 3.3.3., obrazovka jen problikne. vymazal jsem cookies a všechno a stejně jen přihlášení do administrace jen problikne a přihlašovací jméno a heslo zmizí. zkoušel jsem to ve třech internetových prohlížečích.
ty aktualizace byly většinou pro office 2010 a dvě byly security update pro microsoft .net framework.
prosím o radu či rady jak se do administrace přihlásit.
ty aktualizace byly většinou pro office 2010 a dvě byly security update pro microsoft .net framework.
prosím o radu či rady jak se do administrace přihlásit.
12. zář 2014 18:47 #117798
Odpověď od Cony

Moderátor
A to máte tu Joomlu na lokále, nebo někde na serveru? Pokud na lokále, zkontrolujte si XAMPP, nebo co používáte. Pokud na serveru, těžko aktualizace Vašeho počítače nabořila server, problémm bude jinde

12. zář 2014 18:49 #117799
Odpověď od jiřík

Začátečník
lokál jako na mém harddisku? mám to na webhostingu.
12. zář 2014 19:04 #117802
Odpověď od jiřík

Začátečník
mám ještě jednu joomlu na tom samém webhostingu a taky to nejde. ten stejný problém.
12. zář 2014 20:16 #117805
Odpověď od Cony

Moderátor
Upgradem počítače na jste určitě neovlivnil webhosting. Nevím co přesně myslíte tím "problikne", ale nemáte nějaký firewall? Nebo v prohlížečích nějaké rozšíření na blokování obsahu? Nemáte v Joomle blokování na přístup do administrace na IP adresu a nezměnila se Vám IP adresa? Jiné web stránky Vám fungují? FrontEnd Joomly funguje?
12. zář 2014 22:31 - 12. zář 2014 22:32 #117807
Odpověď od jiřík

Začátečník
ano, frontend funguje, IP adresu jsem do joomly na blokování nedával a v prohlížečích nic na blokování obsahu nemám. firewall mám normálně zapnutý v antiviráku a ve windowsu, to jsem měl ale i včera a předevčírem a rok zpátky. prostě jeden den to funguje a druhý ne. problikne znamená, že místo toho, aby jsem se po zadání loginu a hesla dostal do administrace, tak najede ta stejná přihlašovací stránka do administrace. login a heslo je správné, protože kdyby nebylo, tak to napíše, že login nebo heslo je špatné.
jiné web stránky (prestashop) jedou. tam se do administrace dostanu, nejedou jen joomly.
jiné web stránky (prestashop) jedou. tam se do administrace dostanu, nejedou jen joomly.
13. zář 2014 01:02 #117808
Odpověď od Cony

Moderátor
Ve frontendu Vám přihlášení funguje? Nevypínal jste v administraci nějaké pluginy?
13. zář 2014 10:55 - 13. zář 2014 10:56 #117811
Odpověď od jiřík

Začátečník
ve frondendu přihlášení také nefunguje, také to jen problikne. pluginy jsem nevypínal.
po tom co se nahrály ty windows aktualizace, tak jsem měl v chromu (internetový prohlížeč) otevřených deset různých záložek s různými internetovými adresami, vypnul jsem chrome, zapnul jsem chrome a těchto deset různých záložek tam bylo. po tom co se nahrály aktualizace po zapnutí chrome toto tam již nebylo a v nastavení tam bylo, že se po vypnutí má zobrazovat jen výchozí stránka, takže jakoby se i nastavení chromu resetovalo. vím, že jste psal, že to nemá s tím nic společného, ale mě to přijde celkem podezřelé. navíc to nefunguje v obou joomlech.
po tom co se nahrály ty windows aktualizace, tak jsem měl v chromu (internetový prohlížeč) otevřených deset různých záložek s různými internetovými adresami, vypnul jsem chrome, zapnul jsem chrome a těchto deset různých záložek tam bylo. po tom co se nahrály aktualizace po zapnutí chrome toto tam již nebylo a v nastavení tam bylo, že se po vypnutí má zobrazovat jen výchozí stránka, takže jakoby se i nastavení chromu resetovalo. vím, že jste psal, že to nemá s tím nic společného, ale mě to přijde celkem podezřelé. navíc to nefunguje v obou joomlech.
13. zář 2014 11:33 - 13. zář 2014 12:28 #117815
Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
Odpověď od fire150

Pokročilý uživatel
Čo sa týka Vášho problému. Na inom PC ste to skúšal? Ak ide problém máte v PC a nie v joomla ako písal Cony, a neviem či tu sú borci na nastavenie Windows - ja teda nie.
Pri prvej inštalácii J 3.0.x sa mne stalo že v DB mal super user (ja) iné ID a nešlo prihlásiť. Po zmene v DB ,po porovnaní s inou DB, išlo OK ale potom sa to už nikdy neopakovalo a príčinu som nezistil.
Pri prvej inštalácii J 3.0.x sa mne stalo že v DB mal super user (ja) iné ID a nešlo prihlásiť. Po zmene v DB ,po porovnaní s inou DB, išlo OK ale potom sa to už nikdy neopakovalo a príčinu som nezistil.
Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
13. zář 2014 12:38 #117819
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Zkuste se přihlásit z úplně jiného PC, ať vyloučíte chybu na serveru.
Použijte jiný prohlížeč (IE, FF, Chrome,...), smažte jejich cache (nejčastěji Ctrl + Shift + Del).
Také lze prohlížeče odinstalovat a znovu nainstalovat poslední verzi (občas je to vhodné). Pěkně zadrbávají některé PC také flash pluginy od Adobe. Odinstalujte, zkuste bez nich. Nainstalujte aktuální.
Použijte jiný prohlížeč (IE, FF, Chrome,...), smažte jejich cache (nejčastěji Ctrl + Shift + Del).
Také lze prohlížeče odinstalovat a znovu nainstalovat poslední verzi (občas je to vhodné). Pěkně zadrbávají některé PC také flash pluginy od Adobe. Odinstalujte, zkuste bez nich. Nainstalujte aktuální.
13. zář 2014 16:40 - 13. zář 2014 16:41 #117831
Odpověď od jiřík

Začátečník
tak jsem našel doma nepoužívaný počítač, připojil k internetu a stejná chyba.
jaká tedy chyba na serveru by to mohla být?
jaká tedy chyba na serveru by to mohla být?
13. zář 2014 23:22 #117837
Odpověď od Cony

Moderátor
Nejpravděpodobněji zakázaný plugin Authentication - Joomla. Zkontrolujte si v databázi, zda je povolen (tabulka extensions - najděte řádek s name plg_authentication_joomla, zda má nastaveno enabled i access na 1).
14. zář 2014 17:21 - 14. zář 2014 17:22 #117842
Odpověď od jiřík

Začátečník
enabled i access jsou na 1.
pc jsem projel antivirákem a žádný vir, takže ani virem to není.
pc jsem projel antivirákem a žádný vir, takže ani virem to není.
15. zář 2014 00:07 #117849
Odpověď od Cony

Moderátor
Každopádně to bude něco na serveru, když Vám to nefunguje ani z jiného počítače. Těžko hádat co. Zkuste si vzpomenout co posledního jste v administraci dělal, nebo upravoval.
15. zář 2014 00:25 #117850
Odpověď od Bong

Moderátor
Rada: obnovte stránky z poslední zálohy je asi zbytečné... Tuto asi nemáte, že? Nějakou komponentu pro zabezpečení (RsFirewall, Admin Tools,..) používáte? Na vašem hostingu nějaké změny neproběhly?
Zkuste:
1. vyčistit cache Joomly (smazat obsah složek administrator/cache/, cache/, tmp/)
2. zkontrolujte .htaccess (i případný v administraci), zda tam nemáte nějaká omezení
3. opravit všechny tabulky databáze (v phpMyadmin), vyprázdnit tabulku _session
4. zkontrolovat složky a soubory Joomly, zda nechybí, nejsou poškozené nebo změněné nebo jestli nějaké nepřibyly
Zkuste:
1. vyčistit cache Joomly (smazat obsah složek administrator/cache/, cache/, tmp/)
2. zkontrolujte .htaccess (i případný v administraci), zda tam nemáte nějaká omezení
3. opravit všechny tabulky databáze (v phpMyadmin), vyprázdnit tabulku _session
4. zkontrolovat složky a soubory Joomly, zda nechybí, nejsou poškozené nebo změněné nebo jestli nějaké nepřibyly