Řazení článků v podkategoriích
03. zář 2014 15:27 #117700
Zdravím, s Joomlou se teprve sžívám a tak je dost možné (vlastně v to doufám), že se zeptám na naprostou prkotinu, která je otázkou několika kliknutí.
Chci se totiž zeptat na jednu věc - mám kategorii, která je rozdělena na podkategorie a v nich se až nachází jednotlivé články.
Když si v menu vyberu stránku teto kategorie, tak se mi načte seznam/blog článků, které se v této kategorii nachází - nebo respektive v jejích podkategoriích.
Mám ale malý problém s řazením článků - v rámci podkategorií se sice řadí tak, jak chci (tedy od nejnovějšího po nejstarší), ale v celkovém seznamu jsou seřazeny tak, že nejdříve jsou články z první podkategorie, pak z druhé podkategorie atd.
Jde to udělat tak, aby byly články ze všech podkategorií seřazeny bez ohledu na to, pod jakou podkategorii patří?
Teď je to takhle:
1. pozice - 1. článek 1. podkategorie (vytvořen 12:08)
2. pozice - 2. článek 1. podkategorie (vytvořen 11:40)
3. pozice - 1. článek 2. podkategorie (vytvořen 12:57)
atd. ...
A dle logiky, kterou tam chci, by měl být článek z 3.pozice na pozici 1., protože je nejnovější.
Chci se totiž zeptat na jednu věc - mám kategorii, která je rozdělena na podkategorie a v nich se až nachází jednotlivé články.
Když si v menu vyberu stránku teto kategorie, tak se mi načte seznam/blog článků, které se v této kategorii nachází - nebo respektive v jejích podkategoriích.
Mám ale malý problém s řazením článků - v rámci podkategorií se sice řadí tak, jak chci (tedy od nejnovějšího po nejstarší), ale v celkovém seznamu jsou seřazeny tak, že nejdříve jsou články z první podkategorie, pak z druhé podkategorie atd.
Jde to udělat tak, aby byly články ze všech podkategorií seřazeny bez ohledu na to, pod jakou podkategorii patří?
Teď je to takhle:
1. pozice - 1. článek 1. podkategorie (vytvořen 12:08)
2. pozice - 2. článek 1. podkategorie (vytvořen 11:40)
3. pozice - 1. článek 2. podkategorie (vytvořen 12:57)
atd. ...
A dle logiky, kterou tam chci, by měl být článek z 3.pozice na pozici 1., protože je nejnovější.
03. zář 2014 15:31 #117701
Odpověď od Lukáš
Uživatel
Hm, tak se omlouvám za zbytečnou otázku (ale nechám ji tady, kdyby byl někdo podobně zbrklý jako já). 
Zdá se, že stačilo jít do Article Manager Options - Shared Options - Category Order - nastavit No Order
Ještě jednou se omlouvám

Zdá se, že stačilo jít do Article Manager Options - Shared Options - Category Order - nastavit No Order
Ještě jednou se omlouvám
26. čvn 2015 22:13 #122362
Odpověď od Záhradkár
Uživatel
Riešim niečo podobné, ale z odkazmi v menu. Mám cca 100 odkazov umiestnených v nadradenej položke podľa abecedy (tak som ich postupne pridával). Povedzme 100 byliniek umiestnených v nadradenej položke liečivé bylinky. Potom som však potreboval presunúť manuálne jeden odkaz o dve pozície vyššie no a vtedy sa mi rozhádzala celá položka na asi tri časti. Od L-S, A-J a K-Z. Položky v ostatných častiach menu zostali zachované, ale už sa bojím tam aj niečo presúvať, ak by bolo treba. Skúšam nastavovať a hľadám možnosti už niekoľko hodín, ale zatiaľ neúspešne. Na ručné prehadovanie je toho trošku veľka (asi 440 odkazov). Prosím poraďte ak viete, či sa dá nastaviť radenie odkazov v menu a kde. Ďakujem.
26. čvn 2015 23:17 - 26. čvn 2015 23:17 #122363
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
asi jsem trochu natvrdlý, ale jaký Typ položky nabídky má ta položka menu?
U každého typu je to jinak.
Také by bylo dobré dát odkaz na web, kterého se to týká
U každého typu je to jinak.
Také by bylo dobré dát odkaz na web, kterého se to týká
27. čvn 2015 05:55 #122368
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Take nerozumim. Dejte odkaz a informaci jak mate clanky razene v polozce menu a jak delene do kategorii.
Odesláno z mého HUAWEI U8950-1 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HUAWEI U8950-1 pomocí Tapatalk
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
27. čvn 2015 08:35 #122370
Odpověď od Záhradkár
Uživatel
V administrácii webu pre menu som skúšal zoraďovať podľa rôznych kritérií, ale prejavilo sa to len pre zobrazenie poradia v administrácii. Ak chytím ten odkaz za ľavú stranu, tak ho samozrejme presunúť môžem a prejaví sa to aj na webe, ale stále mi akcia skončí pri zobrazení všetkých položiek zaseknutím prehliadača a vyvolaním nejakej chyby. Ja by som potreboval vedieť, že tam a tam mám nastaviť zostupne-vzostupne a potvrdiť. Ručnému zoraďovaniu by som sa chcel vyhnúť. A ešte som zabudol zrejme podstatnú vec - verzia Joomla 3.4. Keď treba ešte niečo doplniť rád to urobím. V Joomle sa stále ešte len učím.
27. čvn 2015 13:56 #122372
Odpověď od Záhradkár
Uživatel
Tak nakoniec som to vyriešil, síce nie tak ako som chcel, alebo si predstavoval, ale i tak dobre. Na tom treťom obrázku 03_typ_clanok.jpg je na pravej strane položka triedenie. Takže v tomto nastavení som pre odkaz (Alchelmilka) určil pozíciu First. Potom samostatne pre každý ďalší odkaz na článok som určoval, za ktorým odkazom sa má nachádzať. Čo si samozrejme vyžadovalo trocha úsilia, oproti mojej pôvodnej predstave, zoradiť odkazy abecedne nejakým filtrom a nie ručne. Takže stále ešte skúmam, či takáto možnosť vôbec existuje, zoraďovať odkazy nejakým filtrom, napríklad podľa názvu, dátumu, ID alebo neviem akých možností. Ako som písal skôr, ak si vyfiltrujem všetky odkazy (cca 440) a potom niektorý presuniem pomocou ťahaním tej 3-štvorcovej ikony, skript prestane pracovať, takže pravdepodobne tam mi nejako poškodilo radenie v databáze alebo čo. Takže existencia takého filtra by sa mi hodila, keďže neviem, kedy mi to rozhádže najbližšie.
27. čvn 2015 20:32 #122376
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
pokud to z těch obrázků dokážu správně rozluštit, tak máte pro každý článek udělánu jednu položku menu?
Osobně to nepovažuji za vhodné řešení. Položky menu si můžete řadit ručně.
Pokud by jste to řešil seznamem kategorie máte mnohem širší možnosti
Osobně to nepovažuji za vhodné řešení. Položky menu si můžete řadit ručně.
Pokud by jste to řešil seznamem kategorie máte mnohem širší možnosti
Poděkovali: Záhradkár
27. čvn 2015 21:58 - 27. čvn 2015 22:00 #122377
Odpověď od Záhradkár
Uživatel
Áno, pre každý článok mám jednu položku menu. Zoznam kategórie som skúšal, ale akosi som nevedel dostať výpis všetkých článkov (napríklad byliniek) do ľavého menu. Zobrazilo mi ich len v hlavnom obsahu, čo mi nevyhovuje. Kategórie mám aj zanorené do rôznych hĺbok, napr. Kvety -> Cibuľoviny -> Ľalie -> články o ľaliách. Tam som si to nastavil a môžem potvrdiť bohatosť nastavení pre zoznam kategórie, len bohužiaľ tá posledná úroveň (teda všetky články poslednej kategórie) sa už v ľavom menu nezobrazovala. Je možné, že som niečo nenastavil správne. Na obrázku mám zvolený test, je to zoznam kategorie bylinky, obsah kategorie sa zobrazuje v hlavnom obsahu, nie však už v ľavom menu.
27. čvn 2015 22:38 #122378
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
pořád tomu nerozumím asi přesně, potřeboval bych ten web vidět.
ale obecně:
- pokud máte ke každému článku menu, děláte vše dvakrát
- když zrušíte levé menu (závisí na šabloně a případně na její úpravě) budete mít seznam kategorií vlevo.
- jak se Vám zobrazuje to menu, pokud tam bude třeba 200 podmenu?
- vše by dle mně řešilo zobrazení článků jako seznam všech kategorií.
- počet úrovní zobrazovaných kategorií si nastavujete v modulu toho menu
ale bez přístupu na web opravdu věštím z křišťálové koule, samotné printscreeny moc nepomohou
ale obecně:
- pokud máte ke každému článku menu, děláte vše dvakrát
- když zrušíte levé menu (závisí na šabloně a případně na její úpravě) budete mít seznam kategorií vlevo.
- jak se Vám zobrazuje to menu, pokud tam bude třeba 200 podmenu?
- vše by dle mně řešilo zobrazení článků jako seznam všech kategorií.
- počet úrovní zobrazovaných kategorií si nastavujete v modulu toho menu
ale bez přístupu na web opravdu věštím z křišťálové koule, samotné printscreeny moc nepomohou
28. čvn 2015 10:20 #122382
Odpověď od Záhradkár
Uživatel
Tak som všetky svoje doterajšie postupy nahral na
testovací server
. Položka test je ako píšete odporúčaný zoznam kategórie. Môžete si to v prípade záujmu prezrieť. Prerábam web ktorý je v koreni adresy. Ešte neviem či ponechám ľavé menu alebo hlavné (je to to isté menu), ale test v hlavnom menu taktiež nezobrazuje obsah (zoznam článkov).
28. čvn 2015 14:48 #122390
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
To si musíte rozhodnout sám, jak to chcete, ale asi nelze mít menu tak dlouhé (týká se to i toho rozbalovacího z horního menu), aby jste na stránce musel dlouho listovat.
Taky asi není vhodné mít současně menu a seznam kategorie.
Mně se docela líbí to rozvržení, jaké bylo na původním webu, to je docela přehledné.
nerozumím větě "ale test v hlavnom menu taktiež nezobrazuje obsah (zoznam článkov)."
Taky asi není vhodné mít současně menu a seznam kategorie.
Mně se docela líbí to rozvržení, jaké bylo na původním webu, to je docela přehledné.
nerozumím větě "ale test v hlavnom menu taktiež nezobrazuje obsah (zoznam článkov)."
28. čvn 2015 15:38 #122391
Odpověď od Záhradkár
Uživatel
:blink:
Vlastne sa snažím zduplikovať pôvodné menu, ale tak som sa zažral do riešenia rôznych nastavení v Joomle (kopírovanie a editovanie článkov, vytváranie odkazov, šablóny, moduly ... ), že až na Vaše upozornenie zisťujem, že som z tohto cieľa odbočil. Vďaka za upozornenie. Tak nakoniec predsa len ten zoznam kategórii využijem a preskúmam bližšie. Musím si v tom urobiť poriadok a hlavne plán postupu.
Ohľadom toho testu v hlavnom menu. Test je položka menu "zoznam kagegorie". Chcel som len upozorniť na to, že napr. v porovnaní s ostatnými (Kvety, Bylinky, Zelenina) nezobrazí linky ktoré v sebe obsahuje, ale zobrazí ich len v hlavnom obsahu. Ale v tejto chvíli už nepodstatné.
Uf no nič, začiatky sú také aké sú. Myslíte, že je možné vytvoriť presne také isté ovládanie (menu hlavné a ľavé) ako na tom pôvodnom webe? Mne sa tiež páči, keďže som ho sám vytvoril
ale nevedel som ho zatiaľ zduplikovať do systému Joomla. Ďakujem.
Vlastne sa snažím zduplikovať pôvodné menu, ale tak som sa zažral do riešenia rôznych nastavení v Joomle (kopírovanie a editovanie článkov, vytváranie odkazov, šablóny, moduly ... ), že až na Vaše upozornenie zisťujem, že som z tohto cieľa odbočil. Vďaka za upozornenie. Tak nakoniec predsa len ten zoznam kategórii využijem a preskúmam bližšie. Musím si v tom urobiť poriadok a hlavne plán postupu.
Ohľadom toho testu v hlavnom menu. Test je položka menu "zoznam kagegorie". Chcel som len upozorniť na to, že napr. v porovnaní s ostatnými (Kvety, Bylinky, Zelenina) nezobrazí linky ktoré v sebe obsahuje, ale zobrazí ich len v hlavnom obsahu. Ale v tejto chvíli už nepodstatné.
Uf no nič, začiatky sú také aké sú. Myslíte, že je možné vytvoriť presne také isté ovládanie (menu hlavné a ľavé) ako na tom pôvodnom webe? Mne sa tiež páči, keďže som ho sám vytvoril

28. čvn 2015 17:40 - 28. čvn 2015 17:41 #122396
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
no ale právě třeba léčivé bylinky mají tak dlouhé submenu, že je to takhle naprosto nepoužitelné.
Můžete si to třeba rozděli třeba
Léčivé bylinky A-D
Léčivé bylinky E-I
atd.
a tam už to řešit seznamem kategorie
řešení je mnoho, ale musí to být přehledné a intuitivní
možná by bylo vhodné umístit do článků tlačítko "zpět"
Můžete si to třeba rozděli třeba
Léčivé bylinky A-D
Léčivé bylinky E-I
atd.
a tam už to řešit seznamem kategorie