Co pridava do kodu: a class="thumbnail zoomin"

radek
24. srp 2014 22:01 #117540
Ahoj,

potrebuju zjistit, co a odkud pridava do kodu webu tohle
a class="thumbnail zoomin"

Mam s ti po upgradu na J3.3, upgrade frameworku a upgrade Mavik thumbnails velky problem. Neco z mnou jmenovanych 3 veci pridava do kodu tuto class a uplne mne to rozhazuje thumbnaily. Kdyz pres firebug smazu z kodu "thumbnail zoomin", tak se thumbnaily srovnaji tak, jak maji. Tipuju, ze to bude delat plugin nebo framework, ale nejsem schopen vystopovat soubor, ze kteryho se to pridava. Zkusil bych to smazat a mohl bych mit pokoj.

dik

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
25. srp 2014 13:05 #117543
A kde přesně se to objevuje? Mohla by to být šablona (resp. nativní výstup komponenty), plugin (zřejmě ten Mavik), nebo třeba i nějaký JavaScript...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
25. srp 2014 13:21 #117545
Primo u thumbnailu. Napriklad tady u jakyhokoli thumbnailu, krom toho s grafem. Tam jsem na radu z RT fora doplnil jinou class a stejne to nefunguje.

Uplne to rozhodi obrazky. Vsechny thumbnaily jsou pod sebou, misto vedle sebe. Kdyz tu class pak smazu pres firebug. Obrazky se seradi tak, jak maji. Pokud je to mavikem, neni v mych silach donutit autora, aby to opravil. Uz si s nim pisu dyl. Proto bych volil "zbabelou" variantu, tu cast kodu, ktera to tam vklada z pluginu proste umazat. Samozrejme v pripade, ze je na vine Mavik. Pokud by bylo na vine RT a jejich framework. Dalo by se to snad resit.
http://www.saveafricananimals.org/ochrana-zvirat/ohrozena-zvirata/slon

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
25. srp 2014 14:33 #117548
Pokud se dívám na JED, tak Mavik oficiálně podporuje jen Joomlu 2.5, Joomlu 3 tam psanou nemá. Je to opravdu oficiální Mavik, nebo nějaký klon?
Konflikt tam nastává mezi Mavik a Bootstrap. Mavik používá třídu .thumbnail, což je ale i rezervovaná třída bootstrap.

Nejjednoduším řešením by mohlo být přidat do css tot
.thumbnail {display: inline-block}

Teoreticky by to mohlo rozhodit i něco jiného, ale myslím že by nemělo.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
25. srp 2014 14:48 - 25. srp 2014 14:53 #117550
Jo, je to pravej Mavik, od Mavika:). Je to jen neverejna zkusebni verze. On ale tvrdi, ze chyba je v RT template.

Takze jednu a tu samou vec tam cpe jak Mavik, tak framework?

Tak jsem to zkusil a asi to nefunguje. Davam to do custom CSS souboru, to by melo ale stacit nebo ne?

Proste neco tam pridava kolem thumbnailu (v mym pripade) ten rozmer 850px. NErozumim ani CSS, ani jinymu kodovani, ale porad se mne zda, ze tech 850px si mavik necuca z prstu, ale nekde je bere a kde? No ja myslim, ze v template respektive ve frameworku.
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
25. srp 2014 16:11 #117551
Je to spíš konflikt s Bootstrap, než s šablonou jako takovou. Bootstrap nastaví thumbnail tak, aby měl ten hezkej rámeček, a zobrazoval se jako blok, tedy na celou šířku.

Nevím co je myšleno tím Custom CSS, ale aktuálně to pravidlo na stránkách není. Ale až tam bude, tak fungovat bude :-)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
25. srp 2014 16:19 - 25. srp 2014 16:19 #117552
Ok.

Custom CSS - nejakej custom CSS soubor, do kteryho se zapisuji zmeny, aby se pri zmene template nemsuelo hlidat, co se kde zmenilo a prepisovat to znovu. Je to super vec. Kazdopadne to v nem je, ale nefunguje to. Az ted jsem si vsiml, protoze mne nechodi upozorneni na email, ze na RT foru jeden borec odpovedel. Strcil jsem to do custom css a jede to. Je to skoro jako to tvoje, ale o neco jiny.
.thumbnail {
    display: inline-block;
}

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
25. srp 2014 16:54 #117553
No ono je to dokonce úplně jak to moje :-) na odřádkování ani na středníku tady nezáleží. Jen před tím ten custom soubor nebyl nahrávaný, teď už je...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
25. srp 2014 16:57 #117554
Stredniky nepoznam:)
Nahravany byl na 100%. Ten soubor tam mam uz asi 2 roky a vkladal jsem to do nej hned po tom, co jsem to tady nasel. Takze bud zalezi na strednicich a odradkovani nebo nevim.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.