reinstalace Joomla

radek
11. srp 2014 17:54 #117432
Ahoj,

po upgrade J2.5 na 3.x mam par problemu. Napriklad se nezobrazuji nazvy nainstalovanych komponent v roletce apod. Pritom nainstalovane jsou a funguji, pokud si je vyvolam pres URL.
Napadlo me zkusit jen preinstaloat Joomlu. Na netu jsem nasel ruzne navody. Mam pocit, ze jsem tady na foru zahledl nejaky tipy, ze je mozny reinstalovat Joomlu tak, ze se ma stahnout plna instalace a nainstalovat jako rozsireni. Nemuzu to ale nikde ani pres Google zatim najit.

Delal jste to nekdo timto zpusobem, funguje to bez problemu?

dik

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
11. srp 2014 19:24 #117433
Instalačky Joomly najdete na joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/

Stáhněte si poslední verzi, nejlépe plnou instalaci k sobě na disk a tu pak klasicky v administraci Joomly ve Správci zařízení nainstalujte. To je celé. Mrkněte na Správce rozšíření: Kontrola databáze a případně opravte chyby.

Nezapomeňte také vykydat všechny cache...

Ta rozšíření nemusí být zrovna v pohodě, obzvlášť pokud nebyla současně pro J3x. Pak lze zkusit je přeinstalovat posledními verzemi.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
11. srp 2014 20:05 - 11. srp 2014 20:09 #117434
dik za tip. Ja jsem vedel, ze jsem neco takovyho tady cetl, ale v Joomle 3.x jsem to nenasel. Tam o reinstalaci neni ani zminka.

Pokud ale budu instalovat celou Joomlu pres spravce, tak musim mit i povoleno rozbaleni velkych souboru, ne? Je to to same, jako rozsireni? mam tam povoleny limit tusim jen na 4mb. Databaze jsou bez chyb, respektive opravene. Rozsireni jsem zkousel preinstalovat a nepomohlo to.

No dela to Akeeba a ta je pro J3 uz dyl a nema oddelene verze pro J2 a J3. A na poslednim webu to dela rozsireni pro presmerovani, takze Joomlacka komponenta.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
11. srp 2014 20:25 #117435
Tak mam reinstalovano a komponenta Presmerovani v nabidce stale neni. Napada nekoho nejaky tip, jak ji tam dostat? nebavi me porad dopisovat do URL spravnou adresu komponenty.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
13. srp 2014 09:51 - 13. srp 2014 09:54 #117441
Podívejte se do tabulky #_menu a tabulky #_extensions, zda je vše nastaveno, záznam není poškozen nebo nechybí. Například v případě komponenty Přesměrování (com_redirect) by záznamy v tabulkách měly vypadat viz. příloha.

S tou Akeebou bych ji zkusil odinstalovat a znova nainstalovat.

Také můžete vyzkoušet funkce Správce rozšíření: Pátrání...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
13. srp 2014 18:14 #117443
Akeebu jsem uz zkousel reinstalovat. Nepomohlo. Chybi tam uplne stejne. Napisu autorovi. On pokazdy neco poradil.

Ad - Presmerovani - to je horsi. Tabulku v extensions mam stejnou, az na zavorky - viz priloha. Netusim ovsem, jestli to muzou delat ony nebo ne. V menu jsem to vubec nenasel. Bud to neumim hledat nebo to tam neni.
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
14. srp 2014 21:59 #117448
Ty závorky nic neprovedou. Co tabulka menu?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
18. srp 2014 14:30 - 18. srp 2014 14:33 #117473
Dostal jsem se sem az ted. Tabulka menu je problem. Jak jsem psal, asi ji neumim najit, protoze to, co by se alespon trosku podobalo tomu screenu jsem nenasel. Kde presne to hledat? Tech polozek je tam totiz dost. Myslim primo v tomto #_menu. To neni problem najit.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
18. srp 2014 15:41 - 18. srp 2014 15:42 #117478
Klkněte na tabulku #_menu a uvidíte jednotlivé záznamy. Zkuste vyhledat ve sloupci Title com_redirect. Nebo přes záložku Vyhledat, kde com_redirect zadáte do Title a následně otevřete vyhledaný řádek.

Pokud se vám nic s řetězcem com_redirect nepodaří najít, bude právě toto příčina chybějící položky menu.

Můžete si ji vytvořit ručně, například provedení SQL dotazu v phpMyAdmin:
INSERT INTO `#_menu` (`id`, `menutype`, `title`, `alias`, `note`, `path`, `link`, `type`, `published`, `parent_id`, `level`, `component_id`, `checked_out`, `checked_out_time`, `browserNav`, `access`, `img`, `template_style_id`, `params`, `lft`, `rgt`, `home`, `language`, `client_id`) VALUES
(16, 'menu', 'com_redirect', 'Redirect', '', 'Redirect', 'index.php?option=com_redirect', 'component', 0, 1, 1, 24, 0, '0000-00-00 00:00:00', 0, 0, 'class:redirect', 0, '', 29, 30, 0, '*', 1);

v příkazu nahraďte #_ za správný řetězec. Pokud to hlásí například duplicity (#1062 - Duplicate entry '16' for key 'PRIMARY'), bude třeba změnit například ID na nějaké neobsazené. Zrovna tak component_id by měl být shodný s ID v tabulce #_extension

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
18. srp 2014 16:08 #117480
Ja uz si pripadnu jak totalni vul:).

Nic jsem nenasel. Hledam to snad spravne. Viz priloha. Ja s databazi nikdy nic poradne nedelal, takze to neumim, ale myslim, si, ze to tam fakt neni a kam to zmizelo, to netusim.

Vytvoreni rucne. Opet, nikdy jsem nedelal. Musim opatrne zkouset.
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
18. srp 2014 16:52 #117481
Vlezte do databáze na záložku SQL a do formuláře vložte ten kód výše, klikněte na Proveď. Nic horšího než, že se položka menu vytvoří, nebo to skončí chybovou zprávou (proč se nemohla vytvořit) se nestane.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
18. srp 2014 17:06 #117482
Ok, diky. Me trosku zneklidnilo, ze mam jeste mit spravne zasdane ID polozek atd.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
18. srp 2014 18:20 #117484
To component_id by mělo být správně podle screenu vaší tabulky. A pokud se objeví: #1062 - Duplicate entry '16' for key 'PRIMARY'), bude třeba změnit: ...VALUES (16, 'menu', 'com_redirect',... na nějaké jiné číslo, libovolně se nevyskytující v tabulce, třeba 1016.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
18. srp 2014 19:37 #117485
Tak to zafungovalo, snad to nerozdrbalo neco jinyho. No pro priste asi uz do databaze radsi rypat nebudu. Nejak se necitim svuj. Diky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
18. srp 2014 20:19 #117487
Jeste me tak napadlo. Je vubec dobry to presmerovani pouzivat? Jak dlouho se to ma pouzivat? To je trvaly? Nezatezuje to nejak moc Joomlu? Mam ted presmerovanych cca 60 URL a asi budou pribyvat, presmerovavam URL, ktery to z nejakyho duvodu nenajde a je to castej nenalezena polozka. Ruzne jsem hledal po netu, ale v CJ o tom moc clanku neni.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.