Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Všechny články se zobrazují na úvodní stránce !

09. čvc 2014 14:05 #116977
Dobrý den,

delší dobu jsem pracoval na jedné webové stránce,kde práce probíhali relativně dobře.
Nyní jsem vyzkoušel pracovat na novém webu,přičemž jsem k tomu využil yootheme šablonu Steam.
Nejprve jsem vytvořil rozložení úvodní stránky,de facto vzhled úvodní stránky mám hotovou,Dále jsem přešel na tvorbu Menu,vytvořil jsem si položky v menu,konkrétně např. položku Galerie.Zde jsem chtěl,aby se po kliknutí na tlačítko Galerie (v menu) objevil obsah na nové stránce.

nejprve jsem tedy vytvořil novou kategorii,konkrétně galerie,do této kategorie jsem vložil nový článek Galerie a následně standartním způsobem jsem celou kategorii i s článek s párovem s "tlačítkem" v menu.
Teoreticky vše mělo fungovat.Člověk klikne v menu na tlačítko galerie a přesune se na "novou stránku",kde uvidí mnou zadaný obsah.
Ovšem skutečnost je jiná.... ať vytvořím jakýkoliv článek,vždy se zobrazí na úvodní stránce tzv. "Domů",přičemž k tomu nemá žádný důvod. Veškeré články jsou pečlivě v kategoriích a provázány s tlačítkem v menu,vše by mělo fungovat a ono nic.


Zároveň jsem standartně vytvořil tlačítko v menu a k tomu jsem ve správci nabídek přiřadil další subnabídky,tzv. jsem vytvořil rozbalovací menu,sice veškeré položky v rozbalovacím menu nikam nevedou,tedy každá položka je v modu oddělovač,i tak by se položky měly zobrazit,opravdu nechápu proč to nefunguje,je někde něco vypnuté ?

09. čvc 2014 14:16 - 09. čvc 2014 14:17 #116978
Odpověď od Bong
Moderátor
Otázka je, proč pro fotogalerii nepoužijete nějakou komponentu a využíváte články...

Záleží jak máte ten který článek nastaven, případně jak máte nastavenu a jakého typu je položka hlavní stránky.

A k problému s rozbalovacím menu: umí vámi používaný modul rozbalovací nabídku? Máte jej správně nastaven? Použijte původní šablonu na které jste web stavěl. Pokud vše funguje hledejte problém v nastavení šablony a použitých modulech. Vše potřebné najdete v dokumentaci.

Pod ruce vám nikdo nevidí. Dejte podrobnější informace a odkaz na stránky s chybami.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. čvc 2014 17:52 - 09. čvc 2014 17:53 #116985
Odpověď od Petr
Uživatel
Zdravíčko,

no je vidět,že když si dá člověk od podobné činnosti na pár hodin pauzu,že to opravdu pomáhá.Seděl jsem nad tímto problémem xxx hodin a hledal nějaké rozumné řešení a nakonec jsem to vzdal.

Před chvíli jsem si k tomu opět sedl a přemýšlel v duchu nad tímto problémem.

Z čista jasna mě napadlo podívat se do Správce modulů a tam jsem nemohl věřit vlastním očím....
Zapomněl jsem totiž změnit u každého modulu pozici zobrazení,tzv. že veškeré moduly,které byly umístěny na úvodní stránku se zároveň zobrazovaly naprosto všude,proto nově vytvořené články budily dojem,že jsou vždy umístěné na úvodní stránce,přitom v podstatě byly na správném místě,jen moduly byly přiřazeny naprosto ke všem sekcím,tlačítkám atp.
Na druhou stranu je to dost divné.Zmiňoval jsem se totiž,že s joomlou pracuji i na ostatních projektech / webech a tam jsem se s podobným problémem nepotýkal,což je zarážející. V této chvíli to znamená,že každý nový modul musím manuálně nastavit v jaké části webu se zobrazí? Je to divné,doposud jsem to nedělal a vše šlapalo tak jak jsem chtěl,možné je i to,že pracuji poprvé s verzí 3.3.1 ,třeba to je důvod a také změna vlivel této verze,kdo ví...

Co se týče sekce galerie,čili přiřazení článku k této sekci... je mně naprosto jasné,že podobnou sekci lze obratně řešit pomocí modulů,jen jsem to shodou okolností nadhodil pro můj problém...

Omlouvám se i za výše uvedený problém číslo 2. Při podrobnějším prohlížení Správce modulů jsem zkontroloval i modul Menu,kde jsem pozapomněl povolit zobrazování rozbalovacího menu,tzv. "Položky podnabídky".

Přesto děkuji za trpělivost a snahu vyřešit zmíněné problémy,

s pozdravem fanda Joomly !

Powered by Fórum