Překopírování celého webu
Dobrý den, mám laický dotaz. Pokud si odladím celý web na adrese např: www,domena.cz/test a pak ji přes FTP zkopíruji a nahradím kořenový adresáře, tedy na
www.domena.cz
. Bude vše fungovat, nebo bude někde problém, třeba pro relativní adresy.
Díky
Luděk
P.S. pokud to tak jednoduché není, tak prosím o radu jak to udělat, aby to jednoduché bylo
Díky
Luděk
P.S. pokud to tak jednoduché není, tak prosím o radu jak to udělat, aby to jednoduché bylo

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.
kabelac : staci překopirovat do rootu...a pak v configuration.php upravit cesty u $ftp_root, $log_path a $tmp_path
Poděkovali: Luděk
Díky moc, tedy tento postup mohu použít i při převodu mezi různými doménamy ?
Koukám že: $ftp_root je prázdný
a v
$log_path a $tmp_path je ta cesta kde to zrovna je. byť v podivném tvaru.
web mám na kořenu domeny www.ludek.info a cesta je uvedena:
'/home/www/ludek.info/www/ludek.info/logs';
Koukám že: $ftp_root je prázdný
a v
$log_path a $tmp_path je ta cesta kde to zrovna je. byť v podivném tvaru.
web mám na kořenu domeny www.ludek.info a cesta je uvedena:
'/home/www/ludek.info/www/ludek.info/logs';
Díky za to jednodušší řešení, ale já mám nějaké torzo co mele s posledního (www,pangea.cz).
Stránky ještě jedou ale když se přihlásím, tak už nic nejde editovat a ten akeeba backup tam taky nejde nainstalovat. Vše vede "k zatuhnutí".
tak si to chci napsat jinde a pak jenom přehodit.
Ale díky, na jiných webech tento postup určitě použiji.
Luděk
Stránky ještě jedou ale když se přihlásím, tak už nic nejde editovat a ten akeeba backup tam taky nejde nainstalovat. Vše vede "k zatuhnutí".
tak si to chci napsat jinde a pak jenom přehodit.
Ale díky, na jiných webech tento postup určitě použiji.
Luděk
Dobrý večer,
nedávno jsme mi radil ohledně přesunu odladěných stránek na jinou domenu.
nyní mám následující problém.
Bez problému jsem zálohoval Akeebou, přenesl na nové místo a nastartovat kickstart.
nyní se mi nedaří připojit k mysql databazi. Mám ji vytvořenou přes český hosting. Jméno, uživatele a heslo budu mít dobře a nejede to.
tedy budu mít asi chybu v Předpona databázových tabulek. neumím zjistit kde ji najdu. Pokud použiji nastavení ze soubor z config.php který je součástí zálohy tak to nefunguje.
nedávno jsme mi radil ohledně přesunu odladěných stránek na jinou domenu.
nyní mám následující problém.
Bez problému jsem zálohoval Akeebou, přenesl na nové místo a nastartovat kickstart.
nyní se mi nedaří připojit k mysql databazi. Mám ji vytvořenou přes český hosting. Jméno, uživatele a heslo budu mít dobře a nejede to.
tedy budu mít asi chybu v Předpona databázových tabulek. neumím zjistit kde ji najdu. Pokud použiji nastavení ze soubor z config.php který je součástí zálohy tak to nefunguje.
Těch údajů k databázi musíte správně vyplnit více (Typ databáze, Host, Uživatelské jméno, Heslo, Název databáze). Veškeré údaje k přihlášení k databázi by vám měly dorazit od hostingu. Předpona databáze se nemění, pokud tedy nepotřebujete.
Myslím, že máte nastavený hlavně parametr Host, tento by měl být 127.0.0.1 a ne localhost, jak jste byl asi zvyklý. Na další se podívejte do nápovědy vašeho hostingu .
Myslím, že máte nastavený hlavně parametr Host, tento by měl být 127.0.0.1 a ne localhost, jak jste byl asi zvyklý. Na další se podívejte do nápovědy vašeho hostingu .
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.