zoo diakritika

Michal Marek
17. bře 2014 15:36 - 17. bře 2014 15:41 #115049
V komponentě ZOO se mně v názvech položek a názvech kategorií nezobrazují české znaky (po uložení naskočí místo znaku otazník). V textu článku je to OK.
Asi to je nějaká banalita, nějaký soubor přeuložit v jiném kódování, nebo někde něco nastavit.

Poradíte. Díky

Joomla 3.2.3 na localhost, ZOO 3.0.0

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. bře 2014 15:49 #115051
V jakém kódování provozujete databázi? Jak kódování mají jednotlivé tabulky, případně ty nvé od Zoo?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Michal Marek
17. bře 2014 16:20 #115054
Znaková sada databáze: UTF-8 Unicode (utf8).

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. bře 2014 16:25 #115055
Podívejte se v nastavení databáze na Porovnávání pro toto připojení k serveru, mělo by být utf8_general_ci, nebo lépe utf8_czech_ci.

Dále se podívejte na Porovnávání u všech jednotlivých tabulek databáze, mělo by být utf8_general_ci, nebo lépe utf8_czech_ci.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Michal Marek
17. bře 2014 17:54 #115057
Díky, musel jsem tu udělat ručně pro každou tabulku zoo a pole v ní. Neumím to udělat hromadně. Každopádně to funguje a člověk je hned o něco chytřejší.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.