Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Placené šablony - členství?

31. led 2014 20:16 #114223
Placené šablony - členství? od Bart
Moderátor
Ahoj,

plánuji si koupit členství u nějakého profesionálního developera šablon. Nemohu si jaksi vybrat :D. Podmínkou je jediná věc šablon - maximální přizpůsobení, hodně vychytávek, s velmi příjemným vzhledem (a případně dobrou podporou rozšíření).

Jaksi jsem ztratil přehled :D.

Zkoumal jsem: Gavick, JoomlArt, RocketTheme a YOOtheme. Další mě nenapadli.

Děkuji za případné rady, které a dobré argumenty.

31. led 2014 22:08 #114224
Odpověď od Daniel Dubaj
Začátečník
Tak ja som si momentálne po piatich rokoch predplatil gavicka. Chcel som skúsiť trochu iný pohľad na členstvo v klube a skúsiť trochu iný dizajn, aký som mal doteraz.

Cca päť rokov používam šablóny a som členom www.youjoomla.com . To, že som si predĺžil predplatné aj na tento rok hovorí, že som spokojný. Nie je to až tak vychytený tvorca ako tebou menovaní, ale mne sa páčil ich taký ,,jednoduchý a nenásilný" vzhľad. Väčšinu šablón a rozšírení prepísali na novšie verzie joomly, tak je tam slušný výber. Myslím, že je možnosť stiahnuť dema jednotlivých šablón a okukať si tak ich framework. ;)
www.yjsimplegrid.com/

Ale ako hovorím, veľmi ich zatiaľ neviem porovnať s konkurenciou :cheer:

Dart Club Žilina ... stránky o Žilinských šípkach
Poděkovali: Bart

01. úno 2014 10:09 #114226
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja jsem v posledni dobe zkousel asi 7 vyrobcu. RT platim uz nekolik let, stale vic me serou s tim, ze jejich sablony jsou pomale jako svine. Ty uplne posledni uz na tom nejsou tak zle. Nicmene porad hledam neco lepsi. Beru to ale taky z pohledu cloveka, co neumi programovat, umim si max. nekde zmenit barvu pomoci Firebugu a tak ty sablony uz musi nejak vypadat. Takze preferuju rychlost, ale pokud je sablona "chuda", tak me neohromi ani rychlost blesku. Je to muj pohled. Verim tomu, ze pohled treba Conyho nebo dalsich z lidi tady, co si umi upravit sablony sami, by byl asi jiny. Jsem pouceny laik. U RT jsem asi za 4 roky nezaznamenal problem s rozsirenim 3. stran. Nebo jsem na to zapomnel, pokud neco bylo.

Tyhle vyrobce jsem dal do uzsiho vyberu
Youjoomla - rychlost ok, lepsi nez RT, ale horsi nez ostatni. Maji cca 100 sablon, ale pro moje ucely vyhovuji max 2. Platis za PSD a platis i jako clen za odstraneni linku vyrobce. Takze okamzite vypadli.

Gavick - lakadlo dozivotniho predplatneho, ale sablony pro me nevyhovujici a rychlost nic moc. Okamzite vypadli.

Themexpert - vazny kandidat. Rychlost super, podpora taky, ale pro moje potreby max. 1 sablona z 50. Neuveritelny moznosti nastaveni sablon v adminu. Uplne pro laiky a pro me.

Hotjoomla - dalsi vazny kandidat. Neuveritelna rychlost cehokoli, bohuzel jejich framework nebo sablony (nevyznam se v tom), nepodporuji stylovani modulu. Ruzni vyrobci to nazyvaji po svem, ale vetsinou je to neco jako MODULES STYLE apod. Neumim a nehodlam to nastavovat nekde v kodu. Popdora vynikajici, nejlepsi a nejrychlejsi, co jsem poznal. Nejlepsi podminky z hlediska poctu licenci, apod. Jakmile zacnou delat tu moznost, ze pujde pouze v modulu pridat nejaka CSS trida a bude zmenena barva. Okamzite je kupuju. Vyhovuje mne od nich sice malo sablon, ale ta rychlost sablon i podpory + jeji ochota je jasna jednicka.

Joomlart - hned po RT mne od nich vyohvuje nejvic vzhledu. Vadi mne placeni zvlast pro rozsireni. Rychlost docela ok. Moznosti nastaveni class trid u modulu taky. Malo nastaveni u sablon v adminu.

Shape5 - dobry vzhledy, super rychlost. Obrovsky mnozstvi nastaveni sablon v adminu. Nevim proc je nechci.

JoomlaXTC - velice zajimavy a neobvykly vzhledy sablon. Pro me by jich vyhovovalo dost. Co ale nezkousnu, je napriklad 200 chyb na homepage. Maji asi nejvic rozsireni, co jsem kdy videl. Podporu jsem nezkoousel. Maji obrovsky slevy a celkem casto, ale problem je pro me pocet tech chyb, kdyz se na sablonu podivas pres validator. Zkousnu 1-2, ale ne stovky nebo v lepsim pripade desitky. I pres ty chyby ty sablony ale asi dobre funguji. Nechapu to moc.

Nic dalsi asi nema smysl zkouset. Yootheme je hnus s cenami.

No pak existuje jakysi polak, co si z ruznych frameworku placa svoje sablony a prodava je max za 8 euro. Kupodivu to umi udelat tak, ze i sablona na zakladu RT mu jede tak, jak si o tom RT muze nechat zdat. Netusim, cim to je. Dela i spoustu sablon zdarma. U nej se jen bojim toho, ze za rok o nem nikdo neuslysi.
Poděkovali: Bart

01. úno 2014 15:29 #114234
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Dík za srovnání. I pro nás ostatní je to zajímavé. Strávil jsem někdy v červnu spoustu času srovnáváním. Jak už to bývá, něco jsem vyřadil pro to, či ono, nepsal jsem si nic a taky si nepamatuji.
Nakonec jsem vybíral mezi Themexpert a Joomla-monster. Používám Joomla-monster a jsem spokojen (musím zaťukat :)).
Joomla-monster, šablony založené na frameworku EF 2 (EF3 pro Joomlu 3, bootstrap, less..). Mají dobrou podporu, fórum ke každé šabloně a okamžitě reagují (i free šablony). Blog s tipy a úpravami. Často mívají akce (30-50% off). Rychlost by mohla asi být lepší, ale to je problém všude.
Poděkovali: Bart

01. úno 2014 16:16 - 01. úno 2014 16:17 #114236
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Rychlost praveze neni problem vsude. Themexpert, Hotjoomla a par tech dalsich, o kterych jsem to napsal je uplne v pohode. Dokonce je rychlost az prekvapiva. Vychazim porad z "rychlosti" RT. Si to nekdy zkus. Ja tomu venoval jeden vikend. RT ale porad nebudu rusit. Proste doufam, ze se to spravi, navic nechci prijit o pocet licenci k sablonam. Kazdym rokem se to navysuje.

Youjoomla ma napriklad uplne super vyreseno plovouci menu v administraci. To se mne libi hodne. Pokud nekdo hleda rychlost, tak doporucuju RT vynechat. Nebo si to nejak upravit. Coz ja neumim.

Joomla-monster jsem nezkousel, dema jsou pomaly a nevyhovovaly mne ani vzhledem. Od vsech vyrobcu, ktery jsem popsal jsem zkousel free i placeny sablony. Ty placeny jsem si na test stahl z netu, na vlastni web bych se to bal dat. Potreboval jsem vedet jak se to chova mimo jejich servery, protoze kdovi, na cem jim to muze jet.

Ten polak je jvgtheme.pl
Poděkovali: Bart, fwd

01. úno 2014 16:32 - 01. úno 2014 16:36 #114237
Odpověď od Daniel Dubaj
Začátečník

Tyhle vyrobce jsem dal do uzsiho vyberu
Youjoomla - rychlost ok, lepsi nez RT, ale horsi nez ostatni. Maji cca 100 sablon, ale pro moje ucely vyhovuji max 2. Platis za PSD a platis i jako clen za odstraneni linku vyrobce. Takze okamzite vypadli.


To, že sa platí za odstranenie linku je pravda, ale ako člen sťahujem spolu so šablónou aj .psd súbor ;) . Myslím, že developer neplatí za odstránenie linku, takže záleží od druhu členstva :) . Ale inak máš pravdu, rýchlosť nie je úchvatná ...

Dart Club Žilina ... stránky o Žilinských šípkach
Poděkovali: Bart

Powered by Fórum