Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Jak naučit sdílecí plugin na Twitter česky?

22. led 2014 09:12 #114028
Ahoj Joomlisté,

na J!3 jsem instaloval plugin www.compago.it/software/41-compago-softw...ugin-for-joomla.html pro sdílení článků na sociálních sítích. Trochu mi však skřípe část pro sdílení na Twitteru.

Po kliknutí na button se místo autovyplnění sdílecího okna správným titulkem objeví nesmyslné znaky - třeba u tohoto článku www.mariankabele.com/mak-blog/marketing-...ne-na-ukor-zakaznika (Sdílecí pole je dole).

Myslíte, že je to pluginem či něčím jiným? Jak na opravu? Obávám se, že kvůli tomu přijdu o množství sdílečů - nikomu se asi nebude chtít titulek ve sdílecím okně manuálně opravovat.

Případně máte nějaký tip na jiný odzkoušený a česky fungující plugin na sdílení pro Joomlu 3?

Za rady díky!

MaK.

--- -- -

23. led 2014 14:14 - 23. led 2014 14:18 #114062
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

zkus to otestovat s tímhle modulem:
www.phoca.cz/phoca-facebook-comments-module

(modul se vloží do pozice pod článek, jako tady: www.phoca.cz/news/779-phoca-commander-3-0-0-stable-released - v nastavení si vypneš komentáře a necháš zapnutý jen potřebný buttony)

Ještě moje doporučení k týhle stránce:
www.mariankabele.com/mak-blog/marketing-...ne-na-ukor-zakaznika

Pokud písmo neumí česky (písmo v nadpise), pak bych ho nahradil českým, protože není nic horšího než když je písmo diakritiky jiný než zbytek písmen v nadpisu (protože prostě to písmo neumí česky). Jedna taková smutná perlička. Kdysi jedna reklamní agentura donesla tištěné materiály jedné velké firmě. Použila písmo, který neumělo česky, takže diakritika byla prostě v jiným písmu. Všechno bylo Ok, nikdo nic neřešil. Jenže to jednoho dne uviděl člověk na vysoký pozici v tý firmě, žřejmě s citlivým typografickým cítěním (možná i ne, prostě člověk, co má rád pořádek). Tohle diletanství, ignoranství a amaterství ho tak trochu vytočilo, že kromě toho, že v té firmě skončilo pár zaměstnanců, tak ta reklamní agentura zkrachovala. :-(

Tady u ty stránky, kde dole se autor označuje jako copywriter (Copywriting is writing copy (text) for the purpose of advertising or marketing), a tím si vydělává, je tohle chyba fatální a neodpustitelná :-) ... ale to je jen můj názor, moje dobře míněná rada ...

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

23. led 2014 14:58 #114065
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Ahoj tuleni, moc díky za tip! Mě vůbec nenapadlo, že by to šlo řešit i modulem.

Nicméně - když jej umístím na pozici mainbody-bottom, zařadí se až pod plugin Disqus = na pytlik. Nějaký nápad?
A ještě jeden dotaz - modul řve "Facebook Application ID is empty" - kde ID sehnat?
www.mariankabele.com/mak-blog/marketing-...kovu-nudu-newsletter

ad titulky - díky, v Chrome je vše ok, asi to ale zlobí všude jinde. To je pech - člověk si koupí šablonu a pak ji musí pořád ladit, půl věcí nefunguje... Asi budu zase muset hrabat někam do kódu a hledat, kde to pro ostatní browsery nastavit.

Ani se šéfovi nedivím, že je vyházel. Já o tom, že mi ty fonty mimo Chrome haprujou, ani nevěděl...:-( díky za upozornění. Myslím, že copywriter má na starost hlavně obsahovou část a kreativu, fonty by mohl spíš řešit typograf + kodér. Ale to samozřejmě není omluva. Musím s tím něco rychle vymyslet.

MaK.

--- -- -

23. led 2014 15:15 #114067
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Tak, fonty už jsou ok, zbývá jen dořešit ten tuleňův sociální modul. Ale bez existující jiné pozice s tím asi nehnu.

MaK.

--- -- -

23. led 2014 16:06 - 23. led 2014 16:12 #114070
Odpověď od H13
Admin
Ještě mimo téma: někde jsem četl nějakej článek po copywriterovi a on takovej font použil přímo do textu a ten článek se prostě číst nedal, tedy řekl bych, že i ten copywriter by za to měl být zodpovědnej :-)

Ještě mimo téma 2) občas není problém ani v písmu, protože některý fonty češtinu umí, ale musí se to řícit google fontovi, že po něm chceš natáhnout font i s diakritikou, viz tady: www.3dprohlidky.eu/
Code:
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans+Condensed:300&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
to subset=latin,latin-ext je důležitý - tedy pokud používáš Joomlu!3, pak např. Phoca Font obsahuje parametr pro přidání subset=latin,latin-ext, aby fungovala i diakritika

A teď konečně k buttonům, no pokud není modulová pozice, pak není nic jednoduššího než si ji vložit do index.php šablony, tam je:
Code:
<jdoc:include type="component" />

Tak hned pod to vložíš nějakou novou modulovou pozici:
Code:
<jdoc:include type="modules" name="position-1238" />

a pak ten modul přiřadíš na pozici: "position-1238" (jméno pozice dáš takový, aby nekolidovalo s nějakou stávající pozicí, prostě nějaký vysoký číslo)
Tohle by mělo pak ten modul zobrazit přímo pod obsahem komponenty, tedy přímo pod článkem. ....

FB app id is empty - jakou verzi modulu používáš, tuším, že někde jsem to neupravoval (pokud se nepoužívají komentáře, nemusí být nahraná aplikace), napiš mi prosím verzi, opravím to a pak to jen přeinstaluješ...

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

27. led 2014 14:25 #114124
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Ahoj tuleni,

moc díky za rady. Pokud copywriter užil "obrázkové" písmo, pak by zasloužil naplácat. Otázkou je, v jaké fázi tak učinil. Osobně texty klientům dodávám vždy v Times nebo Arial a nějakém rozumném formátu doc.

Povídání o fontech je zajímavé. Raději jsem však sáhl po osvědčené klasice.

ad pozice - vytvořil jsem novou pozici "main-bottom-mak" - zkoušel jsem a zkoušel, ale stejně se modul zařazuje až pod plugin Disqus, viz třeba zde:
www.mariankabele.com/mak-blog/marketing-...kovu-nudu-newsletter

Ještě to tedy není ono. Anebo jsem někde chyboval? Nějaký další tip, prosím?

ad FB empty - Modul se jmenuje mod_phoca_facebook_comments_v3.0.0

Díky, fajn den! MaK.

--- -- -

Powered by Fórum