Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Nemožnost registrace uživatele (chybí captcha)

19. lis 2013 22:14 #112782
Pokud se na vašich stránkách množí připomínky od uživatelů na nemožnost registrace, případně odeslání nějakého formuláře kde používáte reCAPTCHA, zpravidla hledejte chybu v chybějícím souboru api.recaptcha.net/js/recaptcha_ajax.js

Tento soubor si asi nevycucáte z prstu, ale nejrychlejším řešením je vypnout reCAPTCHA a použít nejakou jinou. Třeba n3t Seznam Captcha .

Problém s registrací je koukám momentálně i na Joomlaportálu. :(

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Cony, UNIFI

20. lis 2013 08:58 #112784
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Opraveno ... B)

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

25. lis 2013 09:14 - 25. lis 2013 09:16 #112846
Odpověď od radek
Zkušený uživatel

Bong napsal: Pokud se na vašich stránkách množí připomínky od uživatelů na nemožnost registrace, případně odeslání nějakého formuláře kde používáte reCAPTCHA, zpravidla hledejte chybu v chybějícím souboru api.recaptcha.net/js/recaptcha_ajax.js

Tento soubor si asi nevycucáte z prstu, ale nejrychlejším řešením je vypnout reCAPTCHA a použít nejakou jinou. Třeba n3t Seznam Captcha .

Problém s registrací je koukám momentálně i na Joomlaportálu. :(


Je jeste jedno rychlejsi reseni a nemusi se vypinat recaptcha a hledat jiny rozsireni. Jde o problem googlu, ktery zmenil URL a Joomla vyvojari spi na vavrinech a nestihli zareagovat.

Staci zmenit url v jednom souboru a vse hned opet funguje. Je to v tom souboru recaptcha.php tusim na radku 24.

plugins/captcha/recaptcha/recaptcha.php

Change

const RECAPTCHA_API_SERVER = " api.recaptcha.net ";

to


const RECAPTCHA_API_SERVER = " www.google.com/recaptcha/api ";

25. úno 2014 09:30 #114657
Odpověď od Martens
Návštěvník
Zdravím ctěné forum, ohledně reCapthi jsem už prošel i google i toto forum a řešení na svůj problém jsem nenašel, případně nalezený postup nefungoval.

O co jde?
řeším problém na již hotových stránkách klienta. Použitá Joomla! je verze 3.2.1 a pro registraci používají registrační formulář komponenty K2 (nikoliv standard z Joomly).

Původně se mělo řešit to, že se reCaptcha vůbec nezobrazuje. Po registraci domény na www.google.com/recaptcha , vygenerování private a public klíče a jejich vložení do konfigurace stránky a konfigurace K2 se mi reCaptcha již zobrazuje, ale při pokusu o registraci uživatele mi Joomla stále vrací hlášku, že opsané slova neodpovídají zobrazeným - přitom jsou opsané správně.

Přitom po kontrole nastavení cesty na recaptcha_ajax.js ( jak psal Bong) je rovněž vše ok,

Public a private key mám pro tuto doménu vygenerovaný a vložený správně.

V čem může být problém? Má být zapnuta reCaptcha i v globálním nastavení a má být aktivovaný i reCaptcha plugin? Nebo jen povolena reCaptcha v konfiguraci K2?

Děkuji za nakopnutí správným směrem.

25. úno 2014 10:20 - 25. úno 2014 10:22 #114658
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
reCaptcha v globálnom nastavení vypnutá ( nezadané klúče ), aktivovaný reCaptcha plugin, klúče zadané v konfigurácii reCaptcha K2 - Registračný formulár K2 - funguje bez problémov ( obrázok, text zadať bez medzier )
J - 2.5.18, K2 - 2.6.7.

Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje

25. úno 2014 10:31 #114659
Odpověď od Martens
Návštěvník
Takže vyřešeno - celý problém spočíval v tom, že bylo zapnuto použití reCaptcha v nastavení standardní správy uživatelů a bilo se to právě s použitím reCaptcha při registraci přes K2.

Nyní mám reCaptcha v Globálním nastavení zapnutá, plugin aktivovaný - to nevadí ničemu, vypnuta reCaptcha v nastavení uživatelů ve správě uživatelů a je aktivovaná jen ve správě uživatelů přes K2.

Zdroj: www.joomfx.com/index.php/blog/item/35-jo...-k2-captcha-conflict

Powered by Fórum