Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Hledám modul který by ukázal pouze určité články

22. říj 2013 16:00 #111988
Zdravím,
opravdu jsem tentokrát hledal a nenašel, tak se obracím na Vás, pokud jste se s tím někdo už setkali a měli by jste řešení / doporučení na modul.

V joomle existuje modul, který Vám zobrazí určitý počet článků z nějaké kategorie (titulek/odkaz/popis).

Já bych potřeboval modul který by mi zvládl stejně zobrazit různé články z různých kategorií. Tudíž buď mu to určím podle tagů nebo ID.

Byla mi doporučena komponenta, která umožní vkládat článek do vícero kategorií, ale co jsem pak koukal tak to dělá bordel v SEO (vytváří pro stejný obsah vícero URL), takže to bych nerad použil.

Napadá Vás jak to vyřešit?

Díky

22. říj 2013 19:51 - 22. říj 2013 19:52 #111995
Odpověď od Bong
Moderátor
Hledal jste jinde, než jste měl. Joomla má vlastní modul Články - Související články:
Tento modul zobrazuje další články, které se vztahují k právě zobrazenému článku. Tyto vztahy jsou založeny na Meta Keywords. Všechna klíčová slova stávajícího článku jsou vyhledávána v klíčových slovech všech ostatních zveřejněných článků. Můžete mít například článek o "chovu papoušků" a další o "rozmnožování Kakadu Černých v zajetí". Vložíte-li klíčové slovo "papoušek" do klíčových slov obou článků, pak při prohlížení článku o "rozmnožování Kakadu Černých v zajetí" modul Související položky zobrazí související článek o "chovu papoušků" a naopak.

Seznamte se nejprve s vlastnosti a využitím samotného CMS. Jinak si zaplácáte web rozšířeními, které pouze dublují funkcionalitu systému samotného.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

22. říj 2013 21:27 #111997
Odpověď od Karri
Návštěvník
Hezky jsem to přeložil co? :cheer:

23. říj 2013 08:58 #112006
Odpověď od Matěj Škarka
Začátečník
Děkuji moc za tak podrobnou odpověď. O tomto samozřejmě vím, ale asi jsem se špatně vyjádřil, jelikož toto nehledám.

na naší nové připravované stránce máme modul Výhodná koupě. Ten zobrazuje články jen z určité kategorie (Výhodná koupě). V určité sekci (strojírenství např.) by se měl zobrazovat místo tohoto modulu jiný modul, který by pro uživatele vypadal stejně. Nicméně by zobrazoval pouze určené příspěvky ze sekce Výhodná koupě PLUS další z jiné sekce.

Tudíž by bylo na místě použít podobný princip jako je v modulu "Články - Články z kategorie" akorát dejme tomu se štítky anebo pouze s vybranými ID. Na 1.5 jsme na to měli modul "mod_j15featuredarticles" ale pro 3.x se mi na to nedaří nic najít.

23. říj 2013 09:40 #112010
Odpověď od Bong
Moderátor
Za odpověď poděkujte Karrimu. Jeho excelentní dílo o Kadadu Černém je neprávem opomíjeno :)

Modul Články - Související články skutečně vytváří nabídku souvisejících článku napříč celou Joomlou a to rozlišení, které ještě zmiňujete tam vytvoříte těžko. Zkuste se podívat do Articles Display , Některé moduly by vám vyhovovat mohly. Co třeba RokSprocket , ten by to nezvládnul?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

23. říj 2013 09:47 #112011
Odpověď od Cony
Moderátor
Nevím jestli tomu špatně nerozumím, ale v modulu Články - Články z kategorie si můžete zvolit víc kategorií (i když teď koukám že v J3 je to do češtiny špatně přeloženo). Pak si uděláte jednoduše dva moduly, které zapnete na patřičných stránkách a které budou zobrazovat vždy ty kategorie, co potřebujete...

Powered by Fórum