email. adresa získaná z $_POST -nevyhovující tvar
Jsem Joomla začátečník. Pokud mám formulář s textovým polem, vyplním do něj text, který splňuje regulární výraz emailové adresy, a odešlu ho (metodou POST), tak když chci tento řetězec získat z pole $_POST, tak nedostanu očekávaný řetězec (např. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), nýbrž dostanu nějaký javascriptový kód, nejspíše na zobrazení tohoto emailu jakožto aktivního prvku pro kliknutí. Jak přemluvit Joomlu, abych z $_POSTu dostal holý string, a nikoliv javascriptový kód?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.
A jak to děláte teď a kde a jak to kontrolujete?
Ten nesmyslný Javascriptový řetězec je ochrana Joomly proti spamu - všechny emailové adresy ve výstupu se takto zakódují. Pokud si vypnete Plugin Email Cloaking uvidíte čisté maily.
Ale nemá to co dělat s POST (na ten mimochodem nešahejte přímo, ale pomocí JRequest nebo lépe JApplication::input), je to jen otázka výstupu.
Ten nesmyslný Javascriptový řetězec je ochrana Joomly proti spamu - všechny emailové adresy ve výstupu se takto zakódují. Pokud si vypnete Plugin Email Cloaking uvidíte čisté maily.
Ale nemá to co dělat s POST (na ten mimochodem nešahejte přímo, ale pomocí JRequest nebo lépe JApplication::input), je to jen otázka výstupu.
To je chyba, ale jestli se jedná jen o formulář, není jednodušší použít již hotovou formulářovou komponentu, nebo se alespoň podívat do kódu (případně dokumentace), jak jsou formuláře v Joomle dělané?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Pracuji na formuláři, který má takové chování, že když uživatel klikne třeba na checkbox, tak se zobrazí pod ním další input elementy, nebo když člověk přepíná mezi radiobuttony, tak se také přepíná zobrazení příslušných podpoložek, např typická věc: člověk klikne na "adresa doručovací je různá od adresy fakturační", tedy se zobrazí další pole pro zadání daných údajů. Asi by to šlo i pomocí API, jistě jsou tam nějaké třídy představující input elementy a jejich metody, které je třeba umí skrýt/zobrazit. Ale neměl jsem čas to prolézat. Joomlu vidím asi 14 dní.
Já vás nechci od vaší činnosti nijak zrazovat, ale stačilo si vybrat nějaké rozšíření na
Joomla Extensions Directory
, například takový
RSForm!
. Umí to o čem píšete,
tady to je česky v článku Dynamický seznam formuláře
. A
další články o této komponentě
.
Jestli nehodláte v budoucnu pro Joomlu programovat, zdá se mi zbytečné ztrácet čas něčím, co je hotovo.
Jestli nehodláte v budoucnu pro Joomlu programovat, zdá se mi zbytečné ztrácet čas něčím, co je hotovo.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.