Na pozadí jen jedna fotka (obrázek)

Jan Kedvis
02. kvě 2013 21:54 #107231
Mám dotaz. Nevíte někdo, jak ještě upravit pozdí stránky tak, aby se zobrazovala na pozadí jen jedna fotka (obrázek)? Náhled zde Děkuji za rady :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
02. kvě 2013 22:20 #107236

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Jan Kedvis

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jan Kedvis
02. kvě 2013 22:41 #107240
Díky, ale který soubor bych měl upravit? Odkaz na šablonu jsem uvedl.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
02. kvě 2013 22:45 #107242
sports.css
Poděkovali: Jan Kedvis

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jan Kedvis
02. kvě 2013 23:20 #107253
body#page { background: #78853f url(../../images/background/sports/sports_bg.jpg) 50% 0 repeat fixed; }

#page-bg { position: relative; background: url(../../images/background/sports/sports_img.png) 50% 0 no-repeat fixed; }

#page-bg > div {
	background: url(../../images/background/sports/sports_gradient.svg) 50% 0 no-repeat fixed;
	background-size: 100% 1200px;
}

Může se zeptat co zde upravit? Hodnotu 50% Díky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
03. kvě 2013 00:05 #107256
Opět Jak psát web - podle toho co chcete změnit.
V CSS máte použité backgorund-size, to nebude fungovat v IE 8.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Petr Drozda
03. kvě 2013 03:56 #107257
Slávo, budu se opakovat, ale určitě se vám to hodí. Ve Firefox jsem si oblíbil jeho vývojovou sekci, do které se dostanete třeba přes kláv. zkratku ctrl+shift+I a získáte odpovědi na to, kde a jak je v css definován který prvek libovolného webu. Vývojovou sekci mají samozřejmě i Explorer a Chrome. Nebudete se muset ptát na každý css prvek vaší konkrétní šablony.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jan Kedvis
03. kvě 2013 08:30 #107263
Na pozadí jen jednu fotku. Jak upravit CSS (backgorund-size), aby to fungovalo v IE 8?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
03. kvě 2013 11:18 #107265
background-size ovlivňuje to, aby fotka byla roztáhlá přes celou šířku okna. Pro IE8 by jste musel použít nějjaký JS.
Poděkovali: Jan Kedvis

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jan Kedvis
03. kvě 2013 12:39 - 03. kvě 2013 12:40 #107266
Ahoj Cony, rozumím tomu tak, že teď to mám špatně pro IE 8? Nevíš někde o nějakém návodu pro tento problém, jak to řešit pomocí JS? Cony chtěl bych jen jednu fotku přes celé pozadí stránky, tak aby se i na velkých monitorech neopakovala (pod sebou). Pokud možno, aby se vždy přizpůsobila velikosti monitoru (přes celou obrazovku). Odkaz jak to mám momentálně je zde IE 8 mě zajímá, protože na naše stránky chodí i hodně staří lidé (turnaj seniorů) a ti obvykle používají jen IE. Děkuji ti za radu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
03. kvě 2013 14:14 #107274
No když na to koukám, tak podle mně to nefunguje vůbec.
Soubory /images/background/sports/sports_gradient.svg a /images/background/sports/sports_img.png odkazované z CSS neexistují. V platnost tedy vstupuje jen pozadí tagu body, které to roztahování nemá stejně nastaveno.

Nejjednodušší způsob jak docílit toho co chcete je dát na pozadí body jeden velký obrázek, po stranách mu udělat ve Photoshopu přechod do nějaké barvy pozadí (aby na velkých monitorech nekončil ostrým zlomem) a umístit jej nějak takto
background: #barva url("...") no-repeat fixed center 0;
Nebude se sice rozměrem přizpůsobovat velikosti okna, ale nějak to fungovat bude.
Poděkovali: Jan Kedvis

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jan Kedvis
03. kvě 2013 15:31 #107281
Cony děkuji. Ty obrázky jsem jen odstranil, copak nejdou nahradit? A kam dát tento zápis?

Nebude se sice rozměrem přizpůsobovat velikosti okna, ale nějak to fungovat bude.
RE: Nerozumím. Z jakého důvodu to nepůjde?

Děkuji za snahu pomoci.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
03. kvě 2013 22:18 #107292
Vše je to v CSS, tím že odstraníte soubory, ještě nezměníte šablonu, ta je pořád vyžaduje, jen je na serveru nenajde.

A nepůjde to z toho důvodu že ten kód co jsem napsal to prostě neumí, jak jsem psal výše, pro správnou funkčnost i v IE by byl nutný JavaScript, to už by ale bylo složitější.
Poděkovali: Jan Kedvis

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
03. kvě 2013 23:10 #107293
Poděkovali: Jan Kedvis

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jan Kedvis
03. kvě 2013 23:29 #107294
JJ Cony, to chápu.... mně jde o to, že ta šablona to umí, ale já nevím jak na to.

Pokud víte něco k tomu JS můžete mi prosím pomoci? Moc děkuji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.