Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Hosting

27. dub 2013 18:22 #107020
Hosting od Pavel Libertas
Začátečník
Dobrý den všem,

rád bych poprosil o radu, jaký je nejlepší placený hosting v ČR. V soušasnosti používám Forpsi a jsem v celku spokojený. Bohužel jsem si koupil už druhou komponentu pro Joomla 2,5 kde jsem při instalaci zjistil. že potřebuje ke svému chodu Suhosin. Když jsem to řešil s Forpsi, tak mi pouze suše oznámili, že mám smůlu.

Moc prosím o radu,

Děkuji všem

27. dub 2013 22:22 #107025
Odpověď od Cony
Moderátor
Potřebuje suhosin? Není to spíš naopak, že potřebuje suhosin vypnutý?

27. dub 2013 22:56 #107026
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Suhosin je třeba umět nastavit. My ho máme na všech serverech a jedeme bez problémů.

HonzaG

::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

29. dub 2013 20:48 #107091
Odpověď od Pavel Libertas
Začátečník
Děkuji všem za odpověď,

no jedná se mi o tohle. Pokoušel jsem se nainstalovat komponentu na Joomla 2.5 kde na konci instalace bylo následující hlášení:

The installation can't proceed until you resolve the following: The install failed because your server has Suhosin loaded, but it's not configured correctly. Please follow this tutorial before you reinstall.
Instalace komponenty: Vlastní instalace se nepodařila.

Po přechodu na podporu app jsem dostal následující odpověď:

Known issues with Joomlatools Framework
Server running suhosin patch
Joomlatools Framework has problems with the Suhosin patch.

[error] [client 192.168.3.2] ALERT - Include filename ('tmpl:///var/www/joomla/components/com_foo/views/people/tmpl/default.php') is an URL that is not allowed (attacker '192.168.3.2', file '/var/www/joomla/plugins/system/koowa/view/abstract.php', line 418)
To fix this add the following to your php.ini file if you are using suhosin :

suhosin.executor.include.whitelist = tmpl://, file://
Remember that you likely need to add this to a php.ini file in your joomla root folder, and your /administrator/ folder.

If the user can't use .ini configuration files, here's how to do it by .htaccess

php_value suhosin.executor.include.whitelist tmpl://, file://

Přiznám se tedy že nevím, jestli je třeba Suhosin vypnout nebo jak jej případně nastavit. Na podpoře hostingu mi bylo řečeno, že práva na sdíleném webhostingovém serveru nelze měnit. Po odeslání hlášení Joomly autorovi komponenty jsem dostal odpověď, že během pár týdný by měli poskytnout nový soubor bez Sohosin.

Tak teď nevím co je lepší, rád bych ale věděl, zda je Suhosin třeba a který hosting ho bez problému poskytuje ... tedy jestli se to takto zkráceně dá říct. jestli neříkám nějaké bludy :-)

29. dub 2013 22:19 #107099
Odpověď od Cony
Moderátor
No je to právě naopak, to rozšíření Vám říká, že Suhosin patch se mu nelíbí, a když už ho máte, že by jste pro něj musel změnit nastavení. Takže Vás spíš zajímá hosting BEZ suhosinu, nebo se Suhosinem nastaveným tak jak je popsáno.

30. dub 2013 11:53 #107113
Odpověď od Pavel Libertas
Začátečník
Áha, tak to bude ten problém, moc se mlouvám za svou neznalost, jsem opravdu začátečník ale Joomla se mi líbí pro svou relativní jednoduchost - tedy pokud nenarazím na problém :-) Překvapuje mě ale, že jsem tento problém popisoval stejně poskytovateli hostingu Forpsi a ten mi jenom sdělil, že práva nelze měnit, jak jsem psal dříve. Tak jsem z toho celkem zmatený. Pokud mohu poprosit, co mám tedy udělat nebo přesněji, o co mám požádat hosting co se týká nastavení?

Moc děkuji

Powered by Fórum