Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Čerstvý větr Aramon

06. dub 2006 20:03 #6633
Čerstvý větr Aramon od Emil
Uživatel
Objevil se Aramon a s ním poměrně zdravé názory na uživatele, CMS etc. Má obrovskou cenu pro zdejší adminy v tom, že chce přiložit ruku k dílu a jeho připomínky jsou zaměřeny pozitivně.
Kdo ho chce poslouchat, ten uslyší názor mnoha uživatelů, kteří zpravidla hrají roli mlčící většiny. (Každý dotaz začátečníka je blbý, protože tomu nerozumí. Kdyby tomu rozuměl, neptal by se a logicky by si vše dovodil.)
Někteří admini na to jsou připraveni, jiní trochu méně.

Moje podněty, dal bych do štítu joomlaportalu:
- CO je účel portálu (3 stručné, výstižné body) aby to věděli admini, členové komunity, návštěvníci
- PROČ používat Joomlu (3 stručné, výstižné body)

- Udělal pořádek v download sekci (jen stabilní, ověřené soubory v jedné verzi)
- Pořádek ve fórech, redukce počtu fór (viz Aramon), oddělil určená fóra pro vývojáře/odborníky pro zápis, ostatním jen pro čtení. Akceptoval existenci opakujících se stupidních dotazů naprosto deb*lních začátečníků. (Chce to vysvětlení ale teď na to není místo.)
- Pokračoval ve výborném manuálu Sv. Víta
- Evergreeny běžného usera (čeština?, hosting?, standardní balík?)

Ty první 2 body považuji za důležité, v těch ostatních (a dalších) už předjímám nějaký výsledek a promítám v nich svůj názor. Proto bych jej korigoval anketami, kde bych zjišťoval skutečné mínění návštěvníků a členů komunity.

Zaujal mě nápad Pcháče, že by tu lidi dávali odkaz na své weby a hned mě napadla myšlenka soutěže – hodnocení ostatních (to je život a pohyb), a když jsem to dočetl nakonec, tak tam měl tu soutěž 

Nechtěl jsem nas*at adminy, pokud nestačí 3 body, tak rozšiřte na 5, víc ne.

06. dub 2006 20:33 #6635
Odpověď od Aramon
Uživatel
Na tohle nemuzu nereagovat.

Ja ale narekl, ze chci prilozit ruku k dilu, pokud tim myslis preklad noveho fora, delam to i pro sebe a jine usery, kteri by chteli SMF pouzivat. Asi tak.

Asi rikam nazor jinych, to je mozny, asi jsem ten, komu se nelibi odpoved adminu typu "uz me stvete tim, ze nepouzivate funkci hledat" nebo "lidi, vy mne teda stvete" a podobne. Mozna je to proto, ze jsem delal help desk pro php nuke a kdyz uz me lidi stvali, radeji jsem je odkazal na prislusny thread ve foru, ktery (pokud pochopitelne existoval), resil jejich problem. Asi tak nejak. Napsal jsi dobre, ze zdejsi admini na to nejsou pripraveni, stale dokola odpovidat, ale taky vim z vlastni zkusenosti, ze pokud neco delam gratis, ve volnem case, bohuzel, useri to musi pochopit a brat ohled na to, ze nemuzu reagovat okamzite. Ale taky o tom musi useri dostatecne vedet. Muj prvni dojem pri prichodu na tenhle web, kdyz jsem zacinal s mambem byl takovy, ze je to snad i nekym financovano. Dneska vim, ze to tak neni. Mozna ma stejny dojem kazdy, kdo tu prijde.

urcite tu chybi sdeleni, o cem tento web je. To je prave to, ze je to volna komunita. Ale ot je povidani na dlouho. Je mi jasne, ze admini chcou jet na profi urovni, je to chvalihodne, ale jak vidno, snaha nenese ocekavane vysledky. Skoda.

Poradek v download sekci uz myslim je, urcite se v nem vyznam nyni lepe, nez kdyz to bylo pro mambo. Ale dalsi soubory chybi, nemusi byt prelozene, ale dalsi soubory jsou proste potreba, to je ziva voda na mlyn.

O manualu uz jsem psal.

Ankety typu: Co by jste zde chteli jsou uplne nesmysly, protoze kazdy bude chtit vse, ankety jsou slabym clankem kazdeho webu. Bohuzel. Vim o cem mluvim. spravne polozena otazka je dnes cenena zlatem. Fakt.

Ta soutez se mi fakt zamlouva. Je to na hodne webech (vetsinou webhostingovych), ale taky na to vetsinou reaguje hodne lidi, urcite by se to ujalo i zde.

KAZDOPADNE: TVUJ TOPIC JSI ZAKLADAL ZBYTECNE, PROTOZE NA TOHLE UZ JE ZDE JINY, PRAVE AKTUALNI TOPIC, KTERY JSI URCITE CETL:

www.joomlaportal.cz/forum/func,view/id,6615/catid,7/

KLIDNE JSI MOHL POKRACOVAT TAM...VIDIS, A JSME U TOHO...LIDI CHCOU BYT JEDINECNI, STEJNE JAKO TY, A TAK ZAKLADAJI ZBYTECNE NOVE TOPICY...

Doporucuju adminum LOCKB)

Kdyz mi nekdo poradi, pouzivam tlacitko "Odpovedet", napisu "Dekuji" a dam "Odeslat" :-) A jak jsi na tom ty?

Powered by Fórum