Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Sekce "Ke stažení"

23. pro 2009 20:15 #53595
Sekce "Ke stažení" od Karri
Návštěvník
Dámy a pánové,

po dohodě s radou starších "čumportálu" jsem zahájil přípravu nové sekce pro stahování souborů a zde zahajuji krátkou diskuzi na toto téma, ve které očekávám konstruktivní oponenturu k mým názorům.

Základní informace:

1. Sekce bude postavena na Phoca Download, předpokládám možnost nahrávání souborů uživateli z frontendu, ty budou samozřejmě podléhat schvalovacímu procesu.

2. Sdílím názor "brumly" stran zastaralosti současné sekce a zároveň jsem "línej" přetahovat do nové komponenty staré soubory - hodlám tedy udělat tlustou čáru za minulostí a natáhnout jen to, co má i dnes smysl - osobně si myslím, že vše s datem nižším než 1.1.2009 je "our", ale třeba to vidíte jinak.

3. Pokud vše půjde tak, jak bych si představoval, měla by být s Novým rokem nová sekce.... ;)

Fenris

23. pro 2009 21:53 - 23. pro 2009 22:00 #53596
Odpověď od Dušan
Uživatel
ad 2)

vše s datem nižším než 1.1.2009 je out

Předpokládám překlep (místo our) a souhlasím (s out).

ad 3) :)

A myslím, že související téma je ... což takhle podobná probírka odkazů . Ty stávající jsou chudé, schované až někde dole.

Snad by se dalo zařídit obdobně analogické uploadovaní tipů na odkazy. Občas jsem narazil např. na mnohé šikovně udělané videonávody na Joomlu ke stažení. Pravda v angličtině, ale možná by se odkazy hodily... Navíc je to až s podivem, jak občas někdo, kdo hledá rozšíření neví třeba o:
extensions.joomla.org/
joomla-extensions.yourdada.com/

Hodilo by se taky pár tipů na šablony (zdarma/ komerční), aplikace související s Joomlou (Artisteer), základní návody na html/css (jakpsatweb.cz/), XAMPP ...

Sám v těch svých Joomla odkazech moc pořádek nemám, ale kdyby admini stáli o to, aby to někdo zkompletoval, nabízím pomoc, dal bych se do toho.

Nejen na bolavá záda ... cvičíme.cz

04. úno 2010 13:07 #55292
Odpověď od Karri
Návštěvník
Dámy a pánové, je mi líto, ale vzhledem k vývoji nevývoji v kauze nové sekce "Ke stažení" jsem k 2.2.2010 ukončil v této oblasti svou činnost - materiály v nové sekci připravené jsem vrátil zpět na svůj web.

04. úno 2010 13:56 #55298
Odpověď od Linelabcz
Admin
Líto ti to být nemusí, nemám přesné info. jak jste se dohodli z Honzou, každopádně je dost podivné začít na něčem pracovat a potom to zrušit, smazat, odstranit vzhledem k "vývoji nevývoji".

Jestli chceš psát nějaké výmluvy, tak nemusíš. Na takové jednání žádná výmluva neexistuje. :angry:

04. úno 2010 14:21 #55299
Odpověď od HonzaG
Moderátor
No asi by bylo na místě zde uvést trošku úplnější informace.

Takže nejprve chronologicky. Dohoda s Fenrisem byla, že připraví novou sekci Ke stažení a bude ji mít pod svojí správou včetně struktury atd. 2.1. mi psal, že je vše připraveno, což v překladu znamená, že přetahal svoje překlady na vývojový server. Přislíbil jsem, že to co nejdřív otestuju a přestěhuju na ostrý web.
Bohužel jsem našel pár problémů, které jsem nezvládl v průběhu ledna odstranit.
No a výsledek je, že 2.2. Fenris stáhnul vše z vývojového webu a až bylo vše hotovo napsal redakční radě, že končí.

Škoda, že už 1.2. o tom psal na svém twitteru. Takže taková je suchá pravda.

Ze své strany můžu říct, že mně průběh a výsledek této kauzy také mrzí a jak mi Fenris v mailech potvrdil, tak své rozhodnutí možná časem zreviduje, ale nyní ho bere jako definitivní.

Osobně si z toho beru ponaučení, že je potřeba s aktivními lidmi na portálu více komunikovat a věřím, že podobná minela jako s Fenrisem se mi už nepovede.

Jeden z prvních kroků, které se chystají, že přebudujeme zdejší fórum, možná změníme i komponentu a hlavně ho budou spravovat asi 3 moderátoři. S kandidáty na tuto funkci už delší dobu jednáme.

Další krok je, že sháníme někoho, kdo se ujme správy download sekce a tedy ji celou přebuduje.

A třetí kro je, že hledám někoho, kdo mi pomůže sepsat avizované návody. Kostra a osnova je a ve více lidech by to měla být rychlovka.

HonzaG
Zájemci se mi prosím hlašte do PM nebo na mail admina

::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

04. úno 2010 14:23 #55300
Odpověď od Karri
Návštěvník
Pak by sis měl, než se začneš k této záležitosti vyjadřovat, potřebné informace získat!
Nicméně, ušetřím ti čas...

Vstupní jednání o nové sekci byla zahájen cca 1.10.2010.
Přístupová data pro server ke zbudování sekce jsem po několika upomínkách získal těsně před vánoci loňského roku.
2.1.2010 jsem sekci dokončil včetně naplnění mými překlady, které jsem kvůli tomu stáhnul ze svého webu a dopisem ji předal k zveřejnění.
7.1.2010 jsem odbržel informaci, že "o víkendu bude sekce zveřejněna"...
Od té doby ani řádka, ani telefon, takže k 2.2.2010 jsem veškerý čas věnovaný této záležitosti odepsal jako ztrátový a soubory jsem vrátil na svůj web (aspoň je nebudu dále muset zájemcům posílat mailem)

Pokud výše uvedený souhrn považuješ za výmluvy, máš zajímavý pohled na svět - z mého pohledu to vidím tak, že já jsem svou část dohody splnil (postavil a naplnil jsem novou sekci "Ke stažení") - vy jste svou část nesplnili - sekce nebyla zveřejněna a přístupová práva k sekci a psaní článků mi nebyla poskytnuta a to i přes upozornění na prodlení z mé strany...

Pokud stejným způsobem děláte byznys, pak potěš pánbůh Vás i Vaše klienty....

Powered by Fórum