Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Příšerné pomalé

25. říj 2009 20:12 #51203
Příšerné pomalé od ptth
Uživatel
Měl bych jednu připomínku...a to jest rychlost serveru. Stránky se mi načítají hrozně dlouho a to mám dobré připojení.
Třeba www.drupal.cz/ je načtený hned, to mě uráží jako příznivce joomly :) ne to je vtip.
To je joomla tak náročná?

25. říj 2009 20:29 #51206
Odpověď od trafobrum
Návštěvník
rychlost serveru prece nesouvisi s joomlou... ...pokud se to stezujes skutecne na webovy server, tak ani joomla ho neovlivni.

maximalne muzem hledat rozdily v poctu dotazu do databaze, a teprve potom muzem svalit na joomlu, ze se "prilis casto pta" - ale i vuci tomuto je zlepsovak v podobe: zasuvneho modulu 'System cache' - nepta se porad na to same databaze, ale taha z filesystemu, a pokud je pomaly i filesystem, tak si najdi lepsi hosting


[ doporucuju vyzkouset na localhostu - nejlepsi hosting :) ]

25. říj 2009 20:43 - 25. říj 2009 20:46 #51209
Odpověď od trafobrum
Návštěvník
neupresnil jsi, vstupni rychlostni podminky pro testovani kdo je jak pomaly/rychly:
- jsou oba vzorky na stejnem hostingu?
- rychlosti/pomalosti mas na mysli nejaky konkretni web na joomle? nejaky konkretni web na drupalu?
- pouzivaji oba testovane vzorky podobnou semantiku kodu? [jsou oba v tabulkovem layoutu? v netabulkovem?] vraci se k tobe do prohlizece stejne mnozstvi dat? (velikost stranky) ?

v referncich, zde na portale ( www.joomlaportal.cz/katalog.html )najdes i skutecne par obsahlych webu, ktere se nezdaji byt "priserne pomale"

25. říj 2009 20:48 #51210
Odpověď od HonzaG
Moderátor
No pozor na záměnu rychlosti systému jako takového, respektive generované zátěže a na odezvě serveru. Joomlaportál je na sdíleném hostingu, který v rámci sponzorství poskytuje společnost Ignum. Pokud je na serveru více živo, nedostává se dotatečného výkonu pro náš web. Tolik vysvětlení.
Na druhou strynu Ignum většinou promtně řeší případný výpadek a pokud někdo server přetěžuje, je mu domluveno:-) Vy výsledku jsme tedy na tomto hostingu proto, že se nám tu líbí, servery běhají jak mají a hackerům byl vždy zatrhut tipec dřív, než se nám prokousali do kódu.

A srovnávat Joomlu s Drupalem? Dej si je vedle sebe a vygeneruj obdobnou zátěž... Pak uvidíš. No a samozřejmě změř si čas, jak rychle dokážeš administrovat Joomlu a jak rychle Drupal.

A jan na okraj - zkus www.prozeny.cz , myslíš, že je tato joomla pomalá?

HonzaG

::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

25. říj 2009 21:59 #51219
Odpověď od ptth
Uživatel
s drupalem to byla sranda :)
myslel jsem rychlost tady joomlaportal.cz když jsme v těch připomínkách.

Ale díky za vysvětlení, já měl právě trošku strach z rychlosti joomly, neboť na freehostingu je to obludně pomalé (je to pochopitelné) ,ale obyč php s databází jedou dobře (jestli joomla třeba nemá vysokou režii).
Navíc jak hodně čtu problémy s přetěžováním hostingů, tak mě to trošku zajímalo, když jsem něco podobného začal vídat i tady :) nic ve zlém ale

14. led 2011 20:22 #69559
Odpověď od PI
Uživatel
Ahoj,
nevíte jak je to s tím prozeny.cz? Je ten web stále na joomle? Načítá se opravdu rychle. To jsou kouzla nebo co? :cheer:

Powered by Fórum