Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Wiki a Joomlaportal.cz

01. kvě 2008 17:55 #31916
Wiki a Joomlaportal.cz od Michal
Uživatel
Ahoj.
Jen me tak napadlo, zda by nebylo dobre zde vytvorit takovou Joomla wikipedii.
Vim, ze je to dalsi prace navic a vim, ze kazdy z nas nema moc casu, ale preci jen. Joomla je zdarma a myslim, ze vsici, kdo tuhle stranku navstivi si neco z toho "zadarma" ukousli. A myslim, ze vsici Joomle a hlavne lidem, kteri ji tvori, lokalizuji, ... neco malo dluzime.
Joomla wiki by pomohla nejen nam, ale urcite i Joomle jako takove. Diky radam, postupum, informacim v Joomla wiki by se tak Joomla stala jeste vice pristupnejsi pro obycejne lidi. Kde kdo na Joomlu a podobne portaly nadava, ze jsou slozite na ovladani. Ono je to z casti dane tim, ze nikde neni uceleny navod v CJ.

Co vy na to? Vsici asi vite, ze wiki muze fungovat jen tehdy, pokavad se najdou lide, kteri do ni budou neco davat (jinak umre a vse je na prd). Pokavad se uz ted najde dost kladnych hlasu a nejaky potencial by byl, urcite by stalo o tom popremyslet.

Co na to HonzaG?:-)

M.

01. kvě 2008 21:15 #31919
Odpověď od Svatopluk Vít
Moderátor
Takový nebo podobný návrh tady byl hodněkrát. Stále hledáme lidi do komunity. Problém je v tom, že vždy skončí u toho, že někdo řekne, že by bylo dobré, kdyby "se" něco udělalo.

Problém je v tom "se". Rozjet Wiki nebo jinou formu dokumentace není problém, spíše je problém sehnat ten obsah.

Kontaktuj Honzu, on podobný tým lidí dává dohromady, pokud zájem trvá, určitě to klapne.

Jen pro ilustraci - jak dlouho se tu omílá fakt, že není česká dokumentace. Existuje Zelenáč. Ale toho jsem napsal já asi tak před dvěma lety. Od té doby nikdo nic podobného nevytvořil. Stále věříte, že něco vznikne samo od sebe? Dokažte mi, že se mýlím...

Jedna z hlav české komunity redakčního systému Joomla! a první překladatel uživatelského rozhraní k ní.

01. kvě 2008 23:07 #31924
Odpověď od Michal
Uživatel
Me to nemusis rikat. Sam pomaham zmanemu s jednim webem, ktery je postavenej na wiki. Mel dobry napad, tak mu tam obcas neco napisu. Ale autori jsou jen tri:-) Spousta lidi projekt chvali, ale nikdo neprida ruku k dilu. A to je pro wiki cesta do pekel:-)
U Joomly vidim jeste jeden problem. Ne kazdej Joomle rozumi natolik, aby mohl z fleku napsat nejaky manual.
Tady by stacilo jedine. Mam problem? Zeptam se na foru, zeptam se znameho, googlim.... Kdyz najdu reseni, poznamenam na papirek a az bude cas, strcim to do wiki. Pokavad se najdou taci lide, mohla by Joowiki vzniknout.
Stejne jako ty neverim, ze nekdy vznikne cesky manual Joomly. Ale mohli bychom se vsici (ne jenom ty, Honza a par lidi, ale opravdu kazdy uzivatel Joomly) pokusit o to, aby vznikla alespon encyklopedie vyresenych problemu. Nejak to sesumirovat a dat na jedno misto. Kdyz by nekdo mel chut, mohl by napsat i nejaky navod.
Na wiki je uzasne to, ze nemusi clovek psat uceleny a dlouhy navod, jako je Zelenac. To cloveka opravdu odradi (ted jsem se nechal ukecat k napsani serii clanku na jeden server a nadavam si, jaky bic jsem si na sebe upletl....grrr). Staci jen kousek. Dalsi kousek muzu pridat nekdy priste. Nebo ho prida nekdo jiny....
Tohle je na wiki uzasne a myslim, ze ten kdo nekdy chtel neco pro Joomlu udelat a neudelal jen kvuli tomu, ze nechtel travit cas nad smolenim dlouheho clanku, ma ted velkou sanci.
Ja osobne bych wiki udelal, dal sem odkaz a pockal bych...jen tak na zkousku. Kdyz se to chytne, tak parada. Kdyz ne....

10. kvě 2008 00:23 #32170
Odpověď od David Zirhut
Admin
Ahoj,
presne tohle tema jsem pred casem take oteviral (jak zde ve foru tak s Honzou osobne). V neverejne casti nove pripravovaneho webu zkusebni verze wiki vznikla kde jsem zacal nejake prispevky zadavat. Ale tim ze to bylo neverejne, tak pochopitelne chybela motivace. A pak se to jeste ke vsemu diky nejake chybe (neznam detaily) vsechno smazalo. Sam jsem se nabizel (a ma nabidka stale trva), ze se na udrzbe a nejake aktualizaci chci a mohu aktivne podilet.

Takze strucne receno - navrh napad velmi podporuji, ze bych si take neco takoveho pral, ale nechce se mi to rozjizdet na nejakem svem serveru, aby se netristily sily... takze timto vyzyvam Honzu - udelejme s tim neco!

MokrOuš

10. kvě 2008 23:52 #32191
Odpověď od Michal
Uživatel
mokrous...tvuj dotaz jsem tu nasel a byl vlastne takovym kopancem k zalozeni tohoto vlakna.

Vim, ze s lidma je to tezke. Tezko nekdo udela neco zadarmo. Ale na druhou stranu si myslim, ze je lepsi, aby existovala joowiki (to je docela peknej nazev) treba i neuplna, nez aby nebyla zadna.
Osobne me stvou dotazy, ktere se tu dokola opakuji. Verim, ze spousta lidem to taky uz leze krkem a radeji neodpovida...at si to tazatel najde v historii:-)
Kdyby to jeden z nas JEDNOU napsal do wiki, bylo by vystarano. Stacilo by pak jen napsat..."koukni se do Wiki, je to tam".

Ja osobne jsem asi charita sama o sobe:-) Pomaham tvorit jednu wiki, pisu clanky pro jeden cykloserver, tvorim regionalni cykloserver (nic mi nevydela)...takze tech akci z kterych nemam ani kacku a delam je jen pro radost mam celkem dost. Navic me musi taky neco zivit. Ale i tak bych obcas neco malo utrousil do joowiki. Ne moc, ale alespon neco.

A kdyz bych nebyl sam, tak by se casem zaplnila. Nebylo by to hned, ale zaplnila.

A co jineho muze Joomle pomoci, nez prehledny manual. Kde kdo koukne na Joomlu a odejde s recma, ze je moc slozita a ze radeji pouzije jinej system. Prdlajs....i pro programatorskeho analfabeta, jako jsem ja, je celkem jednoducha. Jen jsem na to musel prijit...:-)

A trumfnem Drupal. Ten dle meho ceskou wiki nema:-)

11. kvě 2008 00:15 #32192
Odpověď od H13
Admin
Těch lidí, kteří by něco utrosili, je víc... manuál by se hodil, hlavně by nebylo dobrý rozházet informace všude možně, chtělo by to jedno místo...

BTW: joowiki - no většinou se používá zkratka joom, takže možná joomwiki, i když manuál by měl obsahovat plný název toho o čem se píše - joomlawiki :-) :-)

Příspěvek editován: H13, v: 11/05/2008 00:19

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum