Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Ověřování uživatelů vůči Active directory

03. lis 2012 19:08 - 03. lis 2012 19:13 #99432
Ověřování uživatelů vůči Active directory od Robert Růžička
Uživatel
Ahoj, už asi fakt 6 hodin se tu kakám s rozchozením Joomla 2.5 vůči Active Directory a naprosto neúspěšně :-(. A už jsem fakt bezradnej.

Je tu někdo, kdo s tím má praktickou zkušenost? Našel jsem několik návodů a buď to nefunguje nebo asi spíš dělám něco špatně.
Mám:
- V PHP povoleno php_LDAP
- Joomla_2.5.7-Stable-Full
- Active Directory běží na W2K8 serverech
- jelikož máme jaksi celorepublikově rozlehlejší AD, tak cestu k mým uživatelům v rozšíření zadávám tuto "OU=Uživatelé,OU=KU_SC,OU=Praha - východ,OU=Lokality,DC=katastr,DC=int"
- zkoušel jsem použít jak rozšíření již nainstalované v základní instalaci, tak pak i pkg_jmapmyldap = a zřejmě to dělám blbě nebo někde něco opomíjím.



A jak bych vlastně při zakládání uživatele a přiřazení mu nějakého práva v Joomla administraci měl poznat, že to bere z AD = jak se ten uživatel vůči AD vybere

Jo, pokud se zkouším přihlásit na portál stránek (ne do administrace) jako běžný uživatel z určeného OU výše, v podobě katastr\uzivateskejmeno, tak mne to hodí jen na prázdnou stránku, na které není vůbec žádné hlášení.

Powered by Fórum