Přihlásit se

Idea nahrání z localhostu na web

20. srp 2012 20:08 #96459
nahrání z localhostu na web od Jakub S.
Uživatel
Zdravím,
tak jsem si konečně zařídil doménu a hosting.
Na hostingu mi bez problémů nahráli joomlu 2.5 se šablonami (na jedno kliknutí).
Na localhostu mám hotové stránky, vytvořené ze šablony. chci se zeptat. jaké všechny soubory se nahrávají na web, abych si nezrušil nastavení, a doplnil vzhled, články apod...

20. srp 2012 22:56 #96465
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejde jen o soubory ale i databázi, nejjednodušší máte použít Akeeba Backup , na lokále zabalit a na serveru rozbalit pomocí Akeeba Kickstart.

17. zář 2012 23:07 #97530
Odpověď od Petr
Uživatel
Ahoj,

přesně to sem udělal. Pomocí kickstartu jsem si spustil php v adresáři, kde jsem měl i soubor jpa. Bohužel to už nešlo nainstalovat. Hlásilo mi to chyby, Could not open /DISK2/WWW/japonsketopoly-rrd.cz/stranky/installation/README.html for writing.
Sem tam se v adresáři, kde se to tvořilo ukázala nová složka, ale vždy prázdná a prostě se nic nerozbalilo. Nevím tedy co s tím. Nemůže to být něco s nastavením práv?
Hosting mám na pipni.cz
Díky
Spagre

17. zář 2012 23:33 #97533
Odpověď od Cony
Moderátor
V tom případě to může být čímkoliv, pipni.cz není zrovna nejlépe funkční hosting B)
Zkuste zkontrolovat práva přímo adresáře /DISK2/WWW/japonsketopoly-rrd.cz/stranky/

17. zář 2012 23:43 #97535
Odpověď od Petr
Uživatel
Díky.

Zajimavé je, že někdy to tam rozbalí kupu souborů a i adresář (sice prazdných) a někdy ne. Prpstě pokaždé to ma jiný problém něco rozbalit: třeba
Could not upload installation/README.html nebo jiné.

nyní to zkouším znova a vypnul jsem práva execute (nevím ani co to znamená) a nějak to žádné chyby nehází, ale ani taky jakby nerozbaluje (možná, že je to 60 mega a to tam dost trva)
ale dík

17. zář 2012 23:48 #97537
Odpověď od Bong
Moderátor
Spíš tipuji, že máte problém s vlastnictvím souborů, zkuste několik věcí:

- změňte hosting, pipni.cz tedy není na rozumnou činnost
- nebo použijte zálohu ve formátu ZIP
- nebo nerozbalujte pomocí kickstart ale použijte třeba zipak , nebo nějaký jiný nástroj na rozbalení (záloha musí být v ZIPu, přejmenovat na archive.zip)

Pokud se vám povede rozbalení, půjde spustit instalace ala Kickstart.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

17. zář 2012 23:50 #97538
Odpověď od Petr
Uživatel
takže ten soubor jpa mám přejmenovat na třeba pokus.zip a když půjde v total comanderu rozbalit tak pak to znovu zkusit?

17. zář 2012 23:55 - 17. zář 2012 23:57 #97539
Odpověď od Bong
Moderátor
Ne. Vytvořit novou zálohu v ZIPu a tuto přejmenovat na archive.zip, nic o žádných pokusech jsem nepsal. JPA je formát pro Akeeba, má jiný formát než ZIP, nemůžete jen tak měnit přípony souborů.

Tady máte návod: www.bongovo.cz/9-joomla/13-rozbaleni-zipu-na-webovem-serveru

18. zář 2012 00:04 #97540
Odpověď od Petr
Uživatel
Omlouvám se přeci jen jsem na toto natvrdlej. Ale jak udělám ten zip? Stačí normálně celý adrsář joomla co mám v localhostu pod xampem zablit do zipu a pak nahrát ftp do adresáře co mám na serveru a následně stejně jako kickstartem toto rozbalit jen s tím, že napíšu v browseru stranky/japonsketopoly-rrd.cz/unzip.php

18. zář 2012 09:00 #97541
Odpověď od Bong
Moderátor
To můžete. Přenos Z NA NĚCO je v podstatě překopírování všech souborů (a je jedno jestli si nějak práci ušetříte, třeba komprimací) a přenesení databáze. Dále už jen stačí správně nastavit přístupy a cesty v configuration.php.

V Akeeba Backup v nastavení přepněte na typ zálohy ZIP, vytvořte zálohu., tuto přejmenujte na archive.zip a zkopírujte na web do složky kde má být Joomla. Obsah souboru na který odkazuji výše zkopírujte také na web. Otevřete prohlížeč a zadejte vasaestranky.ltd/unzip.php , dojde k rozbalení vaší zálohy. Pokud se podíváte na titulní stránku spustí se instalátor od Akeeba, který vás už navede.

V podstatě může mít Kickstart problémy s rozbalením a na spoustě neřešitelných hostingů mi zipak pomohl.

18. zář 2012 20:20 #97565
Odpověď od Petr
Uživatel
díky to už snad půjde. Promazal jsem zbytečné věci v joomle (myslím plno obrázků) a zkusím to. Jen nevím jak v akeebě nastavit výstupní soubor na ZIP? Mám verzi 3.4.3.
díky

18. zář 2012 21:03 #97566
Odpověď od Bong
Moderátor
Způsob archivace nastavíte v Nastavení Akeba Backup

18. zář 2012 21:18 #97568
Odpověď od Petr
Uživatel
jj díky už jsem to našel. Vše jsem opětovně zkoušel. Zipak mi na monitor napsal: jestli se vám podařilo rozbalit soubor pokračujte.... bohužel následně to zase psalo, že nelze vytvořit disk2/www.... nyní jsem archive.zip podle jiného návodu rozbalil u sebe v PC a vše kopíruji příma na web a tam by to prý mělo jít nainstalovat. Jestli ani toto se nezdaří tak prostě v noci naistaluju novou joomlu na web a pokusím se články a jiné překopírovat:(

18. zář 2012 21:27 #97570
Odpověď od Bong
Moderátor
Za těch 21 hodin jste to mohlo mít vyřešené, stačilo poslechnout první radu: změnit hosting... ale k tomu dozrajete. :)

18. zář 2012 21:54 #97573
Odpověď od Petr
Uživatel
no já teda nevím co vše to obnáší, ale bojím se, abych to 1. dokázal, a za 2. abych to nerozvrtal úplně. Zdfe mi totiž zatím aspoň běží stránky z frontpage :)