migrace z 1.7.3 na 2.5.6
22. čvc 2012 23:07 #95808
Zdravim a prosim o pomoc.
provedl jsem upgrade v teto posloupnosti:
1.7.3 -> 1.7.5 ->2.5.0 -> 2.5.6
vse jsem provadel pres FTP
v kazdem mezikroku kontrola dtb a pripadna oprava
a ted k problemu:
1.) Front webu vubec nefunguje = prazdna stranka ( www.cakmk.org )
2.) Admin webu funguje, ale nedostanu se treba do globalniho nastaveni -> zde mi vyskoci chyba 500
hledal jsem vsude mozne, ale reseni stale nemuzu najit
poradi prosim nekdo co s tim?
(hosting je na serverech ISOL.cz)
diky
Martin
provedl jsem upgrade v teto posloupnosti:
1.7.3 -> 1.7.5 ->2.5.0 -> 2.5.6
vse jsem provadel pres FTP
v kazdem mezikroku kontrola dtb a pripadna oprava
a ted k problemu:
1.) Front webu vubec nefunguje = prazdna stranka ( www.cakmk.org )
2.) Admin webu funguje, ale nedostanu se treba do globalniho nastaveni -> zde mi vyskoci chyba 500
hledal jsem vsude mozne, ale reseni stale nemuzu najit

poradi prosim nekdo co s tim?
(hosting je na serverech ISOL.cz)
diky
Martin
22. čvc 2012 23:27 #95809
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Jak jste aktualizoval? Pomocí aktualizací v Joomla, nebo jinak? Kontrola databáze myslíte co? V phpMyAdmin, nebo kontrola v administraci Joomly?
1. Zkuste výchozí šablonu. Funguje? Případně hledejte na fóru heslo "bílá stránka".
2. Chyba 500 je chyba serveru. Jaký má váš hosting parametry, je pro J2.5? A znovu, jak jste aktualizoval?
1. Zkuste výchozí šablonu. Funguje? Případně hledejte na fóru heslo "bílá stránka".
2. Chyba 500 je chyba serveru. Jaký má váš hosting parametry, je pro J2.5? A znovu, jak jste aktualizoval?
22. čvc 2012 23:34 #95810
Odpověď od Martin
Začátečník
aktualizaci jsem delal kopirovanim souboru pres FTP (joomla.xml jsem daval do administrace/man.....)
kontrolu dtb jsem delal v administraci Joomla
ad 1 - nejde to ani s vychozi sablonou
ad 2 - nevim budu hledat informace
kontrolu dtb jsem delal v administraci Joomla
ad 1 - nejde to ani s vychozi sablonou

ad 2 - nevim budu hledat informace
22. čvc 2012 23:45 #95812
Odpověď od Bong

Moderátor
To se nedivte, že máte problémy. Při aktualizaci se držte osvědčených postupů:
www.bongovo.cz/component/content/article...lizovat-joomlu-2-5-x
22. čvc 2012 23:48 #95813
Odpověď od Martin
Začátečník
ten clanek jsem jeste pred upgrade cetl a nejak nevidim co jsem udelal spatne...
body 1 a 2 mi nesly, tak jsem to delal pres FTP
nahraval jsem tam ne plnou instalaci, ale upgrade - muze to byt tim?
body 1 a 2 mi nesly, tak jsem to delal pres FTP
nahraval jsem tam ne plnou instalaci, ale upgrade - muze to byt tim?
22. čvc 2012 23:57 - 23. čvc 2012 00:14 #95814
Odpověď od Bong

Moderátor
Vám nejde Joomla nainstalovat jako rozšíření? To tedy máte problém s hostingem.
Kopírování přes FTP je možné, ale hrozí problémy. nakopírujte plnou instalaci jako celý ZIP a ten rozbalte, ale tak jste měl postupovat již při prvotní instalaci...
Systémové informace - Práva složek, vše zelené? Nezapoměňte na Správce rozšíření: Pátrání a instalaci rozšíření, stejně jako opravovat v Správce rozšíření: Databáze. Také vymažte cache Joomly.
Na vašich stránkách také dostávám chybu: "503 Service Temporarily Unavailable", většinou to znamená problém s vytěžováním serveru vašimi PHP skripty.
Kopírování přes FTP je možné, ale hrozí problémy. nakopírujte plnou instalaci jako celý ZIP a ten rozbalte, ale tak jste měl postupovat již při prvotní instalaci...
Systémové informace - Práva složek, vše zelené? Nezapoměňte na Správce rozšíření: Pátrání a instalaci rozšíření, stejně jako opravovat v Správce rozšíření: Databáze. Také vymažte cache Joomly.
Na vašich stránkách také dostávám chybu: "503 Service Temporarily Unavailable", většinou to znamená problém s vytěžováním serveru vašimi PHP skripty.
23. čvc 2012 00:18 #95815
Odpověď od Martin
Začátečník
hmmm, tak jsem to tam nahrnul cele (bez instalation), vsechno je vsude zelene a aktualni.
Cache bohuzel pres administraci smazat nejde - opet chyba 500 ... - da se to jeste nekde jinde?
nevim jestli se vratit k zaloze a cele to zkusit znovu, nebo jestli je problem na hostingu ...
Cache bohuzel pres administraci smazat nejde - opet chyba 500 ... - da se to jeste nekde jinde?
nevim jestli se vratit k zaloze a cele to zkusit znovu, nebo jestli je problem na hostingu ...
23. čvc 2012 00:41 #95816
Odpověď od Bong

Moderátor
Cache lze smazat ve složce Cache...
"Nahrnul celé", to je opět nakopíroval soubor po souboru přes FTP? No zkuste soubory porovnat s originály (compare, synchonizace,...), třeba uvidíte rozdíl, či chybu...
"Nahrnul celé", to je opět nakopíroval soubor po souboru přes FTP? No zkuste soubory porovnat s originály (compare, synchonizace,...), třeba uvidíte rozdíl, či chybu...
23. čvc 2012 12:01 #95819
Odpověď od Martin
Začátečník
tak jsem se vratil zpet k zaloze. Bohuzel instalace komponent pres web nejde
Pokousim se neco dostat ze supportu, ale moc nekomunikuji 
V Extension Manager: Update vidim moznost update na verzi 2.5.6
ostatni update co tam byly se mi podarilo nasadit. Myslite, ze mam zkusit i tuto variantu upgrade?
diky

V Extension Manager: Update vidim moznost update na verzi 2.5.6
ostatni update co tam byly se mi podarilo nasadit. Myslite, ze mam zkusit i tuto variantu upgrade?
diky
23. čvc 2012 13:21 #95820
Odpověď od Martin
Začátečník
UPDATE: instalace komponent konecne funguji - > bylo zakazano cachovani...
otazka je zda nyni tedy updatovat pres "Extension Manager: Update" ?
otazka je zda nyni tedy updatovat pres "Extension Manager: Update" ?
23. čvc 2012 17:20 #95824
Odpověď od Bong

Moderátor
Použijte co vám nabízí sama Joomla, to bývá nejjístější a nejrychlejší.
24. čvc 2012 10:24 #95846
Odpověď od Martin
Začátečník
tak bohuzel ani druhy pokus neprosel
po upgrade pres "Extension Manager: Update" stejny stav jako drive - frontend nefunkcni a nektere nabidky (glob.nastaveni atd) take nepristupne - > chyba 500
Hosting trochu sachoval s pravama, ale jak je videt, tak to nepomohlo ..

Hosting trochu sachoval s pravama, ale jak je videt, tak to nepomohlo ..
24. čvc 2012 12:44 - 24. čvc 2012 12:46 #95851
Odpověď od Bong

Moderátor
No, být vám, změním hosting. Ušetřil bych problémy i peníze.
Viz problémy na vašem hostingu.
Celý web můžete zazálohovat (třeba přes Akeeba Backup) a přesunout jinam a provést potřebné aktualizace na novém hostingu.
Případně, když nebudete chtít měnit hosting, vrátíte aktualizovaný web nazpět. Ale před vrácením bych doporučoval smazat kompletně obsah a obnovit tam pouze aktualizovanou verzi pomocí ZIP zálohy a kickstartu. Tím se vám zároveň srovná vlastnictví složek a souborů.
Celý web můžete zazálohovat (třeba přes Akeeba Backup) a přesunout jinam a provést potřebné aktualizace na novém hostingu.
Případně, když nebudete chtít měnit hosting, vrátíte aktualizovaný web nazpět. Ale před vrácením bych doporučoval smazat kompletně obsah a obnovit tam pouze aktualizovanou verzi pomocí ZIP zálohy a kickstartu. Tím se vám zároveň srovná vlastnictví složek a souborů.
Poděkovali: Martin
24. čvc 2012 12:52 #95853
Odpověď od Martin
Začátečník
Dekuji za pomoc a rady.
Zkusim presvedcit majitele o zmene. Joomla spravuji i u jinych provideru a tam takoveto problemy nejsou ...
takze mozna varovani pro ostatni ISOL.cz nebrat... (jejich odezva a ochota resit problemy je take desna ...)
Zkusim presvedcit majitele o zmene. Joomla spravuji i u jinych provideru a tam takoveto problemy nejsou ...
takze mozna varovani pro ostatni ISOL.cz nebrat... (jejich odezva a ochota resit problemy je take desna ...)