Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Zobrazování navigace

15. čvn 2012 11:34 - 15. čvn 2012 11:35 #94663
Zobrazování navigace od David
Uživatel
Chtěl bych, aby se mi u všech článků zobrazovala dole tlačítka "Předchozí" a "Další". Mám tedy u položky navigace u všech článků "Use Global" a v Globalu mám nastaveno "Zobrazit". Ale u dvou článku z 11 se mi přesto nezobrazuje. Tady: saunovani.funsite.cz/index.php/zdravotni-prinosy a ještě u Úvodu. Nevíte co s tím?

Šablonu mám beez5.

15. čvn 2012 13:02 #94669
Odpověď od Bong
Moderátor
Nastavení provedete v
Možnosti správce článků - Sdílená nastavení: Stránkování a Výsledky stránkování (automaticky)
Správce nabídek: Položka nabídky - Možnosti rozvržení: Stránkování a Výsledky stránkování (automaticky)

Ale fungovat to bude jen pokud máte články správně členěné, také pokud je položka menu blogem hlavní stránky, bude listování jen mezi články pro hlavní stránku.

Také použití ve vašem případě je trochu divné. Uživatel předpokládá, že zůstane ve vybrané skupině informací a ne že se přesune na další položku menu.

Nainstalujte si pro administraci češtinu.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. čvn 2012 23:08 - 15. čvn 2012 23:12 #94678
Odpověď od David
Uživatel
Děkuji. Stránkování a Výsledky stránkování už jsem tak nastavené měl, ale ve správci nabídek jsem žádné takové nastavení nenašel. Divné je právě to, že mám u všech článků stejné nastavení a někde ta tlačítka jsou a někde ne.

Všechny články mám v jedné kategorii a to "Uncategorized" a datum jejich vytvoření a zveřejnění upraveno tak, aby následovaly po sobě.

Pokud jde o to, že je to "divné", až budou stránky jakž takž funkční, poprosím pár lidí o názor, abych měl zpětnou vazbu od laiků a když jim to bude připadat divné, udělám to jinak.

Češtinu v administraci mám, ale např. "Use Global" je tam stále anglicky.

16. čvn 2012 10:14 #94681
Odpověď od Bong
Moderátor
Ve správci nabídek nastavení nehledejte, ale v každé jednotlivé položce menu.

Aby vám chodilo co zamýšlíte, musí být všechny články v jedné kategorii (nebo nekategorii). Na hlavní stránku nepoužívejte blog hlavní stránky, nebo naopak nastavte všechny články, jako hlavní. Pak by to mohlo chodit.

V Možnosti správce článků - Sdílená nastavení si nastavte Řazení kategorie a Řazení článků, přeci při případných úpravách nebudete neustále měnit datum, daleko jednodušší je řadit je podle pořadí ve správci.

Když vám čeština chodí jen napůl, je to divné.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

16. čvn 2012 18:02 #94686
Odpověď od David
Uživatel

Bong napsal: Ve správci nabídek nastavení nehledejte, ale v každé jednotlivé položce menu.


Ani tam to nemohu najít. Jsem ve: Správce nabídek: Úprava položky nabídky a "Možnosti rozvržení" nikde nevidím. Jen:
Povinná nastavení
Možnosti článku
Možnosti odkazu
Možnosti zobrazení stránky
Možnosti META značek
Moduly přiřazené k této položce

Bong napsal: Aby vám chodilo co zamýšlíte, musí být všechny články v jedné kategorii (nebo nekategorii). Na hlavní stránku nepoužívejte blog hlavní stránky, nebo naopak nastavte všechny články, jako hlavní. Pak by to mohlo chodit.


Mám všechny články v kategorii "Uncategorized", tedy by to chodit mělo. Ale to pořád nevysvětluje, proč chybí tlačítka jen u jednoho článku (který není hlavní), když je to nastavené všude stejně.

Bong napsal: V Možnosti správce článků - Sdílená nastavení si nastavte Řazení kategorie a Řazení článků, přeci při případných úpravách nebudete neustále měnit datum, daleko jednodušší je řadit je podle pořadí ve správci.


Řazení kategorií jsem dal "Řazení ve sporávci kategorií", ale to mi nepomůže, protože mám jen jednu kategorii. Řazení článků nevím, jak dát, abych si ve správci článků mohl řazení měnit. Nyní to mám šedivé a neaktivní. Jsou tam volby:
Řazení
Nejnovější nejdříve
Nejstarší nejdříve
A-Z
Z-A
Podle zobrazení
Podle kliknutí

Ale žádné "Řazení ve správci článků" nebo něco podobného. Zkusil jsem volbu "Řazení" a stále jsou ID šedivé.

Bong napsal: Když vám čeština chodí jen napůl, je to divné.


Ve správci jazyků -> Instalované: administrace mám opravdu češtinu. :-)

Powered by Fórum