Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Nefunkcni oddelovac stranek

02. dub 2012 15:55 - 02. dub 2012 16:04 #91933
Nefunkcni oddelovac stranek od radek
Zkušený uživatel
Ahoj,
potrebuju poradit jak udelat z dlouheho clanku treba 5 kratsich. Pouzil jsem tlacitko oddelovac stranek a v poradku se mne vytvori prislusny pocet odkazu nahore u zacatku clanku.

1.Co se mne ale nelibi je to, ze odkazy jsou s URL, ktere nejsou pekne. DIval jsem se treba na ddworld.cz, kde je to take na joomle a ma pekne URL i v techto odkazech. Jak na tyto odkazy? Pouzivam popuze zakladni SEO rozsireni z Joomly.

2. Jde bez uprav sablony nekam posunout "box" s odkazy? Umistuje se vpravo na zacatku clanku a chtel bych ho dat bud nad nebo pod clanek.

3. Pripadne jak zrusit moznost ukazat cely clanek.


Pouzivam posledni Joomlu, sablonu od RT a potrebuju vedet, jestli delam neco spatne nebo je chyba v sablone. Odkaz dat nemuzu, protoze na zivym webu uz to nezkousim a mam to na lokale, ale vcera jsem to delal na zivym a stejne to nefungovalo a delalo to to, co jsem popsal.

dik

06. dub 2012 09:57 #92117
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
zkuste kouknout na extensions.joomla.org/search?q=pagebreak
a podobne

1. tak zkuste pouzit nejakou sef komponentu (ja osobne rad pouzivam sh404sef, kde mam licence)

2. bez uprav se neudela nic
- css, php, ... tezko rici
- pozice vpravo nahore je standardni umistenii
- pod 1.5 existoval nejaky modul, ktery tuto osnovu zobrazoval (z hlavy nevim nazev, ale resilo se to tu)

3. uprava php, mozna jen css

Joomla! pro každého

06. dub 2012 10:07 - 06. dub 2012 10:12 #92122
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ok, diky za tip. Kaslu na to. Dalsi extensions na to nechci, to bych za chvilku mel misto joomly samy extensions. Hrabat do kodu nebudu, protoze za prve to neumim a za druhe i kdybych to nejak zvladl, tak nechci pri jakemkoli pristim updatu cehokoli o upravy prijit a sledovat to nechci. Chtel jsem vedet, jestli to jde jinak a jak vidim, tak ne. Nevadi. Jine veci na SEO pouzivat nechci, nechci za to platit. Zadny muj web nevydelava ani korunu a investice uz i ted nejsou male. Navic bych prisel o URL, ktera maji vyhledavace uz zaindexovane.

Ja tady na foru hledal a nenasel jsem vubec nic k tomu, co by me mohlo pomoct.

Powered by Fórum