Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Par dotazu k upgrade z 1.5 na 2.5

21. úno 2012 23:55 #90188
Par dotazu k upgrade z 1.5 na 2.5 od radek
Zkušený uživatel
Ahoj,

potrebuju poradit v par vecech s upgrade z 1.5 na 2.5. Sice jeste par veci na 2.5 z 1.5 asi nebude fungovat, ale snad je postupne vyresim. Ten nejvetsi problem dnes Rockettheme vyresilo a ja se predem zacinam zajimat o mozny upgrade. Mam nekolik dotazu a potreboval bych radu od nekoho, kdo jiz delal upgrade delal a ma s tim zkusenosti (na locale jsem si ho zkousel, ale jUpgrade neni prave to, co hledam).

Takze k dotazum.

1. Je lepsi, ve smyslu jednodussi nainstalovat novou 2.5.1, nic nepernaset a postavit novy web? Pokud ano, tak

2. Jak zachovat URL a ID clanku? Existuje neco spolehliveho, co prenese pouze clanky i s jejich ID?

3. Pokud bych neprenasel clanky s jejich ID ani URL. Jak nejlip vyuzit presmerovani?
Vubec nevim, jak to funguje a nikdy jsem to nepouzil. Mam hlavne na mysli to, jak dlouho nechat clanek presmerovany nebo se presmerovani nerusi a je natrvalo? Hledal jsem v navodech Joomly, ale moc jsem z toho v AJ nepochopil.

Proste rad bych si dal poradit, abych s tim mel co nejmin prace, stravil s tim co nejmin casu a hlavne, aby to bylo funkcni. Na tom zkusebnim se mne to povedl rozchodit, ale ma mproblem s byvalymi sekcemi atd. a zalezi jak se jUpgrade vyspi a jak prenese ID clanku.

dik za tipy

3. P

26. úno 2012 19:14 #90461
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Tak jsem provedl zkusmo migraci nebo upgrade a mam nekolik problemu. Ten podelanej jUpgrade se asi spatne vyspal a opet znicil ID clanku. Jde nejak jednoduse zmenit ID clanku nebo jak z toho vybruslit? Nechce se mne ten upgrade delat znovu.

Zmenil i ID kategorii a to je problem, co ted s URL? Budou kompletne jine.

Mam to preinstalovat znovu nebo to jde nejak udelat tim presmerovanim? Pokud jo, kdy pak presmerovani vypnout?

26. úno 2012 20:51 #90464
Odpověď od Jarda Kozel
Začátečník
Za sebe a nevím jestli ti poradím - přečti si něco tady (jestli ti to teda k něčemu bude), případně mrkni na tuto a tuto komponentu - já je ovšem nezkoušel.
Z diskuze tady se mrkni sem (pokud už jsi tak neučinil).
Na tvou otázku z prvního příspěvku a po osobních zkušenostech bych se (pokud to ovšem je možné) vykašlal na upgrade/migraci a "postavil" nový čistý web na 2.5.x. Ušetříš si nervy a čas. Věř mi ( a musí dodat) - bohužel.
Žádný jednoduchý přechod neexistuje :S .
Bezproblémový přechod je něco jako yeti - všichni o něm mluví, všichni ví že existuje, jen ho zatím nikdo neviděl ;) .

26. úno 2012 21:00 - 26. úno 2012 21:03 #90467
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
To prvni ,jsem samozrejme cetl. Ja delal uz asi 7-8 zkusebnich upgrade s tim slavnym jUpgrade. Na localhostu se nepovedlo zachovat ID jen 2-3x a na subdomene na hostingu to vyslo vzdy. Proto dnes nechapu. Delal jsem to pres jUpgrade 3x a nikdy to ID clanku a kategorii nezachovalo. Pokazde to dokonce priradi stejna cisla, ale jina, nez josu v 1.5. Myslel jsem, ze jsem treba neco nastavil jinak v jUpgrade, ale asi ne, neni tam co nastavit jinak.

Tohle J2XML jsem zkousel na loclahostu a nefungovalo mne to. Mas s tim zkusenost?

Ja bych udelal cistou instalaci nejradsi, s tim nemam problem, ale potrebuju zachovat URL a to nevim jak. Nebo pouzit to presmerovani a to taky nevim jak.

Jinak jUpgrade ma dobry hodnoceni na JED. Samy 1 nebo 5. 5 asi davaji tvurci rozsireni a 1 uzivatele:)

26. úno 2012 21:15 #90469
Odpověď od Jarda Kozel
Začátečník
Bohužel já jsem ty dvě komponenty na co jsem sem dal odkaz nezkoušel - takže ti neporadím. Svoje zkušenosti jsem popsal ve vlákně, viz minulý odkaz.
S jUpgrade máš pravdu, já mám na svém webu (no skoro nic) ale tak jak je to popisovaný na docs. to tedy rozhodně nebylo (a po čtení recenzí jsem doufal že nebudu u 1 - no a byl :( ).
Jen se budu opakovat - nedokážu si představit uživatele, co jsou zvyklý na "oneclick". Ti musí být nešťastní a rozčarovaní (abych to napsal slušně) zároveň.

Snad to při přechodu na další LTS nebude stejné (ale po osobních zkušenostech už můžu být jen mile překvapen - a opět - bohužel).

26. úno 2012 21:21 #90470
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Nevadi, mozna to zkusim znovu, ale ne ted, ted mam nervy, ze bych nejradsi celou Joomlu nekam zahrabal.. Taky me napada, ze jsem jUpgrade ted zkousel na jinym hostingu, tak jestli mu tam neco nesedelo, nevim. Me strasne stve, ze to rozhodi ty ID. Vubec nechapu, ze mne to minule ty ID preneslo. Manualne v databazi to prehazovat nechci, je to cca 200 polozek a tedy cca 200 moznosti k chybe...

Dalsi LTS? Vsad boty, ze se na nas zase vykaslou, delaji to pravidelne od zacatku. Uz proto jsem nekolikrat uvazoval o tom, ze utecu k WP, tak je to naprosto bezproblemovy, ale nechce se mne s nim zase vsechno ucit znovu. Je pro me celkem nelogickej.

Powered by Fórum