Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Výpis kategorie

07. úno 2012 12:12 #88851
Výpis kategorie od Mirek Adamec
Začátečník
Ahoj, prosím o radu moc si nevim rady.
Chtěl bych vypsat něco jako seznam produktů, které mám začleněné do kategorií.
Chci to do dvou až třech sloupců a stále se mi to nedaří.
Byl bych spokojen, pokud by to vypadalo něco jako tohle .
Mám kategorie a i nějaké podkategorie. Nejvíc asi 3úrovně a rád bych aby se mi jako nejnižší úroveň vypsal článek prostě něco jako seznam <ul> a nejnižší úroveň už by byl odkaz na článek.
Jde to nějak udělat, aby mi to vypisovalo automaticky, podle toho jak to mám v kategoriích?
Asi to zvládnu udělat i ručně, ale to pak jsou mi ty kategorie skoro zbytečné. Nechce se mi moc instalovat nějakej ZOO nebo něco takového, protože by to podle mě mohla Joomla umět sama o sobě.

07. úno 2012 18:23 #88875
Odpověď od Bong
Moderátor
Samotná Joomla není zrovna ideální na vytváření katalogu. Ale pokud to tak již máte, lze i kdykoli v budoucnu přejít na rozšíření typu K2, ZOO,... hotovou strukturu lze jedním tlačítkem naimportovat a je hotovo.

Podobný automatizovaný vzhled, na jaký odkazujete v Joomle 2.5 vytvořit půjde. Podívejte se do modulů, najdete tam novinku: Modul Články z kategorie. Vytvořte si jich kolik potřebujete a pomocí pluginu Content - Nahrávání modulů je zobrazte v článku. Neměl by být problém dosáhnout požadovaný vzhled a funkčnost.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

08. úno 2012 07:47 #88893
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
Děkuju za odpověď, zkusim to tak i tak a uvidíme. Zatím sem trochu zkoušel ZOO a moc sme si neporozuměli. Zkusim tedy i jinou alternativu nebo pro ten modul.
Sice si nejsem jistej teď jak dám několik modulů do článku, ale buď to najdu, nebo se zeptám.
Půjde mi udělat i nějaký "článek" položku seznamu udělat jako externí odkaz? Bohužel to tak mám, že něco nebude článek, ale odkaz někam ven.

08. úno 2012 07:50 #88894
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
ad: moduly v článku: Jo tak sem to našel a je to jasné a logické. Hodim to na nějakou pozici a jen pro jednu stránku. Asi bude opravdu lepší na to použít nějaká extension. Jdu to prubnout díky.

Powered by Fórum