Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Důležité Plovoucí obrázek v úvodníku

05. úno 2012 21:46 - 05. úno 2012 21:50 #88756
Plovoucí obrázek v úvodníku od Ondra
Začátečník
Nevím jestli to je nějaká chyba nebo zda mám něco špatně někde nastavené, ale...
vložím si do textového pole obrázek pro úvodník, v nastavení článku u plovoucího obrázku mám nastaveno ne a i v globálním nastavení článků pro obrázek NE. V IE se mi ale nad obrázkem u úvodníku přesto zobrazuje čtvereček s chybějícím obrázkem ikdyž mi tam žádný nechybí.
Nainstaloval jsem si demoverzi šablony od Youjoomla kterou používám na ostrém webu i s přednastaveným obsahem a u úvodníků v IE se ten čtvereček pro chybějící obrázek nezobrazí. Když si daný článek otevřu a aniž bych jej nějak upravoval ho posléze uložím, tak se u úvodníku ta značka v IE objeví. Dost mě to s**e protože v IE to kazí celkový dojem ze stránek :/




pro vysvětlení ukázka ale blbne to jenom v IE, Opera a Mozila vpohodě
testik.kovarondra.com/


My first car - originál z ukázkových dat bez dodatečného vlastního uložení
Decisions we make - pouze nové uložení, aniž bych tam něco upravoval


Nevím, ale ty plovoucí obrázky pro úvodníky a celého článku mi přijde zbytečné, když si to můhu vložit do samotného článku :dry: :pinch:

05. úno 2012 22:07 #88758
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja si niceho takovyho nevsiml, ale asi nevim, co vlastne chces. Spis jsem si vsiml, ze prave v Opere ti to zobrazuje spatne menu. Dve prepdoslesni kolonky menu zprava se nezobrazi v posledni Opere cele.

05. úno 2012 22:12 #88761
Odpověď od Ondra
Začátečník
Tak jsem nato asi přišel.

Když sem vlezl do samotné sql databáze k článkům, tak v ukázkových datech které dodatečně sám neuložím jsou položky: images a urls prázdné. Pokud ten daný článek dodatečně uložím, tak se k těmto položkám zapíše
u images: {"image_intro":"","float_intro":"none","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"none","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""}

u urls:
{"urla":null,"urlatext":"","targeta":"","urlb":null,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":null,"urlctext":"","targetc":""}


a poté se u úvodníků zobrazuje jakoby chybějící obrázek.
Asi mi nic jiného nezbude, než to v databázi odmazávat pokaždé ručně aby se to na stránkách nezobrazovalo. Doufám že tento problém vývojáři opraví :unsure: :blink:

06. úno 2012 11:28 - 06. úno 2012 11:31 #88780
Odpověď od Ondra
Začátečník
Jak jsem psal, problém je pouze v IE.
Opera a Mozila údajný chybějící neexistující obrázek v úvodníku nezobrazuje. Jinak Opera v několika posledních vydaných verzích má celkově problémy se zobrazováním stránek. Občas divně dané stránky zobrazí a musí se provést refresh stránky :pinch:

Problém je vtom, že i když nezadám v nastavení článku vložení obrázku pro úvodník se při ukládání článku do databáze zapíše k položce images tyto hodnoty:
{"image_intro":"","float_intro":"none","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"none","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""}

Tento uložený text v databázi způsobí, že na stránce se v IE zobrazí okýnko pro chybějící obrázek v daném úvodníku.


Podle mě, pokud tam nechci vkládat přes novou funkci nastavení článku obrázky do úvodníku, nemělo vůbec nic do databáze zapisovat a položka by měla zůstat zcela prázdná. :huh:


v příloze je screen obou úvodníků. První má položku images v databázi zcela prázdnou, druhý úvodník má v databázi zapsaný výše zmíněný text, že pro úvodník není žádný obrázek.
Přílohy:

06. úno 2012 13:06 #88784
Odpověď od JoNy
Nováček
Zdravím, v Chrome to také vyskakuje. Tipuji to na problém s nastylováním šablony tak, aby se v případě src="/" u tagu img nezobrazoval křížek. Čím se liší první úvodník od druhého?

06. úno 2012 14:09 #88787
Odpověď od Ondra
Začátečník
Jak jsem již několikrát psal. Rozdíly u článků nejsou vůbec zádné. Alespon na první pohled se to zdá.
Ale když se vleze do mysql databáze, tak ten rozdíl tam je vidět na první pohled.... wiz příloha


u prvního úvodníku kde křížek není je pole images prázdné - smazal jsem to ručně a křížek u úvodníku se nezobrazuje.
u druhého úvodníku jsem ponechal pole images vyplněno, tak jak to tam zapíše při ukládání nově vytvořeného článku Joomla!


Nastylováním šablony to 100% nebude. Podle mě je problém tvom, že ikdyž při tvorbě článku nevyplňuju v nastavení plovoucí obrázky pro úvodník, tak se při uložení do příslušné kolonky v databázi zapisují hodnoty. Ty pak způsobí zobrazování příslušného křížku v IE u úvodníku :unsure:
Přílohy:

Powered by Fórum