Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Nefunkční MENU ve staré verzi

19. bře 2021 10:43 #143997
Ahoj všem, volám SOS pro radu. Mám web postavený kdysi dávno na nějaké staré, vážně netuším které, verzi joomla. A teď, z ničeho nic, mi zmizelo celé menu - aniž bych se v tom sama hrabala. Předpokládala jsem chybu poskytovatele, protože se to stalo "samo," ale ten odmítá s tím něco dělat. Takže jak to funguje - úplně komplet celá nabídka Menu zmizela, a místo ní jsou tam jen názvy. V administrační části (správce nabídky) se mi položky nabídky zobrazují, všechny se tváří jako funkční (obsahují další nabídky, všechny zveřejněné), ale když si jednotlivé položky rozkliknu, už se nezobrazí nic, žádný obsah. Já předpokládám, že se to muselo stát nějakou jednou chybou, po jejíž opravě se celý web vrátí do normálu. Ale vážně netuším, jaká chyba to může být. Poradil by prosím někdo? Budu opravdu moc vděčná! Děkuji

19. bře 2021 10:45 #143998
Odpověď od ariva
Uživatel


Takto vypadá správce nabídky, kde jsou viditelné položky, které se následně ale už nezobrazí

19. bře 2021 14:11 - 19. bře 2021 14:13 #143999
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Místo obrázků kde nic nefunguje a které nejsou vhodné pro zjištění chyby PROČ, by bylo vhodné
zobrazit verzi Joomla
verzi PHP na hostingu

Očekávám chyby v php a nenahlášenou změnu verze PHP na hostingu (pro J15 je maximální vhodný výše PHP 5.4, na PHP5.6 již se musí hodně upravovat v kódu aby to běželo a snad ani ne).

Jinak web je zde:
www.katcinasmecka.cz/index.php

a jde o Joomla 1.5

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: ariva

19. bře 2021 16:03 #144003
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste zjistit požadované v administraci, nabídka: Pomoc - Systémové informace. Zkopírujte parametry a vložte sem.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. bře 2021 16:49 #144011
Odpověď od ariva
Uživatel
Děkuji za vysvětlení, přesně jsem věděla, že zde mi někdo ochotný a schopný poradí :) S odstupem času chápu, že nebyl dobrý nápad si tvořit web sama, a do budoucna to každopádně budu muset změnit.

Ano, verze php na hostingu je skutečně 5.6 - má smyls kód nějak upravovat, nebo bude lepší přeinstalovat joomlu na novější verzi? Pokud přeinstalovat, má smysl (a lze to vůbec?) web jen upravit, nebo raději udělat nový?

Díky!

Přikládám obrázky - sys témové informace (systémové informace + nastavení php)
Přílohy:

21. bře 2021 18:32 #144012
Odpověď od Cufe
Admin
Z hlediska funkcí i bezpečnosti by určitě bylo lepší (doporučuji) web mít na aktuální verzi joomly, tedy Joomla 3.9.x. Joomla 1.5 na php 5.6 má běžet normálně. Pokud se rozhodnete pro aktualizaci webu na Joomla 3, s ohledem na obsah bych volil migraci dat, ať máte zachovanou historii. Pokud byste stavěla nový web, přišel by problém s již zaindexovanými URL stránkami (musela byste přesměrovávat). Pokud na to nikoho mít nebudete, klidně se ozvěte skrze kontakty v profilu. Dělám to běžně.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Poděkovali: ariva

Powered by Fórum