Přihlásit se

Proměnná (třída) this a její funkce

02. led 2016 06:48 #125043
Dobrý den,

řeším problém s jednotkou, která se zobrazuje v balení na detailu produktu. U ceny se standardně zobrazí jednotka z jazykových souborů, např. pro metry krychlové:
Code:
COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_CUBM="m³"
, takže se zobrazí m³. Dole v popisu se ale zobrazí "CUBM". Je to v proměnné:
Code:
$this->product->product_unit

tak bych se rád zeptal, zda je možné ze souboru kde se $this vytváří nějak možné zjistit odkud se tyto data berou. Kde najdu soubor kde je definované co bude v $this->product? Nebo to probíhá pro celý VM automaticky a není to možné dohledat?

Díky

02. led 2016 11:09 - 02. led 2016 11:27 #125047
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud tomu rozumím, tak se vám jednotky zobrazují správně, ale v popisu namísto m3 máte CUBM?
Bohužel nepíšete jakou verzi VM máte...
To bude spíše problém překladu, nebo se podívejte na tato vlákna, kde jsou podobné problémy popsány:

www.google.cz/search?q=COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_CUBM

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

02. led 2016 11:14 #125048
Odpověď od ryan99
Uživatel
Verze jooml je 2.5. Jednotky se všude zobrazují správně, jen v popisu pod produktem (na frontendu) se nezobrazuje správná hodnota, ale jakoby se to bralo z toho "COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_CUBM". V jazykových souborech jsem žádný problém nenašel

02. led 2016 11:28 #125049
Odpověď od Bong
Moderátor
Aha, jednotky se nezobrazují.... Joomlu a Virtuemart máte v poslední verzi a aktualizované? Jinou šablonu jste zkusil?

02. led 2016 12:24 - 02. led 2016 12:25 #125050
Odpověď od ryan99
Uživatel
Jednotky se zobrazují, ale ne ty které mají. Zobrazuje se jakoby konec té proměnné. U metrů krychlových se zobrazí "CUMB", u čtverečných "SM", podle mě to vychází z toho:

COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_CUBM -> CUMB
COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_SM -> SM
atd.

Ale jen v tom popisu balení: 18 CUMB. U ceny je to normálně m3

Šablona je tam jen jedna, zkusím tedy nainstalovat novou...

02. led 2016 13:06 #125053
Odpověď od Bong
Moderátor
Joomlu a Virtuemart máte v poslední verzi a aktualizované? Včetně bezpečnostních PATCH ?
S jinou šablonou to funguje?
Když zapnete Globální nastavení - Systém - Ladění chyb jazyka, tak se okolo toho CUMB objeví jaké znaky?
Když si do Správce jazyků: Přepsání jazyku přidáte CUBM="m³", tak to začne fungovat?

02. led 2016 13:20 #125054
Odpověď od ryan99
Uživatel
Tak ty zatím nemáme, ale na aktualizace jsem velmi opatrný, protože na systému už probíhaly různé zásahy a nerad bych si je přepsal.

Ladění chyb jazyka
Kolem ceny za metr se mi zobrazí hvězdičky - **m²**
Kolem CUMB, nebo SM se nezobrazí nic. Čili předpokládám že se tento text "CUMB" nebere z jazykového souboru, ale z té proměnné jak jsem zmiňoval, ne? Pokud to chápu správně tak věci z jazykových souborů jsou označené **

Přepsání jazyka
Přidal jsem, ale beze změny, když jsem si to vpravo vyhledal tak mi to našlo:

COM_VIRTUEMART_UNIT_NAME_SM
Metr krychlový
COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_SM
m3

03. led 2016 16:49 #125061
Odpověď od Bong
Moderátor
Když se okolo neobjevují hvězdičky nebo otazníky, tak to přeložit nelze. Už jste vyzkoušel jinou šablonu?