Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

J. neudrzi heslo zalozenych uzivatelu

13. led 2015 00:21 #119623
J. neudrzi heslo zalozenych uzivatelu od Jan Safarik
Uživatel
Poklona damy a panove, prosim o radu

Realie: Joomla 2.5.19 mam hostovanou na serverech pipni.cz

Problem je dvoji:

zalozeni uzivatele neudrzi heslo a to ani po vyzadani noveho pres zapomenute heslo. Dokonce ani kdyz se v SUPERUSER pokusim zadat heslo rucne heslo tam "nedrzi" a prihlaseni nefunguje ( "Chyba Uživatelské jméno a heslo nesouhlasí nebo ještě nemáte vytvořen účet." na normalnim prihlaseni a "Username and password do not match or you do not have an account yet." na prihlaseni do administrace).

Nevite kde je zakopany pes ? Pro jistotu jsem (i vzhledem k nasledujicimu problemu) jsem cely adresar WWW na FTPku nastavil pokusne na CHMOD 777 v domeni ze je nekde chyba pristupovych prav, ale nic se nezmenilo

Druhy problem s tim nejspis souvisejici je, ze pres veskerou snahu nemuzu provest updatena 2.5.28 a toani dle navodu od Bonga ( bongovo.cz/9-joomla/6-jak-aktualizovat-joomlu-2-5-x ) . Vzdy na konci skoncim na hlaseni: "-1 - An error has occurred. Copy failed" Podotykam, ze i na tutoinstalaci updatu mam stale komplet adresar s Joomlou na prava 777.

Nenapada vas pekne prosim kde by mohl byt problem?

Diky, Safa.

13. led 2015 10:23 - 13. led 2015 10:26 #119626
Odpověď od Bong
Moderátor
Změnou CHMOD toto nevyřešíte. Problém je pravděpodobně ve vlastnictví souborů a složek.

Na opravu vlastníka složek a souborů mívají hostingy "kouzelné tlačítko" v administraci hostingu (třeba Wedos), jak je to u vašeho hostingu nevím (třeba to umí administrátoři, někdy může i trochu pomoci zapnout nebo vypnout FTP vrstvu v Joomle). Ale opravit se to dá kdekoli třeba následujícím způsobem:

  1. Zazálohujte celý web včetně databáze pomocí Akeeba Backup, zálohu stáhněte přes FTP a zkontrolujte zda je kompletní a nepoškozená (nejlépe se to ověří pokud je ve formátu ZIP).
  2. Smažte kompletně obsah webu a databáze.
  3. Do rootu nahrajte zpět soubor zálohy a soubor kickstart.php (od Akeeba).
  4. Spustťe v prohlížeči kickstart.php a nainstalujte web zpět.
  5. Smažte z rootu soubor zálohy a kickstart.php.
Pak by vše mělo fungovat bez problémů, včetně instalací a aktualizací. Do budoucna se vyhněte nahrávání souborů a složek přes FTP.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. led 2015 15:37 #119631
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
+ doplnění předchozího příspěvku: pokud řešení "znovurozbaleni na serveru" pomůže, a nebudete přes FTP nahrávat , zapomeňte i na FTP vrstvu v Joomle (=nepoužívejte).

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

Powered by Fórum