Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jak založit více instalací joomla na webhostingu?

07. led 2015 00:40 - 07. led 2015 07:14 #119531
Dobrý den.
Jak správně nainstalovat vícekrát joomlu? na webhostingu mám složku "web" kam se instalují webové stránky.

Potom by se ty webové stránky otvírali takto:
Code:
www.mujweb.cz/obratlovci www.mujweb.cz/hackovani www.mujweb.cz/zednictvi

Děkuji
Tonda

07. led 2015 07:27 #119532
Odpověď od Bong
Moderátor
Vytvořte si v rootu webu složky: obratlovci, hackovani a zednictvi a do každe nakopírujte instalační balíček Joomly. Pak postupně spusťte instalace v jednotlivých složkách. Databázi můžete mít společnou pro všechny weby (jen s rozdílnými prefixy tabulek)...

Tak jako tak to bude zbytečné, náročné na údržbu, atd.
Nainstalujte jednu Joomlu, založte zmiňované tři kategorie a nastavte pro ně různé šablony a zobrazení modulů dle potřeby. Výsledek ve frontendu bude stejný a život jednodušší.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. led 2015 16:31 #119540
Odpověď od Martin
Uživatel
Dobrý den.
V nabídce obsah jsem vytvořil kategorii, což by měl být druhý web. Udělal jsem si druhý článek, který jsem označil jako hlavní a přiřadil ho do té kategorie druhého webu.
Jenže: nikde jsem nenašel jak udělám menu pro jinou kategorii (v menu není možnost definovat pro kterou kategorii je dané menu). A už vůbec nevím, jak to nastavit, aby se zobrazil v prohlížeči web jaký potřebuji.
Když zadám jméno domény, tak se mi zobrazí webové stránky, které jsou pro nainstalovanou joomlu v rootu. Ale jak spustit tu druhou kategorii? Úpravy souboru .htaccess nezvládám.
Děkuji moc za pomoc
PS. mám pocit, že tady jsem asi na nesprávném místě a že zdejší fórum je pro lidi co něco umí, a potřebují trochu poradit, kdežto já začínám metodou pokus omyl.

Pokud bych zvolil instalací do 3 samostatných složek, tak nevím jak zabezpečím to, aby se spouštěl web z každé, jak bude potřeba

07. led 2015 17:00 - 07. led 2015 17:03 #119542
Odpověď od Bong
Moderátor
Fórum je úplně pro všechny, toho se nebojte.Ideální je pokud svoje požadavky napíšete opravdu konkrétně. Tedy uvedete i odkaz na stránky, případně kde hostujete. Podle toho pak máte 3 možnosti:

1. založit v rootu webu 3 složky a nakopírovat a zprovoznit 4 instalace Joomly (v rootu i složkách). Pak vám bude fungovat web na doméně i další 3 ve složkách (jejich adresa bude jak jste chtěl: domena.cz/neco).

2. založit 3 subdomény a nakopírovat a zprovoznit 4 instalace Joomly (v rootu i subdoménách). Pak vám bude fungovat web na doméně i další 3 na subdoménách (jejich adresa pak bude: neco.domena.cz).

3. nainstalovat jednu Joomlu, založit zmiňované tři kategorie a nastavit pro ně různé šablony a zobrazení modulů dle potřeby. Pak vám bude fungovat web na doméně i další 3 ve složkách (jejich adresa bude jak jste chtěl: domena.cz/neco pokud povolíte vytváření hezkých URL v Joomle).

Tak pro co se rozhodnete? Pak lze radit dále.

Mimochodem podpora J2.5 je u konce. Použijte instalaci Joomla 3x!

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum