Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

objem prenesenych dat

19. zář 2014 06:46 #117938
objem prenesenych dat od Grimley
Uživatel
Zdravim,
Jen jsem se chtel zeptat jaky je zhruba jeste "normalni" objem prenesenych dat. Vcera jsem nainstalovat jcomments a modul na zobrazovani clanku a od te doby mi celkem dost vzrostl prave objem dat. Drive jsem pri 500 navstevach mel cca 39 000 hitu a kolem 350MB dat a ted mam uz poranu pri 63 navszevach 11500 hitu a objem dat je 177MB...vcera jsem mwl pri 350 navstevach pres 60 000 hitu a 980MB dat. Kdyz jsem koukal na to, jaky soubory to nejvic zpusobujou tak od pocatku mesice nejvice obeazky a pak php script soubory ktery si ukrojily 980MB.

Je to normalni?:D

19. zář 2014 21:26 #117948
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, jde o to, co přesně myslíš objemem dat?

Joomla! má debug mode, ale ten neřeší kolik se nakonec přenese, ale kolik se na serveru spotřebuje paměti pro vytvoření HMTL (CSS, JS) výstupu.

To, kolik se přenese, to spíš záleží na obsahu - tedy, zobrazuju na stránce např. 100 položek bez stránkování, pak objem bude vyšší, než když se použije stránkování.

Spotřeba paměti by se teoreticky dala použít jako ukazatel pro to, které rozšíření je náročné a které ne, samozřejmě to může být hodně zavádějící, protože rozšíření, co si listuje strom kategorií a těch kategorií jsou stovky, samozřejmě spotřebuje víc paměti než např. zobrazení jednoho článku - a nejde říct, že to rozšíření je náročný nebo ne - pokud pomocí něj chci zobrazit hodně dat, pak to prostě chci a prostě hodně se spotřebuje ... Navíc, spotřeba paměti a objem dat může jít proti sobě, což je příklad komprimace, při komprimaci se spotřebuje hodně paměti, aby se výstup zmenšil a tím pádem je objem dat nízký, ale spotřeba paměti a CPU vysoká, atd. atd. :idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

21. zář 2014 19:23 #118012
Odpověď od Grimley
Uživatel
Tak jsem z webu odinstaloval joomleague i jcomments, ale objem přenesených dat stále vysoký oproti průměrům z minulých týdnů. Pokud se podívám na data jednotlivých typů souborů, tak hodně roste php skript a java script a ja uz nevím cim to muže byt. Kdyz se podívám na seznam IP adres co se připojujou podle přenesených dat, tak ja jsem samozřejmě první a hned za mnou je eam(webserver), za dva dny vzrostl objem přes se schopnej dat o cca 1.5 GB. Nevíte čím by to mohlo být? Připadne jde to nejak zjistit, jaký modul spotřebovává tolik dat?

21. zář 2014 22:23 #118019
Odpověď od H13
Admin
Tohle by měla být opravdu otázka na webhosting. Těžko někdo řekne, co to může být, bez analýzy dat.

Když budeš mít komponentu A a ta nebude používat stránkování, bude objem přenesených dat mnohem větší než když stránkování použité bude - takže se asi nedá stanovit konkrétní komponenta nebo část. A pokud by se jednalo o útok, tak je ho potřeba analyzovat zase na straně webhostingu :idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum