Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

chyba při ulkádání článků v IE

09. kvě 2014 10:47 #116019
Dobrý den,
mám poslední verzi Joomly 2.5. Při ukládání článků v IE 11 a starších verzích to vždy vyhodí chybu:
"Poslední požadavek byl zamítnut, protože obsahoval neplatný bezpečnostní klíč. Obnovte prosím stránku a zkuste to znovu." / "The most recent request was denied because it contained an invalid security token. Please refresh the page and try again."

Hledal jsem nějaké řešení na internetu a nic funkčního jsem nenašel. Vždy radili vyprázdnit tabulku Session a smazat cache s cookies. Což můj problém nevyřešilo. Vždy se podařilo uložit článek jen jednou a pak opět nastal stejný problém.

Ostatní prohlížeče fungují normálně. Předpokládám že bude nějaký problém s cookies, ale jak to vyřešit...

Díky za případné rady

09. kvě 2014 13:24 #116020
Odpověď od Bong
Moderátor
Tohle se vám děje kde? V administraci, nebo na stránkách? Pokud na stránkách, zkuste nějakou výchozí šablonu.

Verze Joomly 2.5.20? Zkusil jste ji přeinstalovat - aktualizovat (Správce rozšíření: Instalace, nainstalovat Joomla_2.5.x_to_2.5.20-Stable-Patch_Package.zip )?

Podívejte se do Systémové informace - Práva složek, zda je vše zelené.
Zkuste experimentovat s nastaveními v Globální nastavení - Systém

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. kvě 2014 14:50 #116021
Odpověď od Pavel
Uživatel
Děkuji Vám za tipy, ale přeinstalovat jsem již zkoušel a práva složek a souborů jsou v pořádku.
Problém je přímo v administraci a pouze v prohlížečích Internet Explorer. Firefox a Google Chrome fungují správně bez problémů.

Díky

09. kvě 2014 18:31 #116022
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
no, pokud to dela jen nekde, tak asi nebude chyba primo v joomle
o jake verze FF a IE jde? jsou ve vychozim nastaveni, nebo nejake vlastni (napr ruzne blokatory cehokoliv, zabezpeceni, ...)
jde o vychozi administraceni sablonu? co dela jina vychozi administracni sablona?

Joomla! pro každého

16. kvě 2014 08:21 #116120
Odpověď od Pavel
Uživatel
Tak konečně jsem našel čas otestovat další možnosti. Nefunkčnost je pouze v Internet Exploreru, ve Firefoxu a Chrome (poslední verze) vše funguje jak má. Nefunkčnosti v IE je i při zapnuté jiné šablony administrace. Po čase se podaří jednou článek v IE uložit, při dalších pokusech to začne vypisovat hlášení "Nemáte oprávnění použít k přímému přístupu na stránky tento odkaz (#37)." Po zobrazení této hlášky se nelze již dostat znovu do editace toho samého článku. Také při kliknutí na odkaz "Odhlásit" se pouze administrace otevře na úvodní stránku zobrazovaná po přihlášení. Po kliknutí třeba ma správu článků, mi to zobrazí seznam článků, ale pokud dám F5 pro znovu načtení stránky, tak zobrazí přihlašovací dialog. IE prostě pracuje nějak špatně se session a i když se odhlásím, tak nezobrazí přihlašovací dialog, ale nasměruje na úvodní stránku po přihlášení, i když jsem evidentně dávno odhlášený.

16. kvě 2014 10:07 #116121
Odpověď od Cony
Moderátor
Podobně se chová Chrome ve spojení s Joomlou 3.X na některých serverech. U chrome je to způsobeno vyrovnávací pamětí, která funguje v rozporu s doporučením W3C (cacheuje za určitých okolností i přesměrování). Pro mne bylo řešením doinstalovat do Chrome plugin na zakázání cache, nebo editovat články ne kliknutím na jejich název, ale zaškrtnutím políčka a kliknutím na tlačítko upravit v liště.

Powered by Fórum