Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jak odstavit 1 ze dvou formulářů pro přihlášení?

04. lis 2013 00:31 - 04. lis 2013 00:33 #112304
Dobrý den všem, poradí mi prosím někdo při řešení tohoto problému?
Přihlášení (a registraci) na webu umožňuji uživatelům pomocí modulu "Přihlášení [mod_login]".
Pokud uživatel není přihlášen a chce si přečíst článek, který je jen pro registrované a klikne na odkaz "Přihlašte se pro čtení dál...", tak se mu nezobrazí uvedený modul, ale jiný formulář pro přihlášení. Mohu nějak ovlivnit, aby se po kliknutí na tento odkaz zobrazil modul "Přihlášení [mod_login]"?
Děkuji za pomoc.

04. lis 2013 01:47 #112306
Odpověď od Cony
Moderátor
Modul je jen součást webu, která se zobrazuje na nějaké podstránce. Podstránka je vždy komponenta. Ve Vašem případě je to Joomla komponenta uživatel. Aby odkazy na číst dál fungovali nějak jinak, musel by jste to upravit v šabloně. Bez ukázky webu těžko pochopit, co přesně chcete, ale nejjednodušší cestou by pro Vás zřejmě bylo nastylovat si ten klasický přihlašovací formulář, aby vypadal jak potřebujete.

04. lis 2013 18:59 #112325
Odpověď od Borek
Uživatel
Děkuji za odpověď, ale moc jsem to nepochopil, jak to tedy na webu změnit.

Posílám odkaz na stránku s přihlášením, jak bych chtěl aby se vždy zobrazila:
vojvodovo.cz/jupgrade/index.php/cs/prihlaseni

Druhý odkaz je příklad článku, k jehože čtení je nutná registrace:
vojvodovo.cz/jupgrade/index.php/cs/cs-v-mad-rum-jug-bul
Po kliknutí na odkaz je vidět nejen jiný vzhled přihlašovacího formuláře (to by mi tak nevadilo, nastyloval bych ho), ale formulář nefunguje dle mých představ. Nevím, kde nastavit, aby nabízel např. text před formulářem anebo jak ovlivnit, kam má být uživatel po přihlášení přesměrován - v mém případě se zobrazí po přihlášení chybová stránka, přitom přihlášení proběhne.
Lze vyzkoušet s přihlašovacím jménem "test" a heslem "test".

04. lis 2013 23:41 #112340
Odpověď od Cony
Moderátor
Aha, tady je to o názvosloví :) Neřešíte modul, ale zobrazení komponenty user. V prvním případě máte vytvořenou položku menu, která na přihlašovací formulář ukazuje, a na ní máte nejspíš nastavené nějaké parametry a navěšené moduly.

V druhém případě odkaz generuje šablona, která používá aktuální položku menu. Řešením by mohlo být drobně upravit šablonu. Podívejte se, zda v adresáři šablony máte soubor /html/com_content/category/blog_item.php.
Pokud ne, nakopírujte ho tam z adresáře /components/com_content/views/category/tmpl.

Najděte v něm (někde ke konci tuto část)
Code:
$menu = JFactory::getApplication()->getMenu(); $active = $menu->getActive(); $itemId = $active->id; $link1 = JRoute::_('index.php?option=com_users&view=login&Itemid=' . $itemId);
může vypadat poněkud jinak, pokuď už v šabloně byla, důležitý je hlavně řádek
Code:
$itemId = $active->id;
ten nahraďte za
Code:
$itemId = 111;
kde 111 si zameňte za ID položky menu ukazující na přihlašovací formulář.
Chcete-li být fajnšmekr, můžete ještě odstranit řádky
Code:
$menu = JFactory::getApplication()->getMenu(); $active = $menu->getActive();
jsou tam pak zbytečné.

05. lis 2013 08:51 - 05. lis 2013 08:53 #112348
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
... k ostatním "problémům" (trochu obecně):
error 404 po přihlášení na Přihlašte se a přečtěte si více...; vojvodovo.cz/jupgrade/index.php/cs/cs-v-mad-rum-jug-bul
- chybná návratová hodnota v url - return; špatně encodována lomítka: (jakým způsobem zaměňujete/generujete zobrazený odkaz přihlášený/nepřihlášený) ?

&return=JTJGanVwZ3JhZGUlMkZpbmRleC5waHAlMkZjcyUyRmNzLXYtbWFkLXJ1bS1qdWctYnVsJTJGODMtdnlzdGVob3ZhbGVjdHZpLWRvLWppaG92eWNob2RuaS1ldnJvcHk=
po base64 decode:
%2Fjupgrade%2Findex.php%2Fcs%2Fcs-v-mad-rum-jug-bul%2F83-vystehovalectvi-do-jihovychodni-evropy

%2F - špatně



"správně" by mělo být
&return=L2p1cGdyYWRlL2luZGV4LnBocC9jcy9jcy12LW1hZC1ydW0tanVnLWJ1bC84My12eXN0ZWhvdmFsZWN0dmktZG8tamlob3Z5Y2hvZG5pLWV2cm9weQ==
po base64 decode:
/jupgrade/index.php/cs/cs-v-mad-rum-jug-bul/83-vystehovalectvi-do-jihovychodni-evropy

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

05. lis 2013 21:15 #112363
Odpověď od Borek
Uživatel
Moc děkuji za snahu pomoci. Zkusil jsem provést dle Vaší odpovědi, ale bohužel, zatím mi to problém neřeší.

Snažím se pochopit rozdíly v názvosloví jak mi je popisujete a na základě toho upřesním, co asi nebylo zřejmé.
Ten první odkaz, jak jsem jej poslal, tedy případ přihlášení z položky menu, neukazuje na "typ položky nabídky" - "Přihlašovací formulář" (protože ten se právě zobrazuje tak, jak nechci), ale v Top menu místo prostého odkazu na Přihlašovací formulář zobrazuji článek, ve kterém pomocí loadposition zobrazuji modul pro přihlášení Login.

A mým cílem je, aby odkaz "Přihlašte se a přečtěte si více..." zobrazoval právě tento modul a ne aby jen zobrazil přihlašovací formulář. Nevím proč je v nich rozdíl a čím je to ovlivněno.

Přikládám dvě sejmuté obrazovky. "polozka_nabidky.jpg" ukazuje moznosti nastavení jak jsou nabízeny v případě, když je zvolen typ položky nabídky: přihlašovací formulář. Obrázek "mod_login.jpg" ukazuje možnosti nastavení modulu pro přihlášení. Rozdíl je např. v možnostech kam přesměrovat uživatele po přihlášení - jeden nabízí jen pole pro url, druhý nabízí přímo možnost, aby byl uživatel vrácen na stránku, kde byl o přihlášení požádán.
Nefunguje mi volba "Přidat soubor", tak obrázky přes tinypic.

Powered by Fórum